image

VS kaapt 82 domeinnamen van commerciële websites

dinsdag 30 november 2010, 12:31 door Redactie, 4 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Homeland Security heeft 82 domeinnamen van commerciële websites in beslag genomen die zich bezighielden met de verkoop en verspreiding van vervalste goederen en auteursrechtelijk beschermd werk. De actie was onderdeel van operatie "In Our Site v2.0" en gericht tegen tientallen webwinkels, die vervalste schoenen, handtassen, apparaten en zonnebrillen, alsmede gekopieerde films, muziek en software aanboden.

Als onderdeel van de operatie werden er producten bij de webwinkels gekocht waarvan werd vermoed dat het om vervalste goederen ging. "Door deze domeinnamen in beslag te nemen, hebben we de verkoop van duizenden vervalste goederen ontregeld", zegt openbare aanklager Eric Holder.

"De verkoop van vervalste Amerikaanse merken op het internet steelt het creatieve werk van onderen, kost onze economie banen en geld en kan de gezondheid en veiligheid van Amerikaanse consumenten bedreigen", voegt John Morton toe, directeur van Homeland Security’s Immigration and Customs Enforcement (ICE). ICE nam dit weekend ook de domeinnaam van torrent-zoekmachine TorrentFinder in beslag.

Reacties (4)
30-11-2010, 12:36 door Anoniem
Kunnen we voor de gein niet het domein van het Pentagon kapen, wegens 'aanhoudende terreuracties wereldwijd'?
30-11-2010, 13:20 door Wim ten Brink
Wat ik mij eigenlijk afvraag: om welke domeinen gaat het eigenlijk? En wat was het top-level domein? Waren het .com, .net, .org of andere domeinen? En waren ze in de USA geregistreerd of elders?
Maar wat ik vooral mis in de nieuwsgeving over dit voorval is de lijst van domeinen die in beslag zijn genomen. http://torrent-finder.com/ is dus in beslag genomen, maar welke andere sites zijn ook in beslag genomen?
Ik weet dat de volgende sites ook in beslag zijn genomen: TVShack.net, Movies-Links.tv, FilesPump.com, Now-Movies.com, PlanetMoviez.com, ThePirateCity.org, ZML.com, NinjaVideo.net en NinjaThis.net.
Kort samengevat, met een .com, .net, .tv of .org naam kom je dus in de problemen.

Movies-Links.tv is interessant als je via RobTex wat nader onderzoek pleegt: http://www.robtex.com/dns/movies-links.tv.html
Hoewel het een site is die in handen van Tuvalu zou moeten zijn, heeft de USA deze kennelijk op kunnen eisen omdat de registrar in de USA is geregistreerd en dus kennelijk de DNS informatie heeft moeten aanpassen. Dit betekent dat straks een heleboel site eigenaars straks hun registrar in de USA vaarwel gaan zeggen om hun domein elders -veiliger- onder te brengen. Het toont ook aan waarom de USA dit kon doen, simpelweg omdat ze dit soort controle hebben over de Amerikaanse registrars.

Grappig is ook dat je via RobTex dus ook de overige, geblokkeerde domeinen kunt terugvinden. ;-)
30-11-2010, 13:35 door Wim ten Brink
Nog intteressanter is dat ik onder de sites deze site vond: http://74-208-15-160.sinkhole.shadowserver.org/index.html
Alleen, deze site is juist van zo'n speciale waakhond die je op http://shadowserver.org terug kunt vinden. Heeft deze waakhond zelf ook illegale dingen zitten doen? Die eerste link zit namelijk op hetzelfde adres als al die andere sites!
Wat is de relatie tussen deze waakhond en de Amerikaanse regering?
-
Overigens, als je wilt protesteren tegen deze inbeslagnames, protesteer dan bij deze waakhond, niet bij het Pentagon! Deze waakhond heeft waarschijnlijk gelobbied om deze inbeslagnames voor elkaar te krijgen!
01-12-2010, 09:42 door Anoniem
Ik zou ook even beslag leggen op eBay.com
Als je ziet wat dáár aan vervalsingen en troep verkocht word.
Allemaal troep uit China.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.