image

Meeste spam afkomstig van één botnet

vrijdag 23 juli 2010, 11:39 door Redactie, 5 reacties

Meer dan de helft van alle spam die op het internet rondgaat is van slechts één botnet afkomstig, dat daarbij gebruik maakt van Wikipedia. Dat blijkt uit cijfers van beveiligingsbedrijf M86 Security. Er waren zelfs perioden dat het Rustock-botnet 60% van alle spam verstuurde, maar inmiddels is dat naar zo'n 54% gezakt. De Rustock spambot verspreidt zich via drive-by aanvallen en e-mail.

Wikipedia
Een opmerkelijk punt van recente Rustock spambots is dat ze een speciaal Wikipedia request gebruiken dat een willekeurig artikel teruggeeft. Het gebruikt dan strings uit het artikel als inhoud en onderwerp van het spambericht, om het zo lastig voor spamfilters te maken. Het botnet houdt zich alleen bezig met het versturen van spam. "Tijdens onze analyse hebben we geen andere kwaadaardige activiteiten ontdekt", zegt Rodel Mendrez.

De spamberichten maken bijna alleen reclame voor de Canadian Pharmacy. "Het spamvolume dat dit botnet operatie genereert is enorm. Met een verbazingwekkend marktaandeel, moet dit botnet niet te licht worden opgevat en verdient het nader onderzoek", aldus de analist.

Reacties (5)
23-07-2010, 13:43 door Preddie
"Er waren zelfs perioden dat het Rustock-botnet 60% van alle spam verstuurde, maar inmiddels is dat naar zo'n 54% gezakt. De Rustock spambot verspreidt zich via drive-by aanvallen en e-mail. "

dat klinkt natuurlijk positief maar als het botnet dezelfde spam verstuurd maar een ander botnet begint meer te versturen dan is het een daling in het "marktaandeel" van de spam maar dat wil nog niet zeggen dat er minder spam vanuit dat botnet word verstuurd.
23-07-2010, 14:47 door Anoniem
Het blijft schandalig en ik vraag me af hoe lang de politici en rechterlijke figuren hun kop in het zand blijven steken. "De spamberichten maken bijna alleen reclame voor de Canadian Pharmacy"
Maar vooral niet het bedrijf hierop aanspreken/beboeten. Want hun kunnen natuurlijk helemaal niets doen aan de helft van de wereld spam en de hiermee gepaarde overheadkosten. Klaag anders nog een nietsvermoende oma met een zombiePC aan voor de kosten.

Te triest voor woorden.
23-07-2010, 18:43 door Anoniem
Inderdaad ... miljoenen (laten) dumpen in mp3-downloaders achterna te gaan, maar de grootste bron van alle spam ter wereld draait al jaren rustig door ... Kost een bak geld al die traffic, en nog meer geld in alle spam-oplossingen te laten ontwikkelen, draaien, onderhouden, ...

Als je die kant van het plaatje eens bekijkt ....

Email is technish gezien flawed, dat weten ze al jaaaren ...
Windows is technish gezien flawed, dat weten ze al jaaaaren ....

En elk van deze problemen heeft een volledige markt doen ontstaan voor technishe lapmiddelen voor deze problemen.

Microsoft zelfs meerdere markten, zowel de antivirus, antispyware EN software firewall markt doen ontstaan ...
Microsoft is een positieve economishe invloed ? O.o


Is het dan zo moeilijk van even door te bijten en het probleem OP TE LOSSEN idpv het volgende lapmiddel ertegen smijten ? ....

Hou makers van software eens aansprakelijk voor de fouten in hun software .... de wereld zou een stuk anders eruitzien ...
En dan heb ik het niet over stukje freeware X dat je ergens download van een of andere onbekende maker.
Dan heb ik het vooral over grote software paketten waar je veel geld moet dokken.
Om dan nog eens wat andere software te moeten gaan kopen om de problemen met de originele software op te lossen .....

Zie je autofabrikanten ook al afkomen met : 25 000 euro voor deze wagen, maar we raden u nog wel aan van de banden en het stuur van fabrikant Y te gaan kopen, anders blijft de wagen niet echt op de baan .. bij meer dan 15 km per uur ...
En u zou ook elke week uw auto eens aan het internet moeten hangen zodat eventuele problemen zo opgelost kunnen worden want er moeten nog stukken software getest worden.

De wereld zou grappig zijn moest elke markt zoveel vrijheden krijgen als de software markt .....
23-07-2010, 20:16 door Anoniem
Klaag de Canadian Pharmacy aan zou ik zeggen.
31-05-2013, 11:00 door Anoniem
"De spamberichten maken bijna alleen reclame voor de Canadian Pharmacy"
"Klaag de Canadian Pharmacy aan zou ik zeggen."

Waarom ook niet dacht ik.
Vervolgens;
Stap 1: google.nl
Stap 2: Canadian Pharmacy
Stap 3: "Zoek"
Stap 4: Hier terugkomen en vertellen dat het een dagtaak gaat worden... : /

Eens kijken of dit iets is misschien ??
https://www.spamklacht.nl/klacht-indienen/klachtformulier/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.