Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Let op! Phishing!

07-10-2010, 20:13 door Rubbertje, 8 reacties
Ter kennisgeving

Ik kreeg gisteren deze mail binnen...

----- Original Message -----
From: "Het Windows Live-team" <postmaster@windowslivemail.com>
To: <mail weggehaald>
Sent: Wednesday, October 06, 2010 9:42 PM
Subject: Opnieuw instellen van Windows Live-wachtwoord

Heeft u gevraagd om het wachtwoord opnieuw in te stellen voor het Windows Live-account (mail weggehaald)?

Ga hierheen als u het wachtwoord opnieuw wilt instellen:
https://account.live.com/password/resetconfirm?otc=*CQy3VNYbJ*QKi9IIhdRzKLXKpSAVOatP8loY*Wlh*7Ge5FhbLQ$$&mn=mail weggehaald

Als dit verzoek niet door u is gedaan, gebruik dan deze link om het te annuleren:
https://account.live.com/password/resetcancel?otc=*CQy3VNYbJ*QKi9IIhdRzKLXKpSAVOatP8loY*Wlh*7Ge5FhbLQ$$&mn=mail weggehaald

Met vriendelijke groet,
Windows Live

Microsoft respecteert de privacy van gebruikers. Lees voor meer informatie onze online privacyverklaring:
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=74170

Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052


Deze variant is weer nieuw voor mij.
Reacties (8)
07-10-2010, 21:18 door Anoniem
Volgens mij is het helemaal geen vissen (als je phishing bedoelt; dat schrijf je dus zo); iemand heeft een nieuw wachtwoord aangevraagd voor jouw live account en dat is naar je mail gestuurd. Dat kan jij zijn geweest, maar ook een ander.
07-10-2010, 23:12 door Rubbertje
Door Anoniem: Volgens mij is het helemaal geen vissen (als je phishing bedoelt; dat schrijf je dus zo); iemand heeft een nieuw wachtwoord aangevraagd voor jouw live account en dat is naar je mail gestuurd. Dat kan jij zijn geweest, maar ook een ander.
Op de alleerste plaats bedankt voor de correctie ;) Ik heb het gelijk aangepast...

Het merkwaardige is dat het weggehaalde mailadres niet van mij is... Met andere woorden: Ik kreeg deze mail op een ander e-mailadres dan het e-mailadres dat genoemd wordt in de mail... (kunnen we het nog volgen?)
09-10-2010, 10:32 door Anoniem
You're stupid...

Dat is hotmail password reset
10-10-2010, 23:11 door spatieman
leuk ,en wat was de link die er onder hing ?
13-10-2010, 11:11 door OmroepMax
Omroep Max zoekt contact met gedupeerden van phishing. In het consumententelevisieprogramma 'Meldpunt!' besteden we aandacht aan betalingsverkeer via internet en de risico's daarvan. Bent u door phishing benadeeld doordat ongewild geld van uw rekening is afgeschreven? Durft u hierover op tv te vertellen om zodoende anderen hiervoor te behoeden? Mail dan met: meldpunt@omroepmax.nl

Redactie 'Meldpunt!'
Omroep Max
13-10-2010, 11:56 door Spiff has left the building
Door Bastos, do. 07-10-1010: Ik kreeg deze mail op een ander e-mailadres dan het e-mailadres dat genoemd wordt in de mail
Hai Bastos,

Kan het mogelijk zo zijn dat je dat andere adres ooit hebt opgegeven als (tweede) contactadres, juist om bereikbaar te zijn om bijvoorbeeld een password-reset mogelijkheid te ontvangen?
Het blijft natuurlijk wel vreemd dat je een password-reset mail ontvangt wanneer je die niet hebt aangevraagd.
Op http://www.9lives.be/forum/algemene-discussies/711254-wachtwoord-windows-live-opnieuw-ingesteld.html wordt aangegeven dat de mogelijkheid bestaat dat iemand jouw mailadres heeft ingevuld en dan heeft aangeklikt "wachtwoord vergeten".
Ook in de eerste reactie in deze thread hier op Security.nl geeft Anoniem dat aan, do. 07-10-1010, 21.18 uur, "iemand heeft een nieuw wachtwoord aangevraagd voor jouw live account en dat is naar je mail gestuurd".

Maar ook dan blijft het natuurlijk alleen te verklaren dat je een mail ontvangt op het adres waarop je het ontving, wanneer je dat adres ooit zelf hebt opgegeven als tweede contactadres om bereikbaar te zijn om een password-reset mogelijkheid te kunnen ontvangen.


En aan Anoniem van za. 09-10-1010, 10.32 uur:
Roep niet te gauw dat iemand dom is. Het is ingewikkelder dan het op het eerste gezicht lijkt, zoals je hierboven kunt lezen. Of misschien had je 'domweg' de reacties niet gelezen, maar alleen het start-bericht?
13-10-2010, 12:06 door Spiff has left the building
Naast het bovenstaande -
misschien bestaat er ook nog een kans dat het ontvangen van die password-reset te maken heeft met het gedonder met het login-systeem bij Hotmail/ Live Mail dat al een tijdje bestaat.
Zie: http://computertotaal.nl/article/21562/microsoft-krijgt-hotmail-storing-niet-gefixt-.html
en ook: http://www.security.nl/artikel/34532/1/hotmailmiserie.html
Het probleem lijkt niet gerelateerd, maar het lijkt me gezien de lange periode dat er problemen bestonden met Hotmail/ Live Mail ook zeker niet uitgesloten dat er wél een relatie bestaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.