Privacy - Wat niemand over je mag weten

[Verwijderd]

27-10-2010, 22:12 door [Account Verwijderd], 24 reacties
[Verwijderd]
Reacties (24)
27-10-2010, 22:17 door NumesSanguis
Bedankt voor deze post, dit kan ik gebruiken voor mn betoog.
http://www.security.nl/artikel/34877/1/Privacy_bewustwoording.html
27-10-2010, 22:42 door Bitwiper
Peter, ik wou een thread starten hierover, je bent me net voor! Inderdaad een prima reportage, en indrukwekkend werk van Jeroen van Beek! Ik weet dat dit allemaal kan, maar om het zo live te zien maakt wel enorme indruk.

Maar dat is/was niet het enige privacy item op TV vanavond...

- De liefhebbers kunnen later vanavond (23:40) op NL2 naar een documentaire genaamd "Erasing David" kijken (zie http://weblogs.hollanddoc.nl/import/2010/10/21/erasing-david/).

- Eerder vanavond toonde internet journalist Alexander Klöpping in DWDD (zie http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/) de ‘Parrot AR Drone’, een minihelicopter met camera’s die je kunt besturen met je iPhone. De beelden die de heli maakt, zijn daarna meteen te zien op je iPhone. Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=9jbw1udYmro&feature=player_embedded. Erg handig voor gluurders (en inbrekers natuurlijk). Google PeepView?
27-10-2010, 23:56 door Anoniem
'Wat nou privacy?' van de VPRO gemist? Hier terug te kijken: http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/997959

Speciaal over de opslag van vingerafdrukken vind je elke dag nieuws (eerdere versies onder kalender) op:
http://paper.li/tag/vingerafdrukken
28-10-2010, 08:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-10-2010, 09:47 door Anoniem
Oud nieuws... maar goed dat het eens op de TV naar de mensen toe komt, wordt de burger dan eindelijk wakker?
28-10-2010, 10:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-10-2010, 11:55 door Anoniem
Veel van deze zaken gaan op één simpel punt fout: men vertrouwt de systemen voor 100%. Komt denk ik ook doordat de mensen die met deze systemen werken vaak geen uitleg krijgen over hoe ze werken en wat de procedures zijn, zodat een agent in het veld niet kan inschatten of iemand wel of geen crimineel is, ongeacht wat zijn systeem zegt.
28-10-2010, 14:06 door Anoniem
Dit programma wil ik ook wel eens zien.
Ach ja een overheid is nooit te vertrouwen als het om privacy gaat in welk land dan ook.
Als iemand iets over je wil weten,dan komen ze het toch te weten of je het wil of niet.
Want je merkt er niets van dat dat gebeurd.
28-10-2010, 14:23 door Anoniem
Peter even een tip: Ook de wijze waarop ict diensten leveranciers hun diensten leveren is qua security zwaar onder de maat. Endit is 20 keer heftiger dan wat hierboven staat
28-10-2010, 14:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-10-2010, 16:21 door Above
Privacy is een leugen. Ergste is dat onze kinderen niet beter weten en de overheid wel voor 100% vertrouwen. Vrijwel al je elektronica is uitgerust met spionage technieken ook al is het voor korte afstand. Het gaat nog veel erger worden!
Dit is pas het begin van de digitale wereld. Ze hebben hele netwerken al klaar om ons te screenen.

Door het screenen weten ze precies wat voor gerichte frequentie aanvallen ze moeten sturen per buurt om ons gedrag te beïnvloeden. Het is nog veel zieker als we kunnen beseffen.
Elektronica wordt met een reden ons huis ingesluisd. Het zijn ontvangers en zenders!

De data opslag plaatsen zitten ergens diep onder de grond per regio en het zijn geen gewone servers zoals wij ze kennen in het leven. Qua techniek zijn ze al veel verder.
Aluhoedje weer af.
28-10-2010, 17:10 door Dev_Null
@Hugo:
Blij dat die Hirsch Ballin in ieder geval opgekrast is. Wat een nare man is dat. Maar goed, vrees dat wat we er voor terug krijgen niet veel beter zal worden

Je moet niet kijken naar politici (dat zijn slechts vervangbare puppets in den haag), maar naar de mensen die achter het politieke circus WERKELIJK de macht uitoefenen :-). Vraag je eens af wie in de haagse "achterkamers" werkelijk aan de touwtjes trekken...
28-10-2010, 21:57 door callie
Eigenlijk snap ik niet dat er nog steeds mensen zijn die denken dat privacy bestaat. Privacy heeft nooit bestaan. Al in de middeleeuwen wist men precies wat de mensen die binnen het domein van het kasteel woonden, uitvoerden en hoe rijk ze waren, hoeveel kinderen er rondliepen en enz Denk aan Napoleon die begon met het bijhouden van (achter) namen van de mensen waardoor we nu allemaal van die mooie achternamen hebben..

Dan heb ik het niet eens over WO2 waar privacy helemaal niet meer bestond (denk aan de "Ausweis" (persoonsbewijs) waar nota bene een Nederlander achter zat. en zeker de jaren na de oorlog was privacy niets meer dan een wassen neus. Het enige verschil met nu en vroeger is dat men denkt dat het vroeger allemaal beter was.

Voorbeeld denk aan airmiles, je bonuskaart van de Albert Hein het bonnenboekje van de Douwe Egberts. Forums waar we allemaal onze mening verkondigen, Het abonnement van de bibliotheek dat via de database een mooi overzicht geeft wat je leest. Wie doet er niet al eens mee aan een prijsvraag of een loterij waar je je gegevens moet afgeven..Iedereen denkt allemaal ach wat kun je er nou mee.. maar geef het aan een gemiddelde marketeer en die kan net nog niet zeggen hoe vaak je je wast maar het zal niet veel schelen.
Het gaat er niet om dat er een enge overheid is die je gegevens heeft, het gaat er om dat iedereen in deze wereld aan je gegevens kan komen en dat is veel enger dan een overheid.

Privacy bestaat niet er is echter 1 ding wat binnen je eigen bereik ligt en dat is te voorkomen dat ze je pin weten de rest ligt allemaal op straat.. ( en zelfs die pin trek ik in twijfel ;) )
28-10-2010, 23:33 door Anoniem
Allemaal wel leuk en aardig wat die jeroen van beek doet, een zogenaamde etisch hacker belachelijke term trouwends waar ik moeite mee heb maar goed swah....
Maar wat hij deed heb je allemaal apperatuur voor nodig ik vindt die gasten die allerlei info lospeuteren via de telefoon met allerlei gladde praatjes enger....
29-10-2010, 10:04 door Anoniem
"Blij dat die Hirsch Ballin in ieder geval opgekrast is. Wat een nare man is dat. Maar goed, vrees dat wat we er voor terug krijgen niet veel beter zal worden."

Fred Teeven is Hirsch Ballin in het kwadraat. Wat dat betreft verwacht ik zeker geen verbetering.
29-10-2010, 10:49 door Anoniem
Ik word echt kwaad van die overheids mannetjes die het allemaal lopen te verdedigen.. Het gaat er niet om dat ze het gebruiken om boeven te vangen. Maar in de tussentijd slaan ze het wel allemaal op, en het is niet goed beveiligd.. En er is altijd wel iemand die een usb stick in de trein laat liggen waar de hele database van weet ik veel wat op staat.

Er zou eens een soort privacy waakhond opgericht moeten worden, die, als het nodig is, jouw gegevens, internationaal uit politiedatabases kan halen, zoals bij die Kowsoleea.. Alleen als ze zoiets eens voor elkaar hebben, zou het te verdedigen zijn.

En dan nog niet te spreken over die false flag operatie van 11 september.. die de overheden nu als excuus gebruiken om overal camera's op te hangen. Want zoals een cabaretier (ik weet niet welke, maar ik dacht theo maassen) eens zei, 'als ze dan een treinstation opblazen, hebben we toch mooi de beelden maar!'
29-10-2010, 10:58 door Anoniem
Die apparatuur kan je gewoon kopen, je voelt en merkt niks van dat je gegevens gejat worden. Vind ik toch aardig freaky.
Een telefoonpraatje kan je altijd voorkomen... Het zijn niet zozeer de sneaky vragen die hij stelt, maar meer de "domme", veel te naieve medewerkers van instanties die eropingaan. Dat is pas eng! Zulke info zou soiso niet via telefoon uitgewisseld mogen worden in mijn optiek.
Ik heb me ook wel eens verbaasd over hoe makkelijk ik wachtwoorden van ons hele computernetwerk heb gekregen toen ik er gewoon om vroeg omdat een collega ziek was.... Een extern bedrijf dat voor ons ICT taken doet stelde geen 1 vraag. Ze kenden mijn naam wel van horen, maar ik ben niet de persoon die normaliter deze gegevens ontvangt. Heel bijzonder.
29-10-2010, 11:09 door Prlzwitsnovski
Is deze documentaire gefinancierd door producenten van aluminium hoedjes als marketingstunt?
29-10-2010, 12:58 door Anoniem
ik heb hem gezien op programma gemist,inderdaad schrikbarend hoe iemands privacy kan worden aangetast door de overheid.
Voor mij is privacy wel heilig,ik heb ook niets te verbergen,maar ja ik vind het gewoon niet prettig die gedachte te hebben dat de hele wereld zeg maar in mijn huiskamer kan kijken.
Ik neem een voorbeeld over die Surinaamse meneer,die steeds wordt lastig gevallen door justitie omdat hij toevallig de zelfde achternaam heeft,als welke de echte dader als nickname heeft.
Justitie heeft gewoon een grove blunder gemaakt,en met al dat bigbrother gedoe van de overheid,zullen er helaas misschien nog meer van deze blunders volgen.
29-10-2010, 14:47 door KwukDuck
Denk dat deze docu een aardige weergave geeft van de nederlandse schaapjes, triest.
30-10-2010, 12:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-10-2010, 17:14 door Anoniem
wat ik te verbergen hebt gaat een ander helemaal niets aan!
31-10-2010, 00:25 door Anoniem
Door callie: Eigenlijk snap ik niet dat er nog steeds mensen zijn die denken dat privacy bestaat. Privacy heeft nooit bestaan. Al in de middeleeuwen wist men precies wat de mensen die binnen het domein van het kasteel woonden, uitvoerden en hoe rijk ze waren, hoeveel kinderen er rondliepen en enz Denk aan Napoleon die begon met het bijhouden van (achter) namen van de mensen waardoor we nu allemaal van die mooie achternamen hebben..

Dan heb ik het niet eens over WO2 waar privacy helemaal niet meer bestond (denk aan de "Ausweis" (persoonsbewijs) waar nota bene een Nederlander achter zat. en zeker de jaren na de oorlog was privacy niets meer dan een wassen neus. Het enige verschil met nu en vroeger is dat men denkt dat het vroeger allemaal beter was.

Voorbeeld denk aan airmiles, je bonuskaart van de Albert Hein het bonnenboekje van de Douwe Egberts. Forums waar we allemaal onze mening verkondigen, Het abonnement van de bibliotheek dat via de database een mooi overzicht geeft wat je leest. Wie doet er niet al eens mee aan een prijsvraag of een loterij waar je je gegevens moet afgeven..Iedereen denkt allemaal ach wat kun je er nou mee.. maar geef het aan een gemiddelde marketeer en die kan net nog niet zeggen hoe vaak je je wast maar het zal niet veel schelen.
Het gaat er niet om dat er een enge overheid is die je gegevens heeft, het gaat er om dat iedereen in deze wereld aan je gegevens kan komen en dat is veel enger dan een overheid.

Privacy bestaat niet er is echter 1 ding wat binnen je eigen bereik ligt en dat is te voorkomen dat ze je pin weten de rest ligt allemaal op straat.. ( en zelfs die pin trek ik in twijfel ;) )

Ik denk dat je een aantal dingen doorelkaar haalt. Hoewel er geen algemene wet bestaat op privacy worden aspecten hiervan weldegelijk geregeld in verschillende wetten. De belangrijkste en tevens bekenste is natuurlijk de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Er zijn dus wetten die privacy regelen op diverse terreinen en hierdoor kun je dus spreken over het recht op privacy. Dat we er niet altijd gebruik van maken, door al dan niet bewust aspecten van ons privé leven prijs te geven, wil dus niet zeggen dat we er geen recht op hebben of dat het niet zou bestaan. Eenmaal vrijgegeven betekent ook niet dat er daarna mee gedaan kan worden wat men er ook maar mee zou willen, tenzij ook hier een bewuste keus voor is gemaakt.

Dat laatste is dan ook de issue in het privacy vraagstuk en niet of je iets te verbergen hebt: privacy gaat over de keuzevrijheid om zelf te bepalen wat je aan wie ontsluit en wanneer.
06-11-2010, 22:33 door the 3pic Strongho1d-5p_d3r
mensen willen helemaal geen privacy, ze willen juist bekend en gekend zijn, DAT geeft ze een veilig gevoel. De angst om onbekend (dus onbemind?) te zijn, zit dieper dan de angst dat de overheid alles van je weet. Ik denk trouwens dat dit WO II trauma, (de nazi's konden gebruik maken van de met feilloze preciezie door de Nederlanders vastgelegde persoonsgegevens, Jood/niet-Jood) aardig begint weg te ebben. Het is ook al weer 70 jaar geleden...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.