image

Facebook vereenvoudigt privacyinstellingen

donderdag 27 mei 2010, 00:01 door Redactie, 3 reacties

Facebook heeft onder zware kritiek van gebruikers en burgerrechtenbewegingen de privacyinstellingen van de sociale netwerksite aangepast. Daardoor is het nu eenvoudiger voor gebruikers om hun gegevens voor de buitenwereld af te schermen. Volgens oprichter Mark Zuckerberg is Facebook niet meer zoals het in 2004 was, maar luistert het nog steeds naar feedback. Gebruikers kunnen nu aangeven of ze informatie met iedereen, met vrienden van vrienden of alleen met vrienden willen delen.

Privacy
Burgerrechtenbewegingen zijn blij met de aanpassingen. "De gebruikers van Facebook hebben gesproken en duidelijk gemaakt dat ze controle over hun informatie willen hebben. Ondanks alle geruchten is privacy niet dood", zegt CDT President Leslie Harris. Toch is niet iedereen blij.

"Facebook heeft een kans gemist om het vertrouwen van de mensen terug te winnen die bezorgd zijn dat het privacy en veiligheid van gebruikers niet serieus genoeg neemt", zegt Graham Cluley van Sophos. Zuckerberg is van mening dat de meeste mensen hun gegevens willen delen. "Als hij dat echt denkt, waarom geeft hij gebruikers niet de mogelijkheid om via opt-in hun persoonlijke gegevens te delen, in plaats van mensen via opt-out te dwingen? Als hij gelijk heeft, zal dat business model net zo goed werken."

Reacties (3)
27-05-2010, 10:07 door Dev_Null
Wil je echte online privacy? ....Then delete your Facebook account now.
http://www.youtube.com/watch?v=KpLNlSKugHw
27-05-2010, 11:19 door Anoniem
Wat nergens wordt gemeld is dat je voor en achternaam niet niet kan wijzigen sinds de "vereenvoudigde privacy instellingen".

Mag ik even de aandacht voor dit open source social networking project. Iedereen die het wat kan schelen raad ik aan te mee te helpen.

http://www.joindiaspora.com

bl33p
27-05-2010, 18:44 door Anoniem
Het deleten van je FB-account is buitengewoon een mythe. Je gegevens blijven daar, geloof me. Ik had het 1x geflikt en ging terug, het was letterlijk auto-fill wanneer ik mijn profiel aan het was bewerken. Privacy by FB is een fabeltje.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.