image

Schneier: We terroriseren onszelf

dinsdag 1 juni 2010, 14:18 door Redactie, 13 reacties

Een Amerikaanse politieagent die tijdens een oefening een ziekenhuis bestormde en zich als terrorist voordeed, heeft het personeel getraumatiseerd achtergelaten. De agent stormde gisteren de intensive care van het St. Rose Dominican Hospitals-Siena Campus binnen, zwaaiend met een pistool dat hij op het personeel richtte. Vervolgens dwong hij ze een gang binnen te gaan, waar hij uiteindelijk vertelde dat het om een onaangekondigde oefening ging.

Veel hebben de ziekenhuismedewerkers niet geleerd, aangezien ze vreesden voor hun leven. "Wie heeft echte terroristen nodig, we terroriseren onszelf", zegt beveiligingsgoeroe Bruce Schneier. Volgens hem heeft het ziekenhuispersoneel geleerd wat het is om geterroriseerd te worden.

Oefening
Vorig jaar schoot de politie van Henderson een gewapende man in een operatiekamer neer. Het incident van gisteren vond plaats in een deel van het ziekenhuis waar de ziekste patiënten zijn ondergebracht. Personeel, patiënten en hun familie wisten niet dat het om een oefening ging. Inmiddels is er een onderzoek gestart en heeft het ziekenhuis excuses aangeboden.

Volgens een woordvoerder is men continu bezig om de "emergency preparedness" oefening zo realistisch mogelijk te maken, zonder mensen te verwonden of te laten schrikken. In totaal waren tien werknemers bij het incident betrokken, die het ziekenhuis van tevoren had willen inlichten. Door een communicatiestoornis was dat niet gebeurd.

Reacties (13)
01-06-2010, 14:27 door Bert de Beveiliger
Het incident van gisteren vond plaats in een deel van het ziekenhuis waar de ziekste patiënten zijn ondergebracht.

Wat een stel incompetente dwazen. On-ge-lo-fe-lijk.
01-06-2010, 14:53 door Anoniem
Echt bezopen... Maar,... als je mensen wil trainen/voorbereiden op een aanslag is dit wel een wetenschappelijk bewezen manier. Als je vaker aan zo'n traumatische/adrenaline golf wordt bloot gesteld, hoe rustiger je kan blijven als het echt gebeurd (dan moet het wel onder begeleiding gebeuren natuurlijk). Dus "emergency preparedness" gezien is het goed :P

Krav Maga
01-06-2010, 15:31 door Spiff has left the building
Door Anoniem (Krav Maga):
Als je vaker aan zo'n traumatische/adrenaline golf wordt bloot gesteld, hoe rustiger je kan blijven als het echt gebeurd
Of je houdt er een posttraumatische stressstoornis aan over...
01-06-2010, 16:33 door Anoniem
Schneier is jesus. Hij brengt ons allen het licht. Laten we hem volgen in al zijn woorden. Alles van hem moet geciteerd worden zodat we geen regel van hem missen.
Als er weer een bericht staat op security.nl is mijn dag weer goed en weet ik dat ik het uiterste van mezelf kan vergen op security gebied.

Ik kan haast niet wachten tot er weer een bericht kom van onze messias.
01-06-2010, 17:07 door Anoniem
My god, en wat nou als een van die verplegers/verpleegsters in een adrenalinerush die agent had aangevallen, die hierdoor serieus, of een fataal letsel oploopt? Damn, denk toch eens na voordat je dit soort dingen doet. En een training vooraf is op z'n minst een must. [...]ziekenhuis!
01-06-2010, 19:02 door jefdom
wat doet dit artikel hier op security nl, dit hoort thuis ij een sensatiekrant?heeft toch niks met it internet of pc beveiliging te maken dacht ik zo of zie ik het verkeerd
01-06-2010, 21:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
01-06-2010, 23:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-06-2010, 09:03 door Anoniem
Door Peter V:
Schneier: We terroriseren onszelf
Zeg dat eens tegen de nabestaanden van de aanval op het World Trade Centre van 11 september 2001 meneer Schneier...

Zeg dat eens tegen de TIENDUIZENDEN (!) doden die in Irak en Afghanistan zijn gedood (burgerbevolking) onder het mom van anti-terrorisme ! Houd de bevolking bang, goed voorbeeld in dit ziekenhuis, en je krijgt alles gedaan onder het mom van veiligheid !
02-06-2010, 10:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-06-2010, 10:57 door Dev_Null
State terrorism has an ancient history, but its modern expression is tied to the projection of European state power in acquiring empires in America, Asia and Africa. Spain, Portugal, the Netherlands, Britain, France, Germany, Italy and Japan all used force with frightening moral certainty when they established empires. So did the US in its westward expansion and Russia in its eastward extension. These wars of expansion often included attacks on civilians. One of the first examples of biological terrorism was the deliberate distribution of smallpox-infected blankets to North American Indians.'

De grootste uitdenkers en aanstuurders van "Terrorisme" of andere bewuste angstzaaierij zitten hoog in de boom van deze samenleving. en zijn erbij gebaat dat jij bang ben en blijft, om alle controle over je te houden.
http://www.thirdworldtraveler.com/Terrorism/StateTerrorism_NNGT.html
02-06-2010, 19:44 door jefdom
Door unaniem:
Door jefdom: wat doet dit artikel hier op security nl, dit hoort thuis ij een sensatiekrant?heeft toch niks met it internet of pc beveiliging te maken dacht ik zo of zie ik het verkeerd

Shift bevindt zich zowel links als recht op het toetsenbord, spatiebalk zit op de plaats van de duimen. Wat een raar leestekengebruik.
Verder is het geen it, maar ICT.
nooit geen kouwe handen gehad zeker .
04-06-2010, 13:52 door Anoniem
Iets als het volgende had ze ook kunnen gebeuren :http://www.youtube.com/watch?v=izKO8jv7BYc

Banana Split mensen dachten iets leuks opgezet te hebben...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.