image

Barracuda beloont hackers voor lekken

dinsdag 9 november 2010, 16:35 door Redactie, 0 reacties

Na Google en Mozilla gaat ook beveiligingsleverancier Barracuda Networks hackers voor het rapporteren van beveiligingslekken belonen. Het bedrijf is zeer te spreken over de moeite die Google en Mozilla doen om de beveiliging en privacy van hun gebruikers te verbeteren. Naar eigen zeggen is Barracuda de eerste leverancier van beveiligingsproducten die ook een beloningsprogramma voor diens eigen producten opzet. "Beveiligingsleveranciers zouden vooraan moeten staan om beveiligingsonderzoek te promoten", zegt Paul Judge, chief research officer op het Barracuda Labs blog.

Het gaat alleen om kwetsbaarheden in een deel van de eigen producten, zoals de Spam & Virus Firewall, Web Filter, Web Application Firewall
en NG Firewall. Daarnaast is het gebruik van geautomatiseerde testingtools, social engineering, denial of service, fysieke aanvallen en aanvallen tegen het Barracuda netwerk of diens klanten niet toegestaan.

Beloning
Barracuda betaalt net zoveel als Google; 500 dollar voor de minder ernstige lekken en 3.133,70 dollar voor de grootste problemen. Deelnemers moeten het lek eerst aan Barracuda melden. Is het probleem opgelost, dan mag men een advisory uitgeven. In tegenstelling tot Mozilla, waar onlangs nog een 12-jarige een beloning van 3.000 dollar binnenhaalde, mogen minderjarigen niet aan het beloningsprogramma van Barracuda meedoen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.