image

Microsoft waarschuwt voor privacygevaar iPhone

donderdag 26 augustus 2010, 11:47 door Redactie, 6 reacties

De niet-persoonlijke informatie die Apple over iPhone en iTunes-gebruikers verzamelt is toch te herleiden naar personen, zo waarschuwt Microsoft. In het privacybeleid staat dat Apple niet-persoonlijke informatie verzamelt. Het gaat dan om gegevens die niet direct in verband met een specifiek individu zouden zijn te brengen. Apple mag deze informatie voor elk doel verzamelen, gebruiken, versturen en onthullen, zo is in het privacybeleid te lezen.

Het gaat onder andere om beroep, taal, postcode, regiocode, unieke apparaat identifier, locatie en tijdzone waar het Apple product wordt gebruikt. "Zodat we beter het klantengedrag kunnen begrijpen en onze producten, diensten en advertenties kunnen verbeteren", aldus Apple.

Privacy
"Wat het eigenlijk zegt, is dat ze alles over je mogen verzamelen, het aan je apparaat identifier mogen koppelen en er vervolgens mee mogen doen wat ze willen. Dit is dan een 'privacy' beleid", laat Microsoft beveiligingstopman Roger Halbheer weten. Hij is verbaasd dat veel mensen niet het risico van Apple's privacybeleid zien. "Als ik je apparaat ID weet en toegang tot je locatiegegevens heb, hoe lastig is het dan te ontdekken wie je bent?"

Volgens Halbheer is dit vrij eenvoudig, aangezien mensen zich op bepaalde locaties vaker aanwezig zijn dan bij andere. "In mijn geval kun je het beperken tot de vier mensen die in hetzelfde huishouden leven." De beveiligingstopman stelt dat een apparaat ID wel aan een persoon is te koppen. "Dat is de prijs die we klaarblijkelijk willen betalen om de laatste coole apps en beste service te krijgen. Geeft de consument echt om privacy als hij of zij privacy tegenover functionaliteit moet afwegen?"

Reacties (6)
26-08-2010, 11:58 door U4iA
Microsoft waarschuwt voor privacygevaar iPhone
Suggestieve kop zeg. Waar is de link dat Microsoft hiervoor waarschuwt? Ik zie alleen een Technet blog itm waarin Halbheer zijn vraagtekens bij een Privacy akkoord van Apple zet...of ik moet het verkeerd zien?!?
26-08-2010, 13:25 door Anoniem
"Microsoft beveiligingstopman Roger Halbheer"

Blijft gissen hier, maar omdat het op de blog staat van een beveiligingstopman van Microsoft, betekend dat, dat Microsoft het zegt ;-)
26-08-2010, 13:29 door Wim ten Brink
Tja, veel mensen hebben helemaal geen interesse in de veiligheid van hun privacy. De algemene gedachte is ook dat je behoorlijk paranoide moet zijn als je je privacy belangrijk vindt. Veel mensen denken dan ook dat het geen kwaad kan als hun persoonsgegevens openlijk beschikbaar zijn.
Maar misschien moet ik even terugdenken aan hoe enkele landen, waaronder Nederland, keurig netjes een bevolkings-register bijhielden met allerlei persoonlijke gegevens, inclusief een mogelijke ethnische achtergrond De Duitsers waren dan ook erg dankbaar voor al die gegevens die ze zo snel binnen kregen en die informatie heeft extreem veel mensenlevens gekost. Maar daar staan maar weinig mensen bij stil als het om hun privacy gaat. Wat kan het ook voor kwaad, he?...

Er is een groot gevaar aan het delen van allerlei prive-informatie met organisaties wereldwijd, vooral ook omdat je niet weet waar die gegevens uiteindelijk terecht kunnen komen. Betekent dit dan ook dat je beter geen prive-informatie kunt delen? Misschien wel. Maar ja, allerlei gadgets en ook veel websites zijn juist dol op het verzamelen van dergelijke prive-gegevens, juist omdat het zo waardevol is. En wij geven het gratis weg?...
27-08-2010, 15:17 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-08-2010, 15:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
31-08-2010, 11:11 door Mysterio
Het kan geen kwaad om het privacy beleid eens goed door te lezen wanneer het om je gegevens gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.