image

Meeste bedrijven slachtoffer zero-day aanvallen

donderdag 1 juli 2010, 00:01 door Redactie, 1 reacties

De meeste Amerikaanse bedrijven zijn het doelwit van "geavanceerde aanvallen" geweest, aldus onderzoek van het Ponemon Institute. Van de 591 ondervraagde IT-security professionals denkt 83% dat de onderneming het slachtoffer van een geavanceerde aanval is geweest, terwijl 71% een toename van deze dreigingen ziet. De onderzoekers definiëren een geavanceerde aanval als een methodologie om aanwezige beveiligingsmaatregelen te omzeilen.

Virusscanner
Het gaat dan voornamelijk om zero-day aanvallen, maar de onderzoekers komen ook steeds vaker bekende aanvallen tegen die zijn aangepast. Deze aanvallen weten volgens de meeste respondenten probleemloos de aanwezige virusscanners en intrusion detection systemen te omzeilen.

Bij iets minder dan de helft van de ondervraagden duurt het meer dan een maand voordat een geavanceerde aanval wordt opgemerkt. Aanvallers zijn voornamelijk op gevoelige bedrijfsgeheimen uit, zoals broncode, financiële informatie en bedrijfsgegevens.

Reacties (1)
01-07-2010, 01:26 door Anoniem
"Bij iets minder dan de helft van de ondervraagden duurt het meer dan een maand voordat een geavanceerde aanval wordt opgemerkt"

Ik geloof er niets van, het grootste deel nooit wordt waarschijnlijk nooit opgemerkt of hoogstens gezien als een normale "virus"-besmetting.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.