image

Leger VS verbiedt USB-sticks wegens WikiLeaks

zaterdag 11 december 2010, 12:38 door Redactie, 6 reacties

Het Amerikaanse leger heeft wegens WikiLeaks het gebruik van USB-sticks, cd's, dvd's en andere verwijderbare media door soldaten verboden. Militairen die zich hier toch schuldig aan maken, riskeren de krijgsraad. De "Cyber Control Order" van Majoor-Generaal Richard Webber van de Amerikaanse luchtmacht werd op 3 december afgegeven. Het is voor militairen niet meer toegestaan om verwijderbare media op systemen, servers en losstaande computers te gebruiken die op het SIPRNET zijn aangesloten, het geheime defensienetwerk. Ook andere militaire onderdelen zouden inmiddels soortgelijke bevelen hebben afgegeven, zo meldt Wired.

Naast het verbod, adviseert een intern onderzoek dat het Pentagon de mogelijkheid van computers uitschakelt om naar verwijderbare media te schrijven. Inmiddels zou zestig procent van de militaire machines op een "Host Based Security System" zijn aangesloten, dat naar afwijkend gedrag zoekt. Soldaten zijn bang dat het verbod hun werk zal belemmeren, aangezien USB-sticks en cd's vaak de makkelijkste manier zijn om informatie van de ene naar de andere machine te kopiëren.

Wegens een wormaanval besloot het Amerikaanse leger eind 2008 USB-sticks te verbieden. Het verbod werd een jaar later opgeheven.

Reacties (6)
11-12-2010, 13:04 door Syzygy
Kijk die Wikileaks is ook weer goed voor de economie.

Eerdaags krijg je een stijgende verkoop van :

Hard/Software oplossingens die schrijven naar USB apparatuur gaan regelen (buiten de normale Policies om)
Sticks en andere Datadragers met Biometrische beveiliging.
etc.
11-12-2010, 13:14 door Anoniem
Oftewel het probleem verplaatsen.
11-12-2010, 13:54 door Anoniem
Food for thought from Alex Jones:

"One of the original members of Wikileaks warns that a series of bigger bombshell revelations are in the pipeline and that the growing crisis being contrived around the group and its figurehead Julian Assange is greasing the skids for the cybersecurity agenda to regulate and censor the world wide web."

http://www.infowars.com/wikileaks-founder-bigger-bombshells-on-the-way/
13-12-2010, 08:57 door Anoniem
Haal dan ook meteen alle computerkasten weg en vervang ze door alleen een scherm en toestenbord/muis en Video/Data vanaf veilige server laten lopen
13-12-2010, 09:09 door Anoniem
Jammer dat dit weer van Alex Jones komt, als er een iemand is waarvan ik niks vertrouw is hij het wel...

Die bomshells zijn echter niet door hem bedacht, maar er zijn meerdere inlichtingen diensten die al hebben aangegeven dat ze dat verwachten, en er dus ook bang voor zijn dat mocht de rechtszaak van Assange doorgaan er veel informatie naar buiten zou komen die ze anders voor zich houden.

Dit gedoe zou ook nog wel eens overheiden kunnen helpen met het verder reguleren van het internet. Aan de andere kant, het zou ook totaal het tegenovergestelde kunnen bereiken.
13-12-2010, 14:40 door Mysterio
Het probleem van het leger aldaar zijn niet de lekken. Als je informatie lekt waar je trots op kan zijn heb je niets te vrezen. Pak je troep aan, dan zul je minder troep lekken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.