image

Microsoft patcht securitytool wegens Adobe reboot

donderdag 18 november 2010, 14:10 door Redactie, 4 reacties

Microsoft heeft een nieuwe versie van de Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) securitytool uitgebracht na problemen met Google Chrome en Adobe Reader. De tool voegt bestaande beveiligingsmaatregelen toe aan applicaties die dit niet standaard doen. Het gaat dan onder andere om Data Execution Prevention (DEP) en Address Space Layout Randomization (ASLR).

Updaters
In het geval van systemen met EMET en Adobe Reader of Acrobat, kon het upgraden van de PDF-lezers ervoor zorgen dat gebruikers het systeem moesten herstarten om de upgrade te voltooien, terwijl normaal het afsluiten van de applicatie volstond.

Bij Google Chrome veroorzaakte EMET een probleem als er op één machine meerdere gebruikers op hetzelfde moment Chrome draaiden. Als één van de gebruikers als admin was ingelogd, konden de overige browsers zichzelf niet meer upgraden. EMET 2.0.0.3 is via deze pagina te downloaden.

Reacties (4)
18-11-2010, 20:17 door Anoniem
Hoe krijg je dat voor elkaar? Op één machine meerdere gebruikers tegelijk inloggen.
19-11-2010, 10:10 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe krijg je dat voor elkaar? Op één machine meerdere gebruikers tegelijk inloggen.

Bijvoorbeeld via terminal server of Citrix achtige oplossingen....
19-11-2010, 12:01 door Anoniem
hoe krijg ik security tool van mijn computer,ik kan niets downloaden en microsoft heeft nog geen hulp van buitenaf ondernomen.
19-11-2010, 16:22 door Anoniem
Lijkt me handig, Googol Chrome op je Citrix servers....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.