image

Politie arresteert hardleerse internetoplichter

donderdag 24 juni 2010, 19:21 door Redactie, 2 reacties

De Haagse politie heeft een 30-jarige man uit Sittard aangehouden, die 21 mensen via internet zou hebben opgelicht. Het is de derde keer dat de man wegens internetoplichting wordt aangehouden. Vorig jaar is de man door de rechtbank in Maastricht al veroordeeld, de Limburger ging echter in hoger beroep. In afwachting van dit proces was de man op vrije voeten gesteld, maar begin dit jaar werd hij wederom aangehouden na nieuwe aangiftes bij de Politie Limburg-Zuid. Deze zaak moet nog voor de rechter komen.

Kort nadat zij het onderzoek naar de man afsloten, meldde zich in Haaglanden een gedupeerde van dezelfde man op het politiebureau. Een 29-jarige Haagse deed op 26 februari aangifte van oplichting via internet. De vrouw had via een verkoopsite concertkaartjes gekocht bij een particulier en moest daarvoor een bedrag van 97 euro betalen. De concertkaartjes ontving zij echter nooit en ook haar reeds betaalde geld kwam niet meer terug.

Gedupeerden
Via de bank van de vrouw leidde het spoor naar de Limburger. De recherche startte een landelijk onderzoek naar de man en gaandeweg kwamen zij bij politiekorpsen door heel Nederland aangiftes tegen waarin dezelfde verdachte in beeld kwam. In totaal hebben nu 21 gedupeerden uit het hele land aangifte gedaan.

In alle gevallen moest men een (gedeeltelijke) betaling doen, waarna de goederen geleverd zouden worden. De goederen (meestal concertkaarten) werden nooit ontvangen en de betaling niet teruggestort. De Limburger is op donderdag 24 juni voorgeleid aan de Haagse rechter-commissaris. Die besloot dat de man de behandeling van de strafzaak thuis mag afwachten.

Reacties (2)
27-06-2010, 16:01 door Anoniem
"De recherche startte een landelijk onderzoek naar de man en gaandeweg kwamen zij bij politiekorpsen door heel Nederland aangiftes tegen waarin dezelfde verdachte in beeld kwam."

O, dus zonder het onderzoek gaat er nog geen lampje branden? Ik maak me opeens minder druk over de data-mining capaciteiten van onze overheid.......
27-06-2010, 23:50 door spatieman
waar die internet heeft, en doodleuk vergaat met de mensen op te lichten.
goh, overheid en ICT..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.