image

Interpol: Cybercrime grootste dreiging 21e eeuw

donderdag 11 november 2010, 07:35 door Redactie, 8 reacties

De Secretaris-Generaal van Interpol heeft bij zijn derde herverkiezing gewaarschuwd dat met name cybercrime de dreiging van de 21e eeuw zal zijn. Ronald Noble wil dat Interpol ook deze eeuw een belangrijke rol zal spelen in het bestrijden van misdaad. Naast de keuze voor Noble sprak de ledenraad zich ook uit voor een nieuwe hi-tech crime centrum in Singapore.

"Het zal alle politiediensten helpen bij het bestrijden van de dreigingen van de 21e eeuw, en dan met name cybercrime", aldus Noble. Het Interpol Global Complex (IGC) in Singapore moet innovatieve tools ontwikkelen, die politiekorpsen wereldwijd helpen om met cybercrime om te gaan.

Reacties (8)
11-11-2010, 08:40 door Anoniem
eerst ons bang maken en dan onze privacy afpakken en dan is er wel een organisatie in singapore die ons wel even helpt leuk chinese regels in europa is dat niet het land waar ze niet zo moeilijk doen over burgers vermoorden en martelen omdat ze een andere mening toebedeeld zijn dan de machtshebbers nice try goodbye
11-11-2010, 11:03 door spatieman
en dat kom uit het land waar USB sticks en laptops gewoon zo maar verloren gaan.
11-11-2010, 12:58 door dsm314
Waarom denken veel mensen toch altijd iets kwaads achter dit soort berichten?? Waarom zou het niet zo kunnen zijn dat cybercrime - op zijn minst - een enorme dreiging vormt?
11-11-2010, 13:25 door Anoniem
Ik denk toch aan reële gevaren zoals het verdampen van onze pensioenen, waardedaling euro, kwaliteit van ons voedel, stijgende ziektekosten ..... cybercrime staat een stuk lager in mijn top 10
11-11-2010, 18:59 door Anoniem
net als in 't fysieke leven waar men witteboord-criminaliteit kent, is deze uiteraard ook vertegenwoordigd
in de virtuele wereld.

Cybercrime, maar van welke kant dan? Welke criminelen precies?
Want je kan er natuurlijk op zitten wachten dat vadertje Overheid natuurlijk preventief aan de slag
moet, door bv verkeer te filteren. ohw ja, dat gebeurd ook al.

Sterkers nog, ver-nederland loopt weer voorop.
11-11-2010, 19:02 door Anoniem
Het is absoluut een dreiging. Ik zie dagelijks enorme hoeveelheden ellende langskomen!

Maar ja zolang security geen geld oplevert en bedrijven niet op die kansen inspringen blijft het bij veel bedrijven een kostenpost...

Ja ik weet het...
12-11-2010, 11:49 door Anoniem
Dat de gemiddelde burger zelf cybercrime (nog) niet ervaart, betekent niet dat er geen dreiging is. Ik begrijp ook wel dat sneller wordt aangeslagen op zaken die men direct voelt (zoals: het verdampen van onze pensioenen, waardedaling euro, kwaliteit van ons voedel, stijgende ziektekosten), maar het is wat anders om alarmerende berichten over cybercrime (die mijns inziens meer dan terecht zijn) om die reden met kritiek en cynisme te benaderen. Lees gewoon op internet wat er allemaal al gebeurt en bedenk je dan hoe lastig het is - vanwege alle regels, die er ook met goede bedoelingen zijn, namelijk juist als waarborg voor de hier vaker ge-uite vrees dat big brother te veel meekijkt - om cybercirme aan te pakken.
15-11-2010, 00:08 door Anoniem
De overheid is zelf de grootste bedreiging op het internet. Als mensen zichzelf willen beschermen met anonimiteit dan steekt de overheid daar een stokje tussen. Hierdoor is anonimiteit heel duur, waardoor niemand het gebruikt. Hierdoor worden we massaal misbruikt door de grote internet bedrijven zoals google en sociale netwerken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.