image

CDA wil WikiLeaks-mirror PowNed offline

maandag 6 december 2010, 15:01 door Redactie, 21 reacties

CDA-Kamerlid Ank Bijleveld vindt dat publieke omroep PowNed de mirror die het van WikiLeaks aanbiedt uit de lucht moet halen, omdat dit niet bij het takenpakket past. "Wij vinden dat een publieke omroep dit niet moet doen en het is belangrijk er voor te zorgen dat dit niet meer mogelijk is", aldus Bijleveld, die vindt dat het kabinet moet ingrijpen.

Ze gaat minister Marja van Bijsterveldt dan ook vragen wat er aan gedaan kan worden. PowNed zette de WikiLeaks-mirror eind vorige week online en zegt dat het niet voor het CDA zal zwichten.

Reacties (21)
06-12-2010, 15:08 door Walter
*kuch*Vrijheid van meningsuiting*kuch*
Sinds wanneer mag een publieke omroep geen misstanden meer aan het licht brengen?
06-12-2010, 15:13 door Syzygy
Blij dat je dat vindt maar je hoeft het niet met ons te delen hoor Ank.
Ga nou maar verder met je breiwerkje.

Is er al commentaar van Maarten van Rossum ??
Ik kan even niets vinden op zijn website.
Die zal er ook wel iets van vinden.
06-12-2010, 15:14 door _Peterr
De politiek heeft formeel geen invloed op de programma's die de publieke omroep uitzend. Hoe dat met het hosten van een site is durf ik niet te zeggen, maar kan wel eens op hetzelfde neerkomen als bij de programma's.
06-12-2010, 15:17 door GNOE Inc.
"Wij vinden dat een publieke omroep dit niet moet doen en het is belangrijk er voor te zorgen dat dit niet meer mogelijk is"

Volgende CDA wetsvoorstel: Verbied het internet!?
06-12-2010, 15:25 door Anoniem
Ik vind dat Ank Bijleveld geen belasting gelden hoeft te verspillen door onzin de wereld in te sturen. PowNed heeft toch PowNed news. Het is wel eens waar niet om aan te zien, maar goed anders gaan die jongen zich vervelen. Dit is dus nieuwsgaring. Aan de andere kant als PowNed alleen een mirror is zie ik de journalistieke waarde er niet van in. Als het bron vermelding is het geen probleem. In tegen deel zelfs.

Even ander vraagje wie heeft de wikileaks gelezen en of gaat het doen.
Ik ga het niet lezen. En wel omdat ik het totaal geen nieuws waarde vind hebben. Het is slechts een bron. Waar veel ophef over wordt gemaakt maar echt schokkend is het tot nu toe niet geworden. Alleen wat hilariteit over hoe er onder diplomaten gesproken wordt.
06-12-2010, 15:33 door Anoniem
lang leven censuur op internet *kuch*
tsja..... het volk dom houden lukt niet meer zo goed in de tijd van het internet....
(...alhoewel... dit nog steeds lukt bij een groot deel van de bevolking...)
maar hebben de heren politiek niet door dat, doordat het 'verboden' wordt,
de aandacht alleen maar zal toenemen? Of denken ze dat als ze het maar
goed genoeg wegstopen men het zal vergeten?
06-12-2010, 15:53 door Anoniem
De C van CDA staat vast voor censuur..
De tijden zijn veranderd heren en dames politici.
Het 'geheim' houden van zaken lukt niet meer...
Wen er maar vast aan.
06-12-2010, 16:26 door Anoniem
Goed om te zien dat Pownet wat nuttigs doet met mijn belastingcenten. :-)
Zit echt niet te wachten op Lingo en heeeel veel van die andere meuk maar blijkbaar zijn er veel mensen die het wel leuk vinden. Dus op deze manier krijg ik ook eens wat leuks terug.

Heb vandaag ook eens even gegoogled en wat blijkt, ik heb met gebruik van wat gezond verstand, nog veel meer prima doelwitten gevonden voor terroristische aanslagen in Nederland. Men maakt zich dus weer heel druk om helemaal niets.

Het was echter wijzer van Wikileaks geweest om dit soort items er toch even uitgefilterd te hebben.
06-12-2010, 17:04 door prikkebeen
Het CDA is een zielig stelletje mikukels. Hirsch Ballin iolde ook een wet die het de politie mogelijk maakte om zonder tussenkomst van een rechter hun onwelgevallige websites met een druk op de knop offline te halen.

Het gaat bij het CDA niet om WikiLeaks, nog wat Powned doet. Het is het aloude, christelijke machtsgevoel wat de kop weer eens opsteekt om censuur erdoor te drukken. Het is standaard partijpolitiek voor hun.
Het is niet de taak van het CDA om zich hiermee te bemoeien. Pas na een aanklacht kan er een onderzoek ingesteld worden en dan kan een rechter een beslissing nemen lijkt mij. Bovendien zijn de bestanden hier in Nederland helemaal niet illegaal dus dat wordt in ieder geval moeilijk om het weg te krijgen.

De vrije nieuwsgaring en waarheidsvinding staat hier op het spel en moet met alle mogelijke middelen verdedigd worden.
06-12-2010, 19:09 door vimes
In nederland hebben we ook een wettelijke scheiding tussen kerk en staat. Ik heb mij er altijd al over verbaasd dat er een regeringspartij kan bestaan met nota bene de naam van een religieuze stroming in de partijnaam.
06-12-2010, 20:16 door sjonniev
Tja, ik wil het hele CDA offline. Sprookjesboekvolgelingen behoren geen politieke macht te hebben...
07-12-2010, 08:25 door Syzygy
Door vimes: In nederland hebben we ook een wettelijke scheiding tussen kerk en staat. Ik heb mij er altijd al over verbaasd dat er een regeringspartij kan bestaan met nota bene de naam van een religieuze stroming in de partijnaam.

?????

EEN partij

CDA
Christen Unie
KVP
GPV
SGP
07-12-2010, 08:57 door Anoniem
Men is vrij om een partij op te richten naar eigen inzicht en overtuiging. Gelukkig. En men is ook vrij om te kiezen op wie men stemt en waarom. Gelukkig. In sommige landen mag je alleen denken wat de staat goed acht.
07-12-2010, 09:30 door fd0
CDA = Censuur en Demagogisch Appèl...
07-12-2010, 11:25 door Anoniem
Eindelijk eens een goede actie van Powned, waarmee ze meteen hun bestaansrecht bewijzen. Het valt me flink tegen van andere nieuwsorganisaties dat ze niet hetzelfde doen.
07-12-2010, 11:43 door spatieman
goh, je zou haast zeggen dat het CDA stront aan de knikker heeft, en op die manier de waarheid wil verhullen met hun poep.
07-12-2010, 13:10 door Dev_Null
Politici zouden zich alleen eens met hun eigen zaken moeten bemoeien en hun mond moeten leren houden als ze er zelf inhoudelijk geen verstand van hebben.....We horen al genoeg inhoudloos gezwam uit de regering.
07-12-2010, 21:40 door Anoniem
"CDA-Kamerlid Ank Bijleveld vindt dat publieke omroep PowNed de mirror die het van WikiLeaks aanbiedt uit de lucht moet halen, omdat dit niet bij het takenpakket past."

Ik zie liever dat PowNed al haar activiteiten staakt, behalve het hosten van een WikiLeaks mirror. Eindelijk doet PowNed eens een keer iets goeds, gaat de politiek zeuren.
08-12-2010, 00:58 door Anoniem
Zolang er politieke partijen zijn die zelf een mirror draaien denk ik niet dat ze zich met powned bezig moeten houden:
http://wikileaks.piratenpartij.nl/
08-12-2010, 03:22 door Anoniem
@Redactie: Wat heeft dit met security van doen?????
08-12-2010, 15:15 door prikkebeen
Door Anoniem: @Redactie: Wat heeft dit met security van doen?????

Het zijn veilige mirrors en dat is ook belangrijk! Bovendien is het handig te weten in welke omstandigheden de overheden ons achter onze rug om brengen met hun stiekeme geleuter en dat staat ook niet geheel los van mijn gevoel van security!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.