Privacy - Wat niemand over je mag weten

Telefoonstalker

16-10-2010, 18:20 door iceage, 38 reacties
Iemand die ik goed ken word al een paar weken uren achter elkaar gebeld met een afgeschermd telefoonnummer. Nou is er een sterk vermoeden welk nummer er achter zit en heeft degene die gebeld word aan mij gevraagd wat er tegen te doen.

Nou heb ik gegoogeld en op de Vodafone site gekeken maar daar word ik niet veel wijzer van.
Het gaat om een prepaid nummer. De simkaart is net nieuw maar toch komt de verkeerde persoon telkens achter het telefoonnummer.

Weten jullie misschien raad wat ik het beste hiertegen kan doen?

BVD,
Groetjes.
Reacties (38)
16-10-2010, 20:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-10-2010, 12:05 door spatieman
kust hun geld, niet jou
gewoon op nemen, en telefoon ergens neer leggen, dan is die prepaid kaart zo leeg.
17-10-2010, 23:40 door johanw
Wordt hij op een vaste lijn of mobiel gebeld? Er zijn voor gsm's diverse applicaties die ongewenste nummers meteen in gesprek geven, voor Symbian is er bv. Best Blacklist. Voor vaste lijnen bestaan er antwoordapparaten die je zo kunt programmeren. Als je er voor zorgt dat onbekende nummers meteen in de voicemail terecht komen kost het de beller geld en zal z'n lol wel snel overgaan.
18-10-2010, 08:45 door Anoniem
Als je het principieel op wilt lossen, zou ik zeker naar de politie stappen. Een andere simpele oplossing is afgeschermde nummers gewoon niet meer opnemen, of opnemen en de telefoon ergens op tafel leggen (met volume op minimum, zodat ook schreeuwen aan de andere kant niet helpt). Een keer met een fluitje in de telefoon fluiten doet ook vaak wonderen, of je nummer voor de grap een keer doorschakelen naar 112 of 0900-8844 (die zien zijn nummer namelijk *wel*, ook al belt hij anoniem, en je weet hoe streng zij tegenwoordig optreden tegen nutteloos de hulpdiensten bellen).
18-10-2010, 09:20 door cpt_m_
Beste,

Ik zou je willen adviseren om contact op te nemen met Vodafone.
Ik heb namelijk in mijn kennissenkring hetzelfde meegemaakt.
Vodafone kan je hiermee helpen.

Succes.
18-10-2010, 10:26 door Anoniem
Wat je ook kunt doen is een stukje social engineering. Een keer opnemen en boos roepen dat hij moet stoppen en dat je hoopt dat hij niet gaat sms-en, want daar hou je helemáál niet van! Als de stalker erin trapt en hij smst je, dan heb je zijn nummer, aangezien je sms-jes niet anoniem kunt sturen. Zet vervolgens ergens een porno contact advertentie met zijn nummer erbij online, gegarandeerd succes :). Doe dat overigens wel via een anonieme proxy of via TOR, en je browser in de 'private / incognito mode', kunnen ze je achteraf ook niks maken. Of als het een bekende is, confronteer ze ermee (liefst en publique, dat soort typisch zijn vaak erg gevoelig voor sociale stigma's).
18-10-2010, 14:40 door johanw
Door Anoniem: of je nummer voor de grap een keer doorschakelen naar 112 of 0900-8844 (die zien zijn nummer namelijk *wel*, ook al belt hij anoniem, en je weet hoe streng zij tegenwoordig optreden tegen nutteloos de hulpdiensten bellen).

Ja, maar 112 ziet dan jouw nummer, niet het nummer van degene die jou belt, dus dat lijkt me niet handig.
18-10-2010, 15:25 door Prlzwitsnovski
Door Anoniem:
of je nummer voor de grap een keer doorschakelen naar 112 of 0900-8844 (die zien zijn nummer namelijk *wel*, ook al belt hij anoniem, en je weet hoe streng zij tegenwoordig optreden tegen nutteloos de hulpdiensten bellen).
Doorschakelen naar 112, en dan heeft je familie je ergens voor nodig en dan krijgen ze 112 aan de lijn. Erg handig.
18-10-2010, 15:25 door Prlzwitsnovski
[edit]foutje, mijn excuses[/edit]
18-10-2010, 15:27 door Anoniem
@Prlzwitsnovski
Vaak doen stalkers aan 'flooding', en dan is een doorschakeling van een minuutje of 10 wel voldoende om het duidelijk te maken.
18-10-2010, 16:57 door Anoniem
Mijn telefoon kan ik laten weten dat een nummer wat niet in het phonebook staat niet aan mij gemeld hoeft te worden. Doe dat eens een week en kijk of het dan rustig is...
18-10-2010, 17:51 door Anoniem
Zelf oplossen kan met Kaspersky Mobile Security.
Hiermee kan je non numeric numbers blokkeren.
18-10-2010, 18:07 door pikah
Je moet even exact de datum en tijdstippen opschrijven. Na 3 keer binnen 3 weken zal er door de provider actie kunnen worden ondernomen.

Doorschakelen geeft niet jou nummer aan, maar van de beller, probeer het maar een uit...

Het is alleen geen optie omdat 'legitieme' bellers ook doorgeschakeld worden (of je moet zon handig tooltje hebben voor iPhone/Symbian ..etc.. )

Gr. Ronald
18-10-2010, 20:22 door Anoniem
Hallo,
het nummer wordt altijd meegestuurd ook al kan jij het als gebruiker niet zien. Meldt zoals eerder al aangegeven bij politie maar ook bij je provider. Je provider kan het nummer namelijk gelijk zien.

Wat je ook kan doen is op het moment dat er gebeld wordt, met een ander toestel het nummer bellen dat je er van verdenkt jouw kennis te bellen. Doe je dat iedere keer en is ie iedere keer in gesprek...tja...

Gr.
Serleena
18-10-2010, 20:59 door Anoniem
@johanw
Nee hoor, net nog even getest, en de ontvanger krijgt echt het nummer van de beller te zien, en niet van degene die doorschakeld. Test het maar eens :).
18-10-2010, 22:34 door Fabienne
Ik heb hier helaas ook last van gehad en heb m'n telefoon gewoon een paar dagen aan iemand anders gegeven. Goed, je bent dan even niet bereikbaar voor iemand die je nodig heeft maar degene die je lastig valt geeft het dan vanzelf op. Zeker als je de persoon die je telefoon heeft niet zijn/haar naam laat zeggen en vol laat houden dat hij/zij dit nummer pas sinds kort heeft.

Naar de politie gaan is (zoals al veel vaker hier aangegeven) natuurlijk de beste optie, maar naar mijn mening kom je dan in een traject terecht waar je niet zo één-twee-drie weer uit bent.
20-10-2010, 13:46 door Anoniem
Heel 'eenvoudig'. Hoe lastig en lang de procedure ook is, melden bij de politie.
Wanneer niemand dergelijke zaken meldt komt dit ook niet naar voren in de cijfers bij de politie en zal er ook nooit een (snellere) procedure komen. Doe het voor jezelf en gelijk voor een ander!
21-10-2010, 11:48 door Syzygy
Door Anoniem: Heel 'eenvoudig'. Hoe lastig en lang de procedure ook is, melden bij de politie.
Wanneer niemand dergelijke zaken meldt komt dit ook niet naar voren in de cijfers bij de politie en zal er ook nooit een (snellere) procedure komen. Doe het voor jezelf en gelijk voor een ander!

Even een kanttekening bij deze reactie.

De procedure van aangifte is de laatste jaren niet veel efficiënter geworden, voor de burger althans.
Na bezoek aan Politiebureau kun je een afspraak maken om later die week of de week erop terug te komen om een officiële aanklacht in te dienen. Voor de burger betekent dit 2 x bezoek brengen aan het Politie bureau. ( in grote steden,
2 x betaald parkeren) Veel mensen denken daarom, laat maar zitten.en vervolgens lees je aan het eind van het jaar:
"Door invoering nieuwe aangifte systeem is de criminaliteit drastisch afgenomen. Hulde voor het Korps !!!"

Tot zover de betekenis van de "cijfertjes"
16-09-2011, 19:53 door Anoniem
ik heb de perfecte manier. neem ongeveer 10 verschillende kaartjes, kost ff geld maar word leuk. geef elk nummer door aan een 1 of 2 mensen. op welk nummer je gestalkt gaat worden daar zit de lek.
17-09-2011, 19:18 door Anoniem
Op de meeste mobieltjes zit tegenwoordig de optie om anonieme nmrs te weigeren dus te blokkeren,alleen sommige smartphones zit deze optie niet standaard aan boord (o.a.blackberry's).Toch niet zo smart vd ontwikkelaars/producent van deze telefoons.
19-09-2011, 16:25 door Anoniem
Ja je geeft je nmr door aan 2 mensen dan weet je nog niet welke vd 2 het lek is.Tsja je kunt natuurlijk voor elk contact een apart 06nmr nemen,stel je hebt 10 contacten dan zou je dus met 10 mobieltjes op zak moeten lopen,die passen niet allemaal in je zak dus dat wordt een plastic tas zodat je als je gebeld wordt nog redeljk snel de rinkelende gsm kan beantwoorden,ook wel handig om dan te zorgen dat er ook 10 verschillende ringtones zijn EN TE WETEN WELKE RINGTONE BIJ WELK TOESTEL PAST anders wordt het beetje lastig met gesprek tijdig beantwoorden.met duo-sim heb je wellicht wat minder mobieltjes nodig.
Door Anoniem: ik heb de perfecte manier. neem ongeveer 10 verschillende kaartjes, kost ff geld maar word leuk. geef elk nummer door aan een 1 of 2 mensen. op welk nummer je gestalkt gaat worden daar zit de lek.
11-05-2012, 19:20 door Anoniem
Iemand ervaring met een anonieme beller, zonder nummerherkenning, maar met een verzonnen naam, bv ateam?
13-05-2012, 13:10 door Anoniem
"voor de grap een keer doorschakelen naar 112 of 0900-8844 (die zien zijn nummer namelijk *wel*"),nou dat zou ik maar niet doen,,want die zien het nummer van degene die belt,in dit geval dus van het stalkingslachtoffer en niet vd telefoonstalker! Dus dat lijkt me geen aanrader!
Door Anoniem: Als je het principieel op wilt lossen, zou ik zeker naar de politie stappen. Een andere simpele oplossing is afgeschermde nummers gewoon niet meer opnemen, of opnemen en de telefoon ergens op tafel leggen (met volume op minimum, zodat ook schreeuwen aan de andere kant niet helpt). Een keer met een fluitje in de telefoon fluiten doet ook vaak wonderen, of je nummer voor de grap een keer doorschakelen naar 112 of 0900-8844 (die zien zijn nummer namelijk *wel*, ook al belt hij anoniem, en je weet hoe streng zij tegenwoordig optreden tegen nutteloos de hulpdiensten bellen).
13-05-2012, 13:22 door Anoniem
Gewoon de telefoon opnemen en dan zeggen: "met politie amsterdam/amstellland" (of welke regio je ook onder valt),het is helemaal mooi als je als achtergrondgeluid meldkamer communicatie geluiden hebt,ze moeten nl. denken dat ze echt de politie aan de lijn hebben.En dan zeggen: "beste stalker,we hebben u gepeild,we staan zo voor uw deur.Doet u de deur alvast even open? O en,proberen te ontsnappen is zinloos,uw huis wordt al geobserveerd".Doet u maar vast de deur open,anders moeten we de deur inbeuken en dat gaat u geld kosten".Haha, laat ze maar ff lekker in de broek scheiten.
08-06-2012, 12:34 door Anoniem
ik word ook gestalkt maar dan via sms dus ik weet het nr maar niet wie het is.

heb van 14 april tot nu toe zeker 150 sms ook bedreigende ,al 5 x op politiebureau geweest maar omdat we niet weten wie het is doen ze niks!
08-06-2012, 15:45 door Anoniem
Je kunt (in elk geval op sommige mobieltjes) anonieme smsjes blokkeren.Mocht dat op jouw toestel niet mogelijk zijn of belt of smst diegene met een niet geregistreerd prepay nmr dan kun je als de politie er niks aan kan/wil doen het beste een nieuwe prepay simkrt aanschaffen,en je nieuwe nmr alleen aan echte betrouwbare lieden geven,bijv.je directe familieleden en heel goede vrienden.Hoewel naar om te ontvangen (bedreigingen) ;bedenk dat de soep meestal niet zo heet wordt gegeten als dat ie wordt opgedient.M.a.w. de meeste dreigementen zijn loze dreigementen. In elk geval je niet laten intimideren door diegene(n),ga gewoon door met je dagelijkse dingen en uitjes,probeer als je de deur uit moet,zeker 's avonds in het donker en 's nachts niet alleen de deur uit te gaan maar samen met iemand anders.De politie moet in elk geval melding door jou registreren en volgens mij zijn ze ook verplicht om de aangifte op te nemen.Weigeren ze dit,dan zit er weinig anders op dan een advokaat of een andere jurist,denk aan wetswinkel,sociale advokatuur,sociaal raadslieden te raadplegen.Wellicht kan deze via (dreigen met) juridische stappen de politie dwingen/door de rechter laten dwingen om de aangifte op te nemen.Waamee nog niet gezegd is dat ze met de aangifte ook echt iets doen.Mogelijk kun je hier dan ook weer via advokaat juridische stappen nemen om daadwerkelijk onderzoek af te dwingen.Sterkte en succes ermee.
30-09-2012, 05:52 door Anoniem
ik word al weken gestalkt door me eigen dochter eerst zag je de nummer nu op onbekend als je op pakt zeg ze niks laat hem soms paar keer over gaan en zet hem ook keren uit word hier dood ziek van ga maandag aan gifte doen
29-04-2015, 12:58 door Anoniem
En wat doe je als je dochter steeds wordt uitgescholden via whatsapp door haar exvriend?
29-04-2015, 14:08 door Anoniem
Door Anoniem: En wat doe je als je dochter steeds wordt uitgescholden via whatsapp door haar exvriend?
Terugschelden via je eigen telefoon!
29-04-2015, 14:49 door Anoniem
Door Anoniem: En wat doe je als je dochter steeds wordt uitgescholden via whatsapp door haar exvriend?

Heel simpel aangifte denk ik, gesprekken erbij uitblanken wat privacy is
29-04-2015, 15:21 door Anoniem
Door Anoniem: En wat doe je als je dochter steeds wordt uitgescholden via whatsapp door haar exvriend?

In whatsapp het nummer blokkeren.
29-04-2015, 16:08 door EKTB - Bijgewerkt: 29-04-2015, 16:09
Door Anoniem: En wat doe je als je dochter steeds wordt uitgescholden via whatsapp door haar exvriend?
Whatsapp contact blokkeren....

Erg handig trouwens, een topic uit 2012(!) actueel maken door deze niet-relevante vraag.


En betreft de hoofdvraag; https://www.vodafone.nl/support/overlast-melden/telefonische-overlast-melden.shtml

Duidelijk genoeg, lijkt me.
29-04-2015, 16:34 door Anoniem
Door Anoniem: En wat doe je als je dochter steeds wordt uitgescholden via whatsapp door haar exvriend?
Blij zijn dat ze zo slim is geweest om het uit te maken?
En verder negeren natuurlijk, ap(p)ende honden bijten niet.


Afhankelijk van de leeftijd / situatie vd vriend, kun je natuurlijk ook even contact opnemen met de mensen, die verzuimd hebben het ventje op te voeden.
Ik heb een tienerzoon & -dochter, zoonlief moet zoiets niet flikken (anders telefoon minimaal een week kwijt) en m'n dochter heeft gelukkig een goede smaak inmiddels :)
10-09-2015, 12:15 door hulpgezocht
De telefoon van mijn vriend is een aantal maanden geleden gekraakt. Althans zijn whatsapp. Alle contacten zijn toen overgenomen en veelvuldig lastig gevallen door een of ander figuur. Hij heeft toen zijn telefoonnummer voor de whatsapp veranderd en voor het telefoneren zijn nummer behouden. Ikzelf ben 3 maanden geleden van nummer veranderd.
Nu begint het hele gebeuren opnieuw. Mijn telefoonnummer is dus op een of andere wijze achterhaald.
En het meest bizarre vh verhaal is is dat er met weergave van zijn nummer en naam door waarsch wederom deze persoon mensen waaronder ikzelf worden gebeld. Ik heb een aantal keer opgenomen en er wordt dan niks gezegd.

Hoe is dit mogelijk en weet iemand een manier om erachter te komen wie hierachter zit?

Bedankt alvast. Alle tips zijn welkom
10-09-2015, 12:25 door Spiff has left the building
@ hulpgezocht, 12:15 uur,
Het is waarschijnlijk handiger om een eigen topic te starten, dan om je bericht te plaatsen in een thread bij een bericht uit nota bene 2010.
https://www.security.nl/community/submit/3
Succes.
10-09-2015, 12:45 door Anoniem
Ik weet niet of jullie het is opgevallen maar sinds gisteren heeft de Nationale Politie duidelijk gemaakt geen aangiftes of boetes onder de 200 euro uit te schrijven. Geen enkele Politie bureau hier in Nederland neemt dus aangiftes aan.
Ik denk dat je het beste kan bellen met Vodafone en die kan je meer vertellen.

En als het niet anders kan, kaartje weggooien en een nieuwe prepaid kaartje aanschaffen. Oppassen met wie je je nummer deelt. Waarschijnlijk doe je iets niet helemaal correct
10-09-2015, 14:12 door Anoniem
Met deze grappen makers weet ik wel raad lol
Zoek een nummer die achter het C7 protocol hangt, Uh bevriende operator messchien ?

Die kunnen namelijk ook afgeschermde nummerszien
10-09-2015, 15:17 door Anoniem
Telefoon wegdoen.
Dan is de lol (voor de stalker) er snel af.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.