image

Advertorial: Kent de NSA de geheimen van uw netwerk?

maandag 15 november 2010, 13:54 door Redactie, 0 reacties

Indien de fabrikant van uw huidige network security product levert aan overheidsinstellingen binnen de VS, zijn zij verplicht om de encryptiesleutels af te geven aan de National Security Agency (NSA). Dit gebeurt omdat de NSA te allen tijde bij alle informatie wil kunnen. In theorie houdt dit in dat de NSA met een decryptor bij al uw bedrijfsinformatie kan. Overheidsinstellingen in de VS nemen geen NETASQ af, want NETASQ geeft geen encryptiesleutels af aan derden.

Mede daardoor heeft NETASQ van de Raad van de Europese Unie het certificaat ‘EU RESTRICTED’ gekregen voor hun firewall én VPN oplossing. Dit certificaat geeft aan dat gevoelige informatie met de classificering ‘EU RESTRICTED’, met de apparatuur van NETASQ onderling uitgewisseld mag worden.

Verder heeft NETASQ 17 producten welke de classificering NATO RESTRICTED hebben voor VPN en Firewall & Mailguard. Ook heeft NETASQ al sinds augustus 2009 als enige IPS-Firewall een EAL4+ certificering op versie 3.1 van de Common Criteria.

Al deze unieke certificeringen gelden voor de gehele Unified Threat Management productlijn (NETASQ U-en NG-series) welke begint bij de U30 (€ 660) en oploopt tot de machtige NG5000 (€ 24.990). Stel je voor dat je als MKB of Enterprise onderneming op hetzelfde niveau beveiligt kunt zijn als de Raad van de Europese Unie en de NATO: en het kost je niet eens duizenden euro's!

Hoogste doorvoersnelheid per euro
Het resultaat van 10 jaar eigen ontwikkeling heeft geleid tot een eigen Intrusion Prevention Engine op basis van Deep packet inspection en behavorial analysis, waardoor NETASQ Zero Day protection kan leveren. Zoals Gartner aangeeft in hun UTM rapport van 22 oktober 2010: “Protocol anomaly weighted detection for the IPS simplifies deployment and configuration (IPS is enabled by default) and maintains high levels of performance”. NETASQ IPS-firewalls halen snelheden vanaf 200Mbps voor het kleinste MKB product (U30) tot 8,5Gbps throughput voor de allergrootste Enterprise product (NG-5000).

Het sleutelwoord hierin is IPS-firewall throughput, concurrenten komen voornamelijk met hoge firewall throughputs, maar wanneer er essentiële beveiligingsopties worden geactiveerd zoals IPS, IDS, anti-virus, dan halveert die throughput. Kijk daarom goed in de datasheets naar de verschillende throughputs die er gespecificeerd worden. “Niemand wil dat je security appliance de bottleneck van je netwerkomgeving wordt qua snelheid, hoge doorvoersnelheid op UTM niveau is dan ook 1 van onze hoofdpijlers”, aldus Halim Msellemi. Bovendien zijn onze snelheden allemaal Spirent tested.

Alles-in-één
Een andere pijler is dat Netasq een "all-in-one" security appliance levert. Standaard zit in elk apparaat functionaliteit als IPS-Firewall, Anti-virus, Anti-spam, Content filtering en SSL/ IPsec VPN. "We hebben geen verborgen kosten en een zeer transparante prijslijst", benadrukt Msellemi. Daardoor is de TCO zeer eenvoudig te berekenen over 1- of 3-jaar. Afhankelijk van het aantal werkplekken of gebruiksintensiteit kunnen organisaties het gewenste apparaat kiezen.

Daarbij maakt het niet uit of men de kleinste of grootste apparaat kiest, het geboden beveiligingsniveau is bij alle apparaten hetzelfde, het enige dat verschilt is het aantal poorten en de aanwezige paardenkracht.

NETASQ is als beveiligingsaanbieder aangesloten bij het Microsoft Active Protections Program (MAPP). Als MAPP-partner krijgt men voor het verschijnen van beveiligingsupdates informatie over de te verhelpen beveiligingslekken, waardoor NETASQ via signature updates hun klanten al kunnen beschermen.

Appels en Peren
Msellemi waarschuwt dat bedrijven geen appels met peren moeten vergelijken als ze zien dat andere apparaten ook firewalling doen. "Een firewall is simpel gezegd niet meer genoeg. Wij brengen een totaaloplossing, een hele featureset voor één prijs en met dergelijke hoge snelheden dat men probleemloos glasvezel erop aan kan sluiten." De enige additionele kosten zijn voor het onderhoudscontract per jaar of per 3 jaar. Dit geeft u recht op alle dagelijkse updates voor de Intrusion Prevention engine, de anti-virus, anti-spam en firmware upgrades die NETASQ regelmatig uitbrengt en technische ondersteuning. Ook zit er in hetzelfde contract uw hardware garantie, dus mocht het apparaat onverhoopt het begeven, wordt het netjes omgeruild.

Wilt u meer weten over NETASQ en de producten, ga dan naar Netasq.nl.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.