Privacy - Wat niemand over je mag weten

Recht op vrije verkiezingen?

02-11-2010, 14:37 door Anoniem, 7 reacties
Als je voor het stemmen een identiteitsbewijs nodig hebt, en je moet voor het verkrijgen van een identiteitsbewijs je vingerafdrukken op laten slaan in een centrale database die de overheid beheert, dan kun je dus alleen nog maar anoniem stemmen als je latex handschoentjes draagt?

Als ik dictator was, zou ik hier pas mijn vingers bij aflikken.
Reacties (7)
02-11-2010, 17:19 door SirDice
Ik meen dat een rijbewijs ook wordt geaccepteerd. Bovendien kun je ook met een oude ID kaart of paspoort (zonder chip of vingerafdruk) stemmen zolang die bewijzen nog maar geldig zijn. Bovendien hoef je je vingerafdruk niet te geven op het moment dat je gaat stemmen. Het stemmen zelf is anoniem.

Indien je dit allemaal niet (meer) hebt kun je altijd nog iemand een volmacht geven.
02-11-2010, 20:24 door Anoniem
Ik ben er ook niet blij mee.
http://www.louisevspaspoortwet.nl/
02-11-2010, 23:56 door Anoniem
Tenzij de meerderheid van de mensen handschoenen draagt tijdens het stemmen zullen ze je redelijk simpel kunnen indentificeren. Er is immers bekend wie bij welk stembureau is geweest. Vervolgens is het een kwestie van vingerafdrukken van de stembiljetten halen, matchen met de database. Er zal zal een klein aantal stembiljetten overblijven waar geen werkbare vingerafdrukken op staan. Vervolgens kan je vast een aantal combinaties raden of uitsluiten. Die PVV-stem zal vast niet door een moslim zijn gedaan en die SGP-stem is van die gereformeerde, etc, etc. De paar die dan nog overblijven laat je oppakken en verhoren door de geheime dienst. Wat dit betreft zijn stemcomputer een stuk veiliger
03-11-2010, 09:56 door Anoniem
Zolang de politie niet eens m'n fiets kan vinden hoef je voor Big Brother niet bang te zijn. Alleen kost al die diarree die vastgelegd wordt heel veel geld. Maar hoemeer vastgelegt, hoe minder gevaarlijk.
03-11-2010, 10:53 door Mysterio
Als jij dictator was zou je stemmen überhaupt niet toestaan of manipuleren. Dan heeft het weinig zin om de mensen die PvdA gestemd hebben op te pakken en te verhoren. Neem de landen waar dit wel gebeurd, dan is het stemmen op de oppositie sowieso een ongezonde keuze want de verkiezen aldaar zijn er alleen maar voor om de handelsembargo's te voorkomen die wij anders aan dat soort landen opleggen.

Maar inderdaad, het is in theorie mogelijk om jouw vingerafdruk van het biljet te halen en die te matchen met de database van de ID-vingertje en ze weten wie het biljet heeft ingevuld. Handschoenen en volmachten voorkomen dat. Maar dan nog is het te achterhalen aangezien je volmacht getekend moet zijn, dus men weet wie heeft gestemd en wie er allemaal die persoon hebben gemachtigd. Word je nog steeds van je bedje gelicht.
03-11-2010, 15:06 door Anoniem
"Als je voor het stemmen een identiteitsbewijs nodig hebt, en je moet voor het verkrijgen van een identiteitsbewijs je vingerafdrukken op laten slaan in een centrale database die de overheid beheert, dan kun je dus alleen nog maar anoniem stemmen als je latex handschoentjes draagt?""

In theorie kan dat, in de praktijk is er geen enkele reden om te veronderstellen dat men dat ook daadwerkelijk doet. Ook vraag ik mij af wat je denkt dat men hiermee zou willen bereiken ? Zo'n onderzoek kost veel, terwijl men weinig heeft aan de informatie. Praktisch probleem, of paranoia ?
03-11-2010, 16:45 door SirDice
Door Mysterio: Maar inderdaad, het is in theorie mogelijk om jouw vingerafdruk van het biljet te halen en die te matchen met de database van de ID-vingertje
De mijne vinden ze niet in die database \o/

M'n ID kaart is verlopen, m'n paspoort is nog tot ergens in 2012 geldig en ik heb pas een nieuw rijbewijs (waar geen biometrische gegevens op staan, behalve je foto). Voorlopig hou ik het nog wel even uit. Pas als die centrale opslag van vingerafdrukken helemaal van de baan is ga ik er over nadenken om een nieuwe ID kaart te halen. Tegen die tijd hoop ik dat'ie dan ook nog eens gratis is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.