image

Verklaart Obama cyberoorlog aan Wikileaks?

maandag 16 augustus 2010, 14:12 door Redactie, 8 reacties

De Verenigde Staten hebben de middelen om te voorkomen dat Wikileaks geheime documenten over de oorlog in Afghanistan lekt en als het die niet inzet, heeft het zichzelf te verwijten, aldus Washington Post columnist Marc Thiessen. WikiLeaks-oprichter Julian Assange liet laatst weten dat hij binnenkort 15.000 documenten over de oorlog via de klokkenluidersite zal vrijgeven. Volgens het Pentagon brengt hij daarmee de staatsveiligheid in gevaar.

"Zal president Obama het leger inzetten om die middelen tegen Wikileaks te gebruiken? En zal hij Assange voor het gerecht brengen?" zijn de vragen die Thiessen zich stelt. "Als Assange op vrije voeten blijft en de documenten vrijkomen, kan Obama alleen zichzelf de schuld geven", aldus de columnist.

Encryptie
Laatst werd Assange al door de Amerikaanse autoriteiten verhoord, waarop er een mysterieus bestand genaamd 'insurance.aes256' online verscheen. Wat er in het bestand zit is onduidelijk. Het is negentien keer groter dan de eerder geplaatste documenten over de Afghaanse oorlog, en zou groot genoeg zijn voor de gehele Afghaanse database, alsmede andere geheime databases die in het bezit van Wikileaks zouden zijn, aldus Wired.

Assange liet tijdens dit gesprek weten dat hij alleen het wachtwoord hoeft te geven om de inhoud beschikbaar te maken.

Reacties (8)
16-08-2010, 15:12 door Ed Dekker
Kil the messenger, kill, KILL.

Door geen snelheidscontroles meer uit te voeren rijdt niemand meer te hard.
En Alberto Stegeman ... nee wacht, die weer wel ;-)
16-08-2010, 16:01 door Anoniem
Kom op zeg!

Marc Thiessen is open republikein en dus kan Obama niets goed doen.... En heeft al een keer een discutabel boek uitgegeven: http://www.thedailyshow.com/watch/tue-march-9-2010/marc-thiessen (andere discussie... maar toch)
16-08-2010, 18:03 door Anoniem
Je hoort het vaak, als je niets te verbergen hebt hoef je ook niet bang te zijn. Wel, Overheden hoeven niet bang te zijn als ze niets te verbergen hebben !
16-08-2010, 22:07 door Bert de Beveiliger
Je kunt het overal horen zeggen.. Obama is erger en geniepiger dan George W. Bush. Waarom die theezuiperts daar zo'n moeite mee hebben? Omdat Libs en Dems nou eenmaal politiek tegen elkaar aanliggen en ze een continu een show opvoeren om dat niet zo te laten lijken.
17-08-2010, 02:43 door Anoniem
Het valt te betwijfelen dat het bestand daadwerkelijk een Aes256-versleuteling bevat. Ware dat zo dan zou men zich in Washington over Wikileaks niet echt druk maken. Assange is vermoedelijk ondervraagd omdat hij een onbekende versleuteling gebruikt. Ware dat niet zo dan zouden we niets meer van hem vernemen en zou hij zeker niet vrij en gezond rondlopen ! De VS mogen op papier een rechtsstaat zijn, als het gaat om de verdediging van Amerikaanse belangen is het nietsontziende uiterste roekeloze bananenrepubliek die geen middel onbenut laat om die belangen te verdedigen. Assange is zich hier uitermate goed van bewust en heeft daarom een kleine "levensverzekering" (in de vorm van de versleutelde bestanden) afgesloten die zijn voortbestaan als vrij en gezond mens voorlopig moet garanderen........ Helaas blijkt het leven van klokkenluiders in de praktijk erg weinig waard, niet alleen in de VS !
17-08-2010, 07:49 door Silver
Marc Thiessen hangt de typische Amerikaan uit: schreeuwen, schreeuwen en nog eens schreeuwen. Bij voorkeur zo dom en oningelicht mogelijk. Even wat opmerkingen op zijn reactie:

1. Assange is een Australier, geen Amerikaan en zolang hij dus niet op Amerikaans grondgebied is, is hij niet onderhavig aan Amerikaanse wetgeving

2. Wikileaks heeft zn servers in Zweden staan, en is dus niet onderhavig aan Amerikaanse wetgeving

3. De Amerikaanse grondwet verbied expliciet het gebruik van het leger voor BINNENLANDSE acties - daar hebben ze de National Guard en de politiediensten voor.

4, Het Amerikaanse leger heeft de middelen om Wikileaks plat te halen, maar wat dan? Wie garandeert je dat er niet tig backup sites zijn die dat bestand alsnog naar buiten brengen?


Kortom, zoals ik al zei is Thiessen een Republikeinse mafkees die -zoals eerder hier al aangehaald- aan het schreeuwen is om Obama omlaag te halen. Nothing to see here, move along.
17-08-2010, 11:17 door Anoniem
De definitie van staatsveiligheid wordt al eeuwen opgerekt en misbruikt.
Net zoals de begrippen geloof, huidskleur, afkomst, etc.

Aard van het beestje maar wel triest en mede dankzij internet steeds meer zichtbaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.