image

CBP onderzoekt Google wegens WiFi-incident

zaterdag 22 mei 2010, 08:31 door Redactie, 6 reacties

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gaat het verzamelen van WiFi-verkeer door Google onderzoeken. Vorige week liet de zoekgigant weten dat het vier jaar lang per ongeluk draadloos netwerkverkeer via Street View auto's had onderschept. Een fout in de software zorgde ervoor dat er 600GB aan privégegevens werd verzameld, zonder dat iemand dit door had.

Zowel in de Verenigde Staten als in Europa werd er fel op het incident gereageerd. Het CBP voert het onderzoek samen uit met de Spaanse, Duitse en Belgische collega's, zo meldt de NOS. Wanneer de eerste resultaten naar buiten komen is nog onbekend.

Reacties (6)
22-05-2010, 09:38 door Dev_Null
Vorige week liet de zoekgigant weten dat het vier jaar lang per ongeluk draadloos netwerkverkeer via Street View auto's had onderschept.
"If something happens, be assured it was planned this way."- Franklin D. Roosevelt"
22-05-2010, 12:57 door Anoniem
Tja CBP is ook een overheidsorgaan net als DNB e.d. Ondanks dat streatview van Google is toegestaan vergeet het CBP dat hiermee ook direct iets over de financiele situatie van persoon wordt vrijgegeven. Het wordt nl. erg eenvoudig voor jou collega om eens te kijken in wat voor een huis je woont. Wordt tijd dat het CBP meer proactief dan reactief gaat handelen. Zo wordt op dit moment worden door lego zorgverleners (huisartsen, fysiotherapeuten etc.) de medische applicaties extern bij een ASP geplaatst in het kader van het EPD. Tevens worden nu persoonsgegevens voor diverse extern gehooste kwaliteitssystemen in de zorgsector van de zorgverlenere naar een ASP doorgezet. Tja wachten totdat deze gehackd worden... Ik kan nog wel een paar voorbeelden meer openoemen maar die kunnen jullie ook zelf verzinnen.
Gaat het CBP nu wachten totdat we eerst een incident hebben of gaan ze nu vooraf ervoor zorgen dat dit nu eens goed geregeld wordt? Tja wat maakt mij de privacy uit? Totdat je er daadwerklijke mee geconfronteerd wordt en dan is het te laat! Het CBP dient naar mijn mening van de regering veel meer budget te krijgen om proactief de privacy van de burgers te waarborgen.
22-05-2010, 13:35 door Anoniem
per ongeluk... yeah right
22-05-2010, 15:00 door Bitwiper
Van Google is bekend dat ze alle gegevens die ze kan verzamelen zal verzamelen.

Als privacy gevoelige gegevens van sommigen letterlijk op straat te vinden zijn, dan wil dat niet zeggen dat Google ze zomaar mag verzamelen, maar zou de aandacht wat meer mogen uitgaan naar het feit dat sommige mensen te lui of te som zijn om hun WiFi dicht te zetten, of iemand te vragen (of in te huren) om dat voor ze te doen.
22-05-2010, 20:49 door Anoniem
Door Bitwiper: Van Google is bekend dat ze alle gegevens die ze kan verzamelen zal verzamelen.

Als privacy gevoelige gegevens van sommigen letterlijk op straat te vinden zijn, dan wil dat niet zeggen dat Google ze zomaar mag verzamelen, maar zou de aandacht wat meer mogen uitgaan naar het feit dat sommige mensen te lui of te som zijn om hun WiFi dicht te zetten, of iemand te vragen (of in te huren) om dat voor ze te doen.

Sommigen weten waarschijnlijk nogeneens dat hun WiFi open is ;)
23-05-2010, 11:29 door Anoniem
Door Anoniem: Ondanks dat streatview van Google is toegestaan vergeet het CBP dat hiermee ook direct iets over de financiele situatie van persoon wordt vrijgegeven. Het wordt nl. erg eenvoudig voor jou collega om eens te kijken in wat voor een huis je woont.

Zoek je nu niet erg naar redenen om Street View te bekritiseren? Als mijn collega zo graag wil weten hoe ik woon, dan kan hij/zij ook op funda.nl naar huizen in de buurt kijken of, nog eenvoudiger, in de auto springen en langs rijden.

Met betrekking tot je opmerkingen tot het CPB daar ben ik het wel volledig mee eens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.