image

Microsoft dicht Windows LNK-lek met noodpatch

dinsdag 3 augustus 2010, 09:56 door Redactie, 5 reacties

Windows-gebruikers die de afgelopen weken met witte icoontjes zaten opgescheept kunnen opgelucht adem halen, Microsoft heeft gisterenavond een noodpatch voor het LNK-lek uitgebracht. De tijdelijke oplossing die Microsoft ruim twee weken geleden publiceerde voorkwam dat aanvallers via kwaadaardige snelkoppelingen systemen konden infecteren. Het zorgde er ook voor dat alle icoontjes wit kleurden. Microsoft bracht ook een Fix-it tool uit, die de betreffende aanpassing aan het register automatiseerde.

Door het toegenomen aantal aanvallen zag de softwaregigant zich toch genoodzaakt om met een out-of-band patch voor alle ondersteunde Windows versies te komen. Die is te downloaden via Windows Update en de Automatische Update functie.

Noodpatch
Het is de derde keer dit jaar dat Microsoft met een out-of-band patch komt. In januari was er een noodpatch voor een ernstig beveiligingslek in Internet Explorer waardoor Google was gehackt. In maart was het wederom een lek in Microsoft's browser waarvoor er een noodverband werd uitgerold.

Reacties (5)
03-08-2010, 18:01 door spatieman
tis geen bug.,
tis een optie !!
03-08-2010, 19:03 door Anoniem
Heb je na het installeren van deze update nou wel of geen witte icoontjes ?
04-08-2010, 08:26 door Anoniem
Door spatieman: tis geen bug.,
tis een optie !!
Je hebt geen opties bij Windows, alleen features. ;)

OT
Snap overigens niet dat het zo bijzonder is dat de patch eerder dan normaal uitgebracht wordt... is toch de normaalste zaak van de wereld.
05-08-2010, 12:23 door Anoniem
Het is zo bijzonder dat de patch zo snel uitgebracht werd na de hele controversie met de onderzoeker die dit lek aan de wereld toonde.
Volgens bepaalde bronnen had microsoft namelijk gezegd niet te kunnen garanderen dit lek binnen de 60 dagen te patchen.

En nu is de patch er toch binnen de 60 dagen geraakt ....
En dus lijkt de open disclosure toch een extra motivatie voor zulke bedrijven :)
05-08-2010, 14:47 door Anoniem
Als bedrijven zoals Sophos binnen een paar dagen een goed werkende fix kunnen uitbrengen, mocht MS natuurlijk niet achterblijven. (ik vermoed dat ze de fix gewoon van een 3rd party gekocht hebben)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.