image

"Captcha's kosten websites veel geld"

donderdag 3 juni 2010, 12:55 door Redactie, 12 reacties

Captcha's lijken een handige manier om spambots te weren, maar ze kunnen ook klanten kosten, zo waarschuwt beveiligingsbedrijf Pramana. CEO David Crowder wijst naar de extra beveiligingsmaatregelen die na 11 september werden ingevoerd, waardoor minder mensen het vliegtuig kozen. Ook noemt hij de afschrikwekkende werking van bouncers, waardoor jongere klanten voor een andere uitgaansgelegenheid kiezen.

"Waarom is het dan een verrassing dat als we een captcha op een website plaatsen minder legitieme klanten het formulier op die pagina invullen?" Uit onderzoek zou blijken dat elk invulveld klanten kost, zelfs als het om kleine zaken gaat die juist bedoeld zijn om de klant te helpen. Een captcha is volgens Cowder alleen bedoeld om de website in kwestie te helpen, "en ook dat is twijfelachtig". "Als mensen al weglopen als ze hun adres moeten invullen, bedenk dan eens hoe snel ze weg zijn als ze een optische puzzel moeten oplossen waar zij niets aan hebben."

Cowder stelt dat captcha's 3,2% tot 10% van de legitieme gebruikers afschrikken, wat bedrijven veel geld kan kosten. Een bedrijf dat 300 registraties op een dag krijgt, maar een captcha op de pagina zet, zou zo bijna 300.000 dollar per jaar mislopen. Nu is het verhaal van Pramana niet geheel objectief, aangezien het bedrijf een alternatieve oplossing voor captcha's biedt.

Laat jij je door captcha's afschrikken? vertel het ons

Reacties (12)
03-06-2010, 13:12 door Anoniem
Ja, sommige van die captha's zijn een daadwerkelijke ramp voor de zintuigen. Als je 3 to 4 keer de melding krijgt opnieuw de code in te moeten voeren, dan ben ik weg. Ook de robotachtige bandjes die sommige sites aanbieden zijn een ramp. Ik vind dat website eigenaren meer moeten investeren in een oplossing zoals Akismet die bied.
03-06-2010, 13:19 door Blijbol
Als je een adres moet invullen, loop je niet weg omdat dat tijd kost, maar omdat dat je privacy beperkt. Die vergelijking gaat dus niet op.
03-06-2010, 13:35 door Anoniem
ik vind die captcha's soms heel verveld omdat je soms die hele code niet eens kan lezen, waardoor ik soms dus ook de site weer verlaat
03-06-2010, 13:55 door Anoniem
Bodyscanners en bouncers zijn ook sterkere redenen dan een Captcha..
03-06-2010, 14:51 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Bodyscanners en bouncers zijn ook sterkere redenen dan een Captcha..
Nou inderdaad, dat is olifanten met muggen vergelijken.

Voor een Captcha loop ik niet weg, ookal zijn sommigen mateloos irritant. Wat ik direct wegklik, wanneer voor privé gebruik, zijn registratieforms waar het hemd van je lijf gevraagd wordt.
03-06-2010, 14:53 door Anoniem
Vooral voor koopsites waar ik toch al moet betalen voor iDEAL (wat gratis zou moeten zijn) en andere websites.
Op security.nl gebruik ik de captchas weer wel, omdat ik niet wil inloggen voor postings.
Nu al heb ik een trail van hier tot tokio en voor anonieme postings laat ik inloggen links liggen.
En ik heb gemerkt dat opdrachtgevers op google zoeken naar je naam en dan vergeten dat er misschien wel eens meer mensen zijn met dezelfde naam maar er voor het gemak maar vanuit gaan dat google waar is.
03-06-2010, 19:09 door Anoniem
"niet geheel objectief" ?
04-06-2010, 08:53 door Anoniem
De beheerder heeft vaak wel de mogelijkheid om de complexiteit van de Captcha te bepalen. Misschien dat die vaak te hoog staat waardoor het amper meer te lezen is.
04-06-2010, 10:11 door Anoniem
De instelling van die Captcha's is natuurlijk wel belangrijk, omdat je de site niet kan gebruiken als je Captcha elke keer wordt afgekeurd. Maar, zodra die instelling goed is, vind ik het een perfect middel. Robot-postings op een site betekenen uiteindelijk dat die site voor iedereen onbruikbaar wordt. En als dat op een privacy-vriendelijke manier op te lossen is, vind ik dat perfect.

Ik weet niet welke oplossing Pramana biedt, maar ik zie dit toch vooral als reclame voor hun eigen product... Verdere nieuwswaarde zit er eigenlijk niet aan...
04-06-2010, 17:55 door Anoniem
Afschaffen die Captcha's ook deze op de site hier,wat heb je eraan niets?.
06-06-2010, 02:20 door Anoniern
Door Anoniem: Afschaffen die Captcha's ook deze op de site hier,wat heb je eraan niets?.

Volgens mij heb jij nog nooit een site beheerd waar anonieme comments mogelijk zijn.

Je wil niet weten hoeveel bots je comments vol spammen.

Ja, captcha's zijn irritant, maar de enige andere directe oplossing (alleen geverifieerde accounts laten posten) kost je waarschijnlijk nog een stuk meer bezoekers.
07-06-2010, 01:03 door Anoniem
Chaptas, zijn echt een crime, omdat ze vaak niet leesbaar zijn en het een soort behendigheids spel wordt om je ergens aan te mogen melden, of een vraag te stellen. En dit terwijl er eenvoudige oplossingen zijn die minstens zo effectief zijn en waar de website bezoeker niets van merkt. bv broncheck, dus dmv van sessioncookies en url history controleren of de input daadwerkelijk vanuit het formulier afkomstig is. Hiermee sluit je spam dmv html querys uit. Ook forms in flash ipv htm zijn erg effectief. Het posten van dit bericht heeft ook wwer diverse pogingen en ergenis gekost.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.