image

Flash Player standaard aan in Google Chrome

woensdag 30 juni 2010, 19:14 door Redactie, 3 reacties

Met de laatste update voor Google Chrome heeft Google ook de ingebouwde Adobe Flash Player standaard ingeschakeld. Daardoor is het niet meer nodig om een losse Flash Player te installeren en te onderhouden. "Wat het beveiligingsrisico van verouderde versies vermindert", zegt product manager Jeff Chang.

HTML5
In de nabije toekomst wil Google de sandbox van Chrome ook uitbreiden naar websites met Flash content, om zo gebruikers tegen malware te beschermen. Gebruikers die de ingebouwde Flash speler niet willen gebruiken, hebben wel de optie om die uit te schakelen. De browser valt dan terug op de eventueel aanwezige los geïnstalleerde versie van Adobe Flash Player.

Toch is niet iedereen blij dat Chrome standaard Flash inschakelt. "Inschakelen zonder een enkele waarschuwing van tevoren? Flash is een beveiligingsnachtmerrie, ook al probeert Chrome het te sandboxen. De optie inschakelen hoort in het optie menu thuis en zou standaard uit moeten staan. Wat een FUBAR van Google. Blijf bij HTML5 en laat Flash gewoon sterven", aldus Bradley Eidsvold.

Reacties (3)
30-06-2010, 22:48 door Anoniem
Google die weer eens wat opdringt.. Geen Chrome voor mij!
01-07-2010, 10:50 door Sith Warrior
Tja, als je geen flash wil, kan je het altijd uitschakelen. Maar voor de meeste mensen is dit maar beter zo denk ik.
01-07-2010, 18:17 door Anoniem
Google die weer eens iets automatisch update.. Wel Chrome voor mij!

Voordelen automatische update:
- Altijd de laatste versie dus:
Veiliger, stabieler en sneller.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.