image

"België moet hackers en privacy beter beschermen"

donderdag 3 juni 2010, 12:25 door Redactie, 1 reacties

De bescherming van beveiligingsonderzoekers en privacy moeten in Belgie beter geregeld worden, zo stelt de Internet Society (ISOC) Belgium. Het begrip privacy heeft de afgelopen jaren een veel bredere impact gekregen en moet dus met meer aandacht worden beschermd door de overheid, zo stelt ISCO. Die roept dan ook om een privacywet met tanden. Zo moet de privacy commissie meer bevoegdheden krijgen, globale privacy principes worden doorgevoerd en deze privacy beginselen voor alle Belgisch overheden gelden, "om verwarring en tegenstrijdigheden te voorkomen." Als laatste vraagt ISOC om een jaarlijks verslag voor het parlement met duidelijke praktische aanbevelingen.

Disclosure
Het dossier met programmapunten dat ISOC voor de komende regering maakte behandelt ook een ander belangrijk onderdeel, het melden van beveiligingsproblemen. De huidige wetgeving is zo "vaag", dat het melden van lekken een "redelijk riskante aangelegenheid is." Aanbieders van onveilige producten en diensten kunnen onder de huidige wet de melder of onderzoeker van een probleem voor de rechter dagen.

"Het is dan aan de rechter om te oordelen of dit gegrond is, maar ondertussen is betrokkene - zelfs indien deze goede intenties had - financieel en emotioneel wel
onder zeer zware druk geplaatst. Het nadeel is dat men in België liever zwijgt over veiligheidsproblemen dan het risico loopt om een proces aan zijn been te krijgen", aldus ISOC. Die wil dat onderzoekers in de toekomst meer bescherming krijgen.

Reacties (1)
04-06-2010, 07:31 door Anoniem
Nederland zou hackers ook moeten gaan beschermen.
Er zijn hier mensen die ongelofelijke risicoslopen voor JOUW veiligheid
Ze krijgen vast nooit een lintje en lopen zeer vaak het risico vervolgd te worden.

Bedankt jongens! and keep up the good work!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.