image

Visa lanceert anti-skimming richtlijnen

dinsdag 21 september 2010, 13:21 door Redactie, 2 reacties

De Europese afdeling van Visa heeft winkeliers van richtlijnen voorzien om het skimmen van betaalpassen tegen te gaan. Het "Device Skimming: Attacks and Defence" is gebaseerd op best practices en zou de kans op succesvolle skimaanvallen moeten beperken. Visa Europa predikt daarbij een meerlaagse beveiliging. Winkeliers zouden namelijk alle adviezen moeten opvolgen.

In totaal gaat het om zes aanbevelingen, zoals het controleren van de betaalautomaat, bekend worden met de omgeving waarin betaalautomaten functioneren, het beveiligen van de automaten tegen manipulatie, het screenen van personeel die met de automaten omgaan, het ontwikkelen en implementeren van beleid om personeel de identiteit van betaalautomaat reparateurs te laten vaststellen en als laatste het gebruik van door de PCI Security Standards Council (PCI SSC) goedgekeurde apparaten.

"Skimming-aanvallen worden steeds geraffineerder. Fraudeurs opereren wereldwijd in georganiseerde groepen en aanvallen zijn vaak lastig te detecteren", zegt Visa topman Stanley Skoglund.

Reacties (2)
21-09-2010, 23:20 door Anoniem
Dit is natuurlijk een beetje het verschuiven van het probleem naar de winkelier.
Het elektronisch betalingsverkeer is kennelijk brak en dat skimmen kost de banken nu te veel geld.
Wat gebeurt er nu als de winkelier niet goed heeft gekeken, en iets over het hoofd heeft gezien?
"U had dat krasje moeten opmerken, nu is het uw eigen schuld" en de winkelier kan opdraaien voor de schade?
(Winkeliers zouden namelijk alle adviezen moeten opvolgen)
De volgende stap is dat de klant beter had moeten opletten?
Klein bedrag? Pinnen mag! (wel voor eigen risico!)
22-09-2010, 08:40 door Silver
Hmm. Opvallend dat Visa hier mee komt, in Amerika negeren ze al jaren stelselmatig online creditcard fraude omdat het implementeren van veiligheidsmaatregelen ze meer kost dan de financiele schade (die grotendeels bij de retailers neerkomt) van het misdrijf zelf. Ondertussen worden criminelen dus lachend rijk.

Skimming is volgens mij al tijden niet meer de #1 methode van criminelen. Visa (en Mastercard) lopen dus nog steeds achter de waarheid aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.