Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Privacy vriendelijkheid politieke partijen verkiezingen 2010

13-05-2010, 18:13 door Erwtensoep, 9 reacties
Ik wou hierbij een topic maken over de privacy vriendelijkheid van de landelijke nederlandse politieke partijen voor aankomende verkiezingen. Daarbij wil ik even het privacybeleid van een nieuwe, nogal alternatieve partij in de spotlight zetten omdat het volgens mij het meest privacy vriendelijke beleid is van alle partijen.(samen met de PiratenPartij)
Het privacy beleid voor de Partij van Mens en Spirit:

"Bescherming van persoonsgegevens
De privacy van de gewone burger komt steeds meer in het geding, zonder dat dit bewijsbaar effect heeft op criminaliteit en terrorisme. Privacy is belangrijk omdat dit vrijheid geeft en omdat het hacken en misbruiken van gegevens in deze tijd nogal eenvoudig is. Partij voor Mens en Spirit wil dat er een afbouw plaatsvindt van controlesystemen. Nederland dient niet meer zomaar mee te werken aan het verstrekken van inlichtingen en verkoop van gegevens aan het buitenland.

De bescherming van privacy dient altijd het uitgangspunt te zijn bij het ontwerp van grootschalige informatiseringsprojecten. Deze systemen moeten niet meer informatie opslaan dan strikt noodzakelijk (dataminimalisatie) en alleen voor een vooraf beschreven doel (doelspecificatie). Zij moeten anoniem zijn
waar mogelijk (anonimisering) en zo kort mogelijk worden opgeslagen (termijnverkorting). De burger dient inzicht te hebben in het gebruik én toekomstig gebruik van zijn privé-gegevens (transparantie) en we moeten alleen de burger laten bepalen wat er met de gegevens gebeurt en de mogelijkheid geven om de gegevens te vernietigen (zelfbeschikking). Bovendien moet duidelijk worden vastgelegd wie er toegang hebben tot de data (toegangscriteria). Systemen die nu worden ingevoerd, zoals het Elektronisch Patiënten Dossier, de OV-chipkaart en het biometrisch paspoort, moeten opnieuw worden ingericht volgens deze beginselen.

Bescherming van woning en de lichamelijke integriteit
Nieuwe technologieën vormen een bedreiging voor de privacy in onze woning en van onze lichamelijke integriteit. Steeds vaker wordt techniek ingebouwd in of rond woningen (zoals camera’s) en het lichaam (zoals microchips). Er komen steeds meer mogelijkheden om op afstand, elektronisch, door muren en kleding heen, heimelijk bij mensen naar binnen te kijken.

De huidige rechtsbescherming, namelijk het huisrecht en het grondrecht op lichamelijke integriteit, is te fysiek van karakter om instrumenten aan te kunnen bieden tegen deze elektronische bedreigingen. Om de privacy te beschermen moet het grondrecht op bescherming van de woning en de interpretatie van
het grondrecht op lichamelijke integriteit worden aangepast. Het is van groot belang dat mensen worden beschermd tegen alle inbreuken op het huisrecht (inclusief waarneming met technische hulpmiddelen) en de lichamelijke integriteit (inclusief handelingen waarbij de inbreuk niet uit de aard der handeling kenbaar is voor de betrokkene, zoals bij heimelijk doorlichten van het lichaam op afstand). Hierdoor kan men bijvoorbeeld beschermd worden tegen het voorstel van de politie om mobiele naaktscanners te ontwikkelen voor gebruik op straat.

Ook moet nu al worden nagedacht over technieken die in de toekomst mogelijk kunnen worden, zoals het onderscheppen van hersensignalen voor opsporingsdoeleinden. Deze vorm van privacyschending klinkt nu nog ver van ons bed, maar zal onvermijdelijk steeds dichterbij komen, tot in het lichaam zelf. De privacybescherming kan alleen worden gewaarborgd als dit debat tijdig wordt aangegaan. "
Reacties (9)
13-05-2010, 23:43 door Anoniem
Leuk en aardig maar ik ga niet op een partij stemmen omdat ze een mogelijk goed privacy punt hebben, en dan heb ik het niet over dat Aluminium hoedje gezeur met door kleding en door muren kijken.

Echter hoe kijkt zo een partij aan tegen dingen als:

-AOW
-Bezuinigingen
-StudieFinanciering
-kilometerheffing

En ga zo maar door, privacy is zeker belangrijk.
Echter er zijn genoeg problemen in de politiek waar ook rekening gehouden mee moet worden, waar meer aandacht aan nodig is dan privacy, want wat heb je aan privacy als je geen fatsoenlijk land meer hebt?
Wat heb je aan privacy als er ze rare maatregelen treffen tegen dingen zoals AOW. Leuk en aardig maar als ze het blijven verzetten werk ik tot me dood.
14-05-2010, 09:19 door Anoniem
http://privacybarometer.nl/
14-05-2010, 10:09 door Erwtensoep
@Anoniem
Maar dat is juist bij deze partij wel interessant, ze hebben naast een goed privacybeleid wel een volledig partij-programma, iets wat de Piratenpartij niet heeft. Deze partij wil de AOW leeftijd overigens niet verhogen, al willen ze wel mensen stimuleren om na hun 65ste nog te werken zodat de hoogte van de uitkering niet omlaag hoeft.
14-05-2010, 10:21 door Dev_Null
1. "De Haagse Overheid" is een grote corrupte pot nat, poppenspel.
2. Technologisch is er veel meer mogelijk dan wij ons bewust van zijn
3. Privacy is een hoax, een leugen, uitgevonden om je aandacht af te leiden van de werkelijk zaken.

Waarom zou je je aandacht, tijd en energie willen steken in "privacy vriendelijkheid" als je op je hollandse klompen kunt aanvoelen dat je opgelicht, gen****d word door "de politiek"

Politiek is slechts bezigheids-therapie voor de massa. Een publiek (compleet achter de schermen bepaald en geregiseerd) poppentheater om "de aandacht van de massa" af te leiden, weg van de mensen en organisaties die werkelijk de macht in handen hebben en de echte beslissingen maken in dit landje.

Meer lezen over de "ware machthebbers in Holland?"
http://www.niburu.nl/viewinstelling.php?id=29
http://en.wikipedia.org/wiki/Bilderberg_Group
http://www.bilderberg.org/
18-05-2010, 13:08 door Anoniem
@Dev_Null:

En juist *omdat* je genaaid wordt door Den Haag is dat *juist* een reden om wel op een partij te stemmen die voor jouw privacy op komt. Waarborging van de privacy is een voorwaarde voor burgers om zich te kunnen beschermen tegen de bemoeienis van de overheid die over z'n burgers heen loopt, en alles over ons leven in een database wil stoppen. Bv jouw medische toestand (EPD), je educatie (http://www.privacybarometer.nl/regels.php?r=26), waar je heen gaat (ov-chipkaarten op naam, kilometerheffing), wat je op internet uitspookt (http://dataretentie.info/index.php), etc etc.

Een groot deel van de bevolking is blind voor de gevaren en praat zichzelf een "ik heb niks te verbergen" waanidee aan. Voor mij is het echter wel een belangrijk punt en m'n stem bij de aankomende verkiezingen wordt er zeker door beïnvloed.
18-05-2010, 18:46 door Dev_Null
@Anomien_13:08
Zoals ik al eerder aangaf, het politieke poppenkast circus in Den Haag is slecht een decoy, deversion, publieke aandacht afleidings fakkel voor de onbewuste massa. Ze hebben werkelijk geen ene moer in te brengen in de New World Order plannen, zoals ze alleen zijn geschreven tientallen (honderden) jaren terug. Deze politieke poppenkast word - achter de schermpjes - al eeuwen lang aangestuurd door de ware machthebbers in Nederland (o.a. Zkh Koningin Beatrix, haar Bilderberg maatjes, Council of Foreign Relationship, Club of Rome, Club of 300). Dit zijn mensen die van geheel Europa een nieuwe superstaat (The Forth Reich) willen maken.
http://www.brusselsjournal.com/node/2831

Deze organisaties (Bilderberg opgericht door Zkh Prins Bernard) zijn al bezig, sinds WOII, om de loop der dingen te bepalen, BOVEN het nivo van de politiek. "De kindertjes op het Binnenhof", zijn slechts publieke vervangbare poppetjes voor deze mensen. Expendable resources, uitvoerende poppetjes, die hun orders van hoger, koninklijke, EU hand krijgen.

Stemmen is slecht bezigheidstherapie, want de publieke opinie word toch bewerkt via het NWO mechanisme:
Overheid:
[Problem] - We willen nog meer controle over de burger
[Reaction] - Huur iemand in en pleeg een paar "terroristische aanslagen" en zaai angst in de bevolking
[Solution] - Publiek is bang, geeft eigen macht nog meer in handen van overheid
Zo krijgt de (duistere) overheid nog meer grip op de burger
Voorbeelden:
- 9/11 New York,
- 7-7 Metro Bombing Londen,
- VeriChip, RFid chip in je lijf
- DNA databanken. (voor "terroristen")
- EPD, (remote gezondheids monitoring dossier)
- Vingerafdrukken op paspoorten

- Fotos op paspoorten (voor gezichtsherkennings databanken die wereldwijd gedeeld worden!)
- Invoering camera toezicht overal (voor automatische!!! controle waar jij uithangt)

Banken:
[Problem] - We willen nog meer loonslaven van ons afhankelijk maken
[Reaction] - F*ck bewust de stockmarket, rotzooi ZELF als banken met huizenmarkt, PLAN een kredietcrisis!!!
[Solution] - Iedereen schreeuwt moord en brand, om zijn centen, Overheden storten JOUW belastinggeld in bodemloze schuldenput en de burger word (indirect) nog verder uitgemolken via extra extra extra belastingen
Zo krijgen de - door rothschild bestuurde - centrale banken meer grip op de rest van de wereld
Voorbeelden:
- 2007 - Kredietcrisis (meer macht krijgen, zwakken banken opkopen, meer centralisatie)
- 2008 - Klimate hoax (globale klimaat belastings invoering)
- 2010 - Bewuste f*ckup van Griekenland als bom onder de EURO (om de dollar te redden)


Begin je nu het grotere geheel te zien Anoniem 13:08?
Waarom het op postzegelschaal (Nederland) totaal geen *** zin heeft om te stemmen over privacy? Het 1984 George Orwell scenario is een eeuwen oud concept van total control, wat deze eeuw pas technologisch MOGELIJK was gemaakt (powered by IBM.. computersuppliers van de Nazis in WOII). Deze partijen opereren VER BOVEN het politieke geleuter in Den Haag en Brussel, verscholen in de schaduw van de samenleving. ZIJ hebben allang besloten HOE de wereld er over 10,20,30,50,100 jaar uit gaat zien. De Euro is slechts een stapje om een groot grondgebied "FINANCIEEL" samen te binden tot een economische eenheid. Echter is het Eurogebied geen BESTUURLIJKE en STAAT-KUNDIGE eenheid (gaat ook. Zie voor verder info de onderstaande links:

Sorry to burst your privacy bubble... bovenstaande technologien worden al JARENLANG gebruikt ;-)
The Matrix is real and present all around us..Privacy is een illusie and all warfare is based on deception.


One mainframe to control them all - powered by IBM
http://www.youtube.com/watch?v=XVWNlvI-eB4

INDECT - het europeesche Big Brother systeem (waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt)
http://www.youtube.com/watch?v=r-9lGmmFrQc
http://www.youtube.com/watch?v=2EtsJrA_BOU

Bilderberg Groep
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bilderbergconferentie
http://en.wikipedia.org/wiki/Bilderberg_Group
http://www.wereldgeheimen.nl/bilderberg_groep.htm
http://www.crystalinks.com/bilderberg.html
http://www.daanspeak.com/Bilderberg01.html
18-05-2010, 19:54 door Anoniem
Door Dev_Null:
ZIJ hebben allang besloten HOE de wereld er over 10,20,30,50,100 jaar uit gaat zien.

NWO pawned by 2012 and the power of quantum physics!
22-05-2010, 10:23 door Dev_Null
NWO pawned by 2012 and the power of quantum physics!
Only time and positive intentions will tell Anomien
23-05-2010, 13:29 door Anoniem
Ach die verkiezingsprogramma´s van de partijen die kunnen ze toch nooit waar maken.
Het is alleen hun wens het zo te doen,maar nooit haalbaar.
Het gaat er hen alleen maar om om kiezers te winnen.
We gaan er toch ieder jaar altijd op achteruit of er nou bezuinigingen zijn of niet.
Nu moeten we zelf ook nog eens boeten voor de economische crisis waar we niet om gevraagd hebben,dus worden nog eens extra daardoor beknibbeld op onze uitgaven.
Wat de privacy betreft zijn alle partijen geen haartje beter of slechter dan de anderen.
De burger privacy wordt toch steeds meer om zeep geholpen,en daar is iedere regering schuldig aan omdat ze weer zo nodig een nieuwe onodige wet moeten opstellen waarbij de privacy in het geding komt.
Wel zijn er verstandige politici die wel hun mond open doen om de privacy van de burger te beschermen.
Die kunnen dan wel van elke partij zijn in het kabinet of in de kamer,maar naar hen wordt er dan toch niet geluisterd.
Zo ben je dus weer terug naar een steeds meer wordend big brother project.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.