image

Symantec grootste SSL-aanbieder ter wereld

vrijdag 21 mei 2010, 09:17 door Redactie, 0 reacties

Door de overname van VeriSign voor 1 miljard euro, is Symantec in één klap de grootste SSL-aanbieder ter wereld geworden. Verisign was de grootste SSL certificate authority op het web, met ongeveer een half miljoen geldige, unieke SSL-certificaten. Goed voor een marktaandeel van 38%, aldus internetbedrijf Netcraft. "Het leek erop dat Symantec na de overname van PGP, een directe concurrent van VeriSign zou worden", zegt Paul Mutton. PGP had zelf eerder TC TrustCenter overgenomen, dat ook root certificaten in browsers heeft.

Naast normale SSL-certificaten, was VeriSign ook druk bezig met het verspreiden van Extended Validation SSL-certificaten. Die zorgen ervoor dat de adresbalk groen kleurt. Hoewel EV-certificaten voor 1,5% van alle SSL-certificaten verantwoordelijk zijn, was VeriSign met een marktaandeel van 71% de absolute marktleider. Het bedrijf verkocht EV-certificaten voor 995 dollar per jaar. Inmiddels zijn er echter verschillende partijen die EV-certificaten voor een veel lagere prijs aanbieden.

Volgens Netcraft blijven SSL-certificaten het goed doen, en zijn er op het internet inmiddels 1,3 miljoen geldige third-party SSL-certificaten in gebruik.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.