image

Harvard hacker van universiteit gestuurd

zondag 16 mei 2010, 10:12 door Redactie, 3 reacties

Een student aan de Amerikaanse Harvard Universiteit die de accounts van zijn docenten hackte, is weggestuurd. Hij verzamelde de inloggegevens om toegang tot het cijfersysteem te krijgen. De niet bij naam genoemde student gebruikte geen keylogger, zoals vaak het geval is, maar maakte een phishingpagina die op de echte inlogpagina leek. Hoe de student de docenten zover kreeg om op de phishingpagina te laten inloggen is onbekend.

"Hun privacy is geschonden en dat is in strijd met een standaard die hier heilig is", zegt bestuursvoorzitter Jay Ellison. Het is de eerste keer dat de universiteit disciplinaire maatregelen neemt nadat het vorig jaar het beleid wijzigde. Voorheen moest de volledige faculteit over het wegsturen van een student stemmen. Vanwege de privacy van studenten werd dit aangepast en is het nu aan de universiteitsraad om hierover te oordelen.

Reacties (3)
16-05-2010, 14:52 door Anoniem
Nou ja dit is een ernstig delict,het is wel leuk om te kunnen hacken,maar doe het dan eerlijk,je wordt er toch niet beter van door hogere cijfers te halen op een valse manier.
Het is met name de praktijk waar je je waarde moet tonen,en minder theorie.
Wel dat theorie belangrijk is,maar met de praktijk van je gekozen vak leer je toch de meeste ervaring op doen.
Hier in Nederland wordt je denk ik ook wel van de universiteit gestuurd als je de computers van de docenten hackt en ze erachter komen.
16-05-2010, 16:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-05-2010, 09:00 door Anoniem
Tja, dat is natuurlijk dom. Zeker als je weet hoe makkelijk je een fake diploma kunt kopen (zelfs hier in NL) en hoe laks bedrijven zijn met de controle daarop. Heb al meerdere werkgevers gehad, maar mijn *echte* diploma is nog nooit gecontroleerd. Idem voor referenties (zijn nog nooit nagegaan). Ik mag hopen dat dit geen common practice is in de IT wereld, want dan kun je zomaar een mol in je organisatie hebben zitten (terwijl de voordeur hermetisch dicht zit).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.