image

School verliest USB-stick met gegevens scholieren

dinsdag 25 mei 2010, 16:28 door Redactie, 6 reacties

Een Amerikaanse school is een onbeveiligde USB-stick met de gegevens van alle leerlingen verloren. De gegevensdrager werd vorige weekt uit de school gestolen en bevatten informatie zoals naam, naam van ouders of opvoeders, telefoonnummers, busnummer en andere gegevens. "Geen data waarvan je wilt dat het in de verkeerde handen valt", zegt Graham Cluley van Sophos. De school gebruikte de USB-stick voor het waarschuwen van ouders in het geval van incidenten.

De Lake Ridge Middle School gebruikte geen encxryptie en lijkt daar ook niet mee bekend te zijn. "Helaas is het lastig om het verlies van vertrouwelijke gegevens door criminele activiteiten te voorkomen." De school biedt excuses aan en adviseert ouders om naar de rest van een "fantastisch schooljaar" te kijken.

Reacties (6)
25-05-2010, 17:01 door Anoniem
Tja er zijn zat USB Tokens met data encryptie in verschillende prijsklassen zoals IronKey, Safestick en ID Control USB Token. Snap niet dat scholen daar niet gewoon gebruik van maken.
25-05-2010, 19:31 door Hertebeast
Truecrypt? =_=
25-05-2010, 19:41 door Anoniem
Werk zelf ook voor veel verschillende scholen als IT'er en het is over het algemeen echt bedroevend om te zien hoe het staat met de beveiliging. Er word ook zo goed als geen geld aan uitgegeven want security is niet iets wat een gebruiker "ziet" om het zo maar uit te drukken.
25-05-2010, 20:46 door spatieman
zat er geen webcam in, om de stiekeme dief te filmen ?
25-05-2010, 22:08 door Anoniem
Door Anoniem: Werk zelf ook voor veel verschillende scholen als IT'er en het is over het algemeen echt bedroevend om te zien hoe het staat met de beveiliging. Er word ook zo goed als geen geld aan uitgegeven want security is niet iets wat een gebruiker "ziet" om het zo maar uit te drukken.
Ik zal je een geheimpje vertellen. Dit is niet alleen op scholen het geval.
26-05-2010, 12:38 door Airsecure
Ik stel mij zo voor dat de stick ook nog open en bloot op 1 of andere tafel ligt... Yeah! That's the way to do it (not). Hoop maar dat veel van die ouders heel hard gaan schreeuwen zodat de school passende maatregelen neemt. Idd iets met encryptie is toch een mooi begin lijkt mij. Het bekende kalf is verdronken en dus...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.