image

Privacywaakhond: Google mag geen fout meer maken

vrijdag 21 mei 2010, 09:33 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse burgerrechtenorganisatie heeft harde kritiek op Google geuit, het vindt dat de zoekgigant zich geen privacyblunders meer kan veroorloven. De uithaal van de Electronic Frontier Foundation komt na de onthulling dat Google via Street View auto's vier jaar lang WiFi-verkeer verzamelde. In totaal zou het om 600GB aan data gaan. "De hoogste tijd voor Google om volwassen te worden. De WiFi-privacyblunder moet de laatste zijn", aldus directeur Jennifer Granick.

Fouten
De EFF prijst Google voor het bekendmaken van de fout en vindt ook dat het incident een waarschuwing voor thuisgebruikers is dat ze hun WiFi-netwerk moeten versleutelen. "Open Wi-Fi is een fantastische publieke dienst, maar gebruikers moeten actie ondernemen als ze de vertrouwelijkheid van hun gegevens belangrijk vinden. Doordat wetgeving onduidelijk is, biedt techniek de enige privacybescherming. Als je bescherming wilt, moet je je pakketten versleutelen."

Toch vindt de privacywaakhond dat Google dit soort fouten niet hoort te maken. Iemand binnen het bedrijf had moeten controleren dat alleen noodzakelijke gegevens werden onderschept, dat Google alleen de gegevens verzamelde waarvan het zei dat het die verzamelde en als laatste dat het zich aan de wet hield. "Google is te volwassen om dit soort beginnersfouten te maken." De zoekgigant zal nu ongetwijfeld Europese en Amerikaanse toezichthouders op het dak krijgen, inclusief de onvermijdelijke rechtszaken.

Reacties (4)
21-05-2010, 11:55 door Anoniem
Word tijd zou ik zeggen.
21-05-2010, 19:36 door Anoniem
Google = Veel te grote multinational met inmiddels een monopolypositie op Internet = EVIL!!

Het blijkt toch uit alles dat Google net zo veel poep heeft aan de rest van de wereld als al die andere grote jongens als Facebook, Hyves, Apple, Microsoft, etc. Die mannen willen maar één ding: VET GELD VERDIENEN!!
Dat is hun goed recht, maar laat ze ophouden met hun krokodillentranen als het gaat om privacy. Beginnersfouten...hou toch op man.

Opa
21-05-2010, 21:06 door KwukDuck
hmm... ik denk dat google nog heel veel meer fouten kan maken voor dat er "genoeg" mensen zijn die stoppen met het afnemen van hun diensten.
Mensen gebruiken ook nog steeds MSN (live-messenger) waarvan inmiddels bij iedereen wel bekend is dat zowel berichten als bestanden worden gemonitord en opgeslagen, daarnaast is het verkeer niet eens versleuteld. Alleen hierdoor zou je verwachten dat de laatste gebruiker enkele jaren geleden al wel gestopt zou zijn met het gebruik, helaas is het tegengestelde is waar.
21-05-2010, 22:11 door leenvr
Open Wi-Fi is een fantastische publieke dienst, maar gebruikers moeten actie ondernemen als ze de vertrouwelijkheid van hun gegevens belangrijk vinden.

1 woord Fon (.com)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.