image

Gratis Android spel bespioneert gebruikers

dinsdag 17 augustus 2010, 12:03 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers hebben een gratis spel voor Android smartphones ontdekt, dat in werkelijkheid gebruikers bespioneert. TapSnake, zoals het spel heet, lijkt op een doorsnee 'Snake' kloon, maar beschikt over twee verborgen features. Ten eerste blijft het spel altijd op de achtergrond draaien en herstart het zich als de telefoon wordt gereboot. Daarnaast geeft het elke vijftien minuten stiekem de GPS-locatie van de telefoon aan een server door.

Voor het bespioneren van gebruikers wordt de GPS SPY-tool gebruikt. Het programma adviseert gebruikers om het TapSnake spel te installeren op de telefoon die men wil bespioneren. "Dit betekent dat de spion fysieke toegang tot de telefoon moet hebben die hij wil bespioneren", zegt Mikko Hypponen van F-Secure. De Fin verwacht dat Google het spel snel van de Android marktplaats zal verwijderen.

Trojaan
Ook Symantec waarschuwt voor het programma, dat het als een Trojaans paard omschrijft. De virusbestrijder erkent dat het programma alleen kwaadaardig is als een aanvaller ook fysieke toegang tot de smartphone heeft. Het downloaden van TapSnake is niet voldoende om bespioneerd te worden. Maar jaloerse partners of ouders die hun kinderen in de gaten zouden willen houden, kunnen dat op deze manier doen.

"Er zijn echter voldoende applicaties die hetzelfde doen en dat van tevoren kenbaar maken en niet beweren iets anders te zijn, dat is de voornaamste reden dat we dit een Trojaans paard beschouwen", aldus Mario Ballano.

Reacties (1)
17-08-2010, 19:19 door Anoniem
krijgen we weer die loze trojan meldingen (net als die wallpaper app)
komop zeg verdien je geld met het maken van een degelijke virusscanner die het gedrag van een programma
bestudeerd ipv virus signature database software (werkt voor geen ene ruk) en helemaal niet als de code ook nog een geobfusceerd wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.