image

VS verbiedt controversiële websites voor ambtenaren

zaterdag 10 juli 2010, 13:17 door Redactie, 5 reacties

Ambtenaren van de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) mochten tijdelijk geen websites meer bezoeken waarop "controversiële meningen" te vinden waren. Vanaf 1 juli werden dit soort websites, maar ook websites over gaming, geweld, criminele activiteiten en chat/messaging geblokkeerd. Wat er precies onder controversiële meningen valt liet de TSA in een e-mail aan ambtenaren niet weten. De TSA is verantwoordelijk voor de beveiliging van Amerikaanse vliegvelden.

De beslissing zorgde voor felle kritiek van partijen die voor arbeidsrechten opkomen. De TSA liet in een reactie weten dat het alleen websites blokkeert die een beveiligingsrisico vormen, en het geen kritische geluiden over de organisatie de mond wil snoeren.

Categorie
Inmiddels heeft de overheidsinstantie besloten om de categorie van "controversiële meningen" helemaal te laten vallen en zal het dit soort websites niet langer blokkeren.

In een nieuwe memo staat dat deze categorie sommige sites kan bevatten die niet in strijd met het beleid van de TSA zijn. "En daarom wordt deze categorie niet langer voor implementatie overwogen." De memo stelt verder dat de organisatie het uitwisselen van ideeën en meningen aanmoedigt.

Reacties (5)
10-07-2010, 14:33 door Anoniem
Oeps, foutje bedankt.

Het verbaast me elke keer weer, dat er nog mensen zijn die voor dit soort organisaties willen werken.

En dat dit soort organisaties zo'n slechte spin-doctors hebben.
11-07-2010, 23:08 door Anoniem
Wanneer leren mensen nou eens dat sensuur niet werkt, en ook niet getolereerd mag worden?
12-07-2010, 10:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-07-2010, 10:16 door Dev_Null
Bye bye "freedom of thought" (and speech)
12-07-2010, 21:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.