image

MSN-worm spreekt Nederlands: bekijk deze foto :D

dinsdag 7 december 2010, 12:40 door Redactie, 6 reacties

Anti-virusbedrijf Symantec waarschuwt voor een worm die zich via MSN, Skype en andere Instant Messaging programma's verspreidt en bijna twintig verschillende talen "spreekt". De Yimfoca worm kan de locatie van 44 landen herkennen en bevat teksten in bijna twintig talen. Naast MSN en Skype richt de malware zich ook op gebruikers van Google Talk, ICQ, Paltalk, Xfire en Yahoo.

Nederlandse en Belgische internetgebruikers waarvan contacten in hun vriendenlijst zijn besmet, krijgen de tekst "bekijk deze foto :D" toegestuurd, met daarachter de link naar de worm. Eenmaal geopend maakt de worm verschillende aanpassingen aan het register, infecteert het verwijderbare schijven en stuurt vervolgens het kwaadaardige bericht via aanwezig IM-applicaties.

Reacties (6)
07-12-2010, 13:58 door Preddie
slimme worm ..... veel immigranten die hier al 25 jaar wonen hebben daar nog steeds problemen mee :P
07-12-2010, 17:49 door Anoniem
Volgens mij is dit echt zwaar oud nieuws, ik zie dat al jaar in jaar uit. Misschien elke keer een nieuwe maar dan word er nu niks nieuws verteld....
07-12-2010, 22:37 door Anoniem
Welkom @ vijf jaar geleden....
08-12-2010, 03:38 door Anoniem
Mja, ik ben nooit een fan geweest van het verbergen van vanalles voor de gebruiker zoals bestandsextenties, systeembestanden, etc. Telkens weer blijkt dat het een slechte oplossing is. Uit de oude doos: leukplaatje.bmp.bat o.i.d. bleek ook prima te werken om het gemiddelde clickvolk te misleiden...
08-12-2010, 09:11 door Prlzwitsnovski
Daar heb ik ooit eens op geklikt toen ik twaalf was. Dat was mij eerste en ook meteen mijn laatste virus.
Ik snap echt niet hoe mensen hier meerdere keren in kunnen trappen.
09-12-2010, 10:22 door spatieman
oud nieuws.
iritanter is die mail(s) die via hotmail verstuurd worden,dat er een geheim bericht is, en dat je een duur koop nummer moet bellen om het te beluisteren.
wanneer leren SUKKELS eens dat je niet op linkjes moet klikken, en dan vervolgens je MSN wachtwoord moet invullen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.