image

Dell gaat hardware strenger op malware controleren

vrijdag 23 juli 2010, 10:49 door Redactie, 1 reacties

Het leveren van geïnfecteerde moederborden door Dell werd veroorzaakt door menselijke fouten, zo heeft de hardwarefabrikant laten weten. Het gaat daarom de controle van moederborden en systemen aanpassen. "Er was een aaneenschakeling van menselijke fouten die voor het probleem zorgde. Dat gezegd hebbende, hebben we een aanvullend proces van zestien stappen toegevoegd om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren", aldus Dell woordvoerder Jim Hahn.

Om wat voor stappen het precies gaat wil Hahn niet zeggen. Inmiddels zijn alle getroffen moederborden uit de logistieke keten gehaald. Daarnaast zouden alleen ongepatchte Windows Server 2008 systemen, of eerdere Windows versies, zonder moderne virusscanner risico lopen.

Test
Volgens een Dell quality management specialist zou de kwaadaardige code per ongeluk tijdens de fabricage van de servermoederborden zijn geïntroduceerd. Tijdens interne tests door Dell werd de code in de embedded server management firmware aangetroffen. Dell kreeg flinke kritiek omdat het de problemen niet via de eigen website openbaar maakt, maar alleen via telefoon en het forum met klanten communiceert.

Reacties (1)
23-07-2010, 20:11 door Anoniem
"Volgens een Dell quality management specialist zou de kwaadaardige code per ongeluk tijdens de fabricage van de servermoederborden zijn geïntroduceerd. "

Tuurlijk, per ongeluk...

Moeten ze die zooi niet in China laten fabriceren.
Komt de meest mogelijke zooi vandaan.
Maar t moet zo goedkoop mogelijk, de malware krijg je er geheel gratis bij.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.