image

IE6-schoonmaak Google werd Scroogle bijna fataal

woensdag 12 mei 2010, 14:07 door Redactie, 9 reacties

Het kortstondig verdwijnen van privacy-zoekmachine Scroogle gisteren, werd veroorzaakt omdat Google Internet Explorer 6 niet meer ondersteunt. Scroogle, die gebruikers anoniem via Google laat zoeken, gebruikte google.com/ie als pagina voor het "schrapen" van de resultaten. Google is al geruime tijd bezig om de ondersteuning van IE6 te stoppen en gisteren was het de beurt aan de interface pagina van de zoekmachine, zo laat een woordvoerder tegenover de Wall Street Journal weten. "Vanwege aflopend gebruik, bieden we de interface niet meer aan en adviseren zoekers om hun browser te upgraden."

Drie oplettende Scroogle-gebruikers ontdekten dat het mogelijk was om de output van de oude interface via een andere Google pagina te verkrijgen. Daardoor is Scroogle weer in de lucht. De zoekmachine verwerkt dagelijks 325.000 zoekopdrachten, maar het aantal neemt toe bij nieuwsberichten waarin staat dat Google de privacy schendt, zoals recentelijk met de lancering van Google Buzz.

Reacties (9)
12-05-2010, 21:51 door cyberpunk
Feessie! :-) Hopelijk blijft het duren (al vrees ik er een beetje voor).
13-05-2010, 10:35 door Dev_Null
Google is al geruime tijd bezig om de ondersteuning van IE6 te stoppen en gisteren was het de beurt aan de interface pagina van de zoekmachine
Ik vind het kompleet belachelijk dat een ZOEKMACHINE je nu al gaat dwingen (door zgn. "ondersteuning") om over te stappen naar een andere (versie) browser (of een andere zoekmachine).
13-05-2010, 10:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-05-2010, 10:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-05-2010, 10:54 door Anoniem
Ik vind die nieuwe Google maar niks, links heb een loze ruimte en bij iGoogle staan er nu afbeeldingen bij de RSS trackers :| maar gewoon scrollen door de oude items zoals dat vroeger kon werkt niet meer!
13-05-2010, 11:51 door Anoniem
Door Dev_Null:
Google is al geruime tijd bezig om de ondersteuning van IE6 te stoppen en gisteren was het de beurt aan de interface pagina van de zoekmachine
Ik vind het kompleet belachelijk dat een ZOEKMACHINE je nu al gaat dwingen (door zgn. "ondersteuning") om over te stappen naar een andere (versie) browser (of een andere zoekmachine).
Google dwingt je nergens toe. Op een gegeven moment kom je op een punt dat een oudere browser te oud wordt en je innovatie belemmert. Innovatie is heel belangrijk voor internetdiensten, anders verlies je de strijd. Begrijpelijk dan dat je de oude schepen achter je verbrandt.
13-05-2010, 11:59 door Anoniem
@DevNull: heel goed dat Google de ondersteuning voor IE6 stopt. Als iedereen maar IE6 blijft ondersteunen, is er voor veel gebruikers ook geen reden om naar een betere browser over te stappen met het gevolg dat de ontwikkeling van het internet tot stilstand komt. Namelijk geen html5, geen CSS2, geen canvas enzovoorts, allerlei technieken die het web verbeteren.
13-05-2010, 22:37 door Anoniem
Door Anoniem: Ik vind die nieuwe Google maar niks, links heb een loze ruimte en bij iGoogle staan er nu afbeeldingen bij de RSS trackers :| maar gewoon scrollen door de oude items zoals dat vroeger kon werkt niet meer!
Deze kun je weghalen met een firefox plugin als je dat gebruikt. Niet ideaal maar beter dan die loze ruimte inderdaad. Even zoeken tussen google plugins.
14-05-2010, 10:11 door Dev_Null
Op een gegeven moment kom je op een punt dat een oudere browser te oud wordt en je innovatie belemmert.
Op welke innovatie doel je hier? en wat word er dan concreet belemmerd?

Als iedereen maar IE6 blijft ondersteunen, is er voor veel gebruikers ook geen reden om naar een betere browser over te stappen
Wat is dan een "betere browser" volgens jouw opinie?
- Meer technische mogelijkheden?
- Veiliger?
- Sneller?
- optie 4...

..met het gevolg dat de ontwikkeling van het internet tot stilstand komt.
Ik ben van mening dat dit wel meevalt.. De internet technologien gaan zo hard vooruit, dat "Big Brother" nu al jaren bezig is met uitdenken en implementeren van internet-censuur-technologien... moet ik daar nu zo blij van worden?
Niet alle technologische mogelijke voortuitgang vind ik een verbetering.


.....allerlei technieken die het web verbeteren.
In welk opzicht word "het web" verbeterd hierdoor dan?
Kijk eens terug over je schouder naar het begintijdperk van het "WWW" internet (begin - mid jaren 1990).

1. Hoeveel zijn we - m.b.t. kern-technologien van het internet - vooruit gegaan?
- TCP-IP technologie heeft ook geen quantumleap forward gemaakt
- We hebben nog steeds "lekke" browsers met steeds meer toeters en bellen
- Er zijn nog steeds internet-virussen, wormen die om zich heen kunnen grijpen
- SPAM word steeds meer en erger...
- Privacy online?? wat is dat?

2. Er is nog steeds een oorlog over web-standaarden:
- Open (W3c) standaarden vrs microsoft opgedrongen dialecten

Met de op stapel staande internet-censuur (bijv ACTA) , vind ik persoonlijk dat "het web" steeds verder achteruit gaat.
De vrijheid die er vroegah op internet heerste, word mede door deze technologische vooruitgang, steeds verder ingeperkt. De macht over het internet steeds verder gecentraliseerd in de handen van een paar machtiger wordende partijen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.