image

Besmette laptop kost pianist 14 miljoen euro

dinsdag 9 november 2010, 15:50 door Redactie, 5 reacties

Een Amerikaanse pianist heeft een koppel zeker vier en mogelijk zelfs veertien miljoen euro betaald nadat hij zijn besmette laptop voor reparatie had langs gebracht. Het slachtoffer is jazzpianist en componist Roger Davidson, een erfgenaam van olietycoon Conrad Schlumberger. De 36-jarige Vickram Bedi die de computer moest repareren, zou bij het onderzoek naar de geïnfecteerde machine informatie hebben gevonden dat het leven van de miljonair gevaar liep, zo berichten de New York Times en Wall Street Journal.

Hersenspoeling
Over een periode van zes jaar wist het koppel 4,3 miljoen euro van Davidson los te peuteren, hoewel volgens politiechef Anthony Marraccini die het onderzoek naar de twee oplichters leidde, de schade ruim 14 miljoen euro bedraagt. Het tweetal dwong de pianist om elke maand 115.000 euro beschermgeld te betalen. Er zou namelijk sprake zijn van een heuse samenzwering, met Davidson als doelwit.

Het ging onder andere om de bron van het virus, die zich op een harde schijf in een Hondurees dorpje bevond, en Poolse priesters die de Amerikaanse overheid wilden infiltreren. Bedi vertelde Davidson dat hij voor de CIA werkte en het zijn opdracht was hem te beschermen. De pianist moest niet alleen voor het veiligstellen van zijn gegevens betalen, maar ook voor zijn eigen bescherming. "De verdachten isoleerden het slachtoffer en probeerden elke dollar die hij had te bezitten. Ze deden het zeer systematisch en infiltreerden elk aspect van zijn leven. Het was bijna een hersenspoeling", aldus Marraccini

Reacties (5)
09-11-2010, 15:56 door Anoniem
sterk verhaal, ik geloof er zak van
09-11-2010, 16:29 door Anoniem
Hé doe mij ook zo'n verhaal want er valt vast wel wat als kosten te claimen bij de belastingdienst of op een andere manier geld te witten of te verduisteren.
09-11-2010, 16:49 door Anoniem
Goed verhaal. Past zo als hoofdstuk in de "moderne bijbel".
09-11-2010, 17:28 door Indiaan
Volgend jaar in de bios.
09-11-2010, 18:04 door SirDice
Waaruit, wederom, blijkt dat je niet aan een boom hoeft te hangen om een eikel te zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.