image

Hacker steelt klantengegevens McDonalds

zaterdag 11 december 2010, 17:57 door Redactie, 3 reacties

Een hacker is erin geslaagd de gegevens van een onbekend aantal McDonalds-klanten te stelen. Het ging om mensen die hun gegevens op verschillende websites of bij verschillende promoties hadden achtergelaten. Deze gegevens werden door een derde partij beheerd, waar de hacker uiteindelijk wist in te breken. De gestolen informatie bestaat uit e-mailadressen, naam, adresgegevens, telefoonnummer, geboortedatum, geslacht en bepaalde gegevens over de voorkeuren van de klant in relatie met de promotie of website waar hij of zij zich voor had ingeschreven. Het zou niet om creditcardgegevens en social security nummers gaan. De fastfoodketen laat dan ook weten dat de kans op identiteitsdiefstal zeer klein is.

Beveiliging
Hoe de hacker precies toegang tot de database wist te krijgen is onbekend. Volgens McDonalds wist de aanvaller de aanwezige beveiligingsmaatregelen te omzeilen. Er is inmiddels een onderzoek door politie ingesteld. Daarnaast krijgen klanten het advies een speciaal telefoonnummer te bellen als ze door iemand benaderd worden die om persoonlijke gegevens vraagt.

Eerder vandaag werd ook bekend dat een aanvaller de klantendatabase van de grootste Amerikaanse drogisterijketen had gestolen.

Reacties (3)
11-12-2010, 18:54 door Syzygy
Dubbele post, excusez-moi
11-12-2010, 18:55 door Syzygy

De gestolen informatie bestaat uit e-mailadressen, naam, adresgegevens, telefoonnummer, geboortedatum, geslacht en bepaalde gegevens over de voorkeuren van de klant in relatie met de promotie of website waar hij of zij zich voor had ingeschreven. Het zou niet om creditcardgegevens en social security nummers gaan. De fastfoodketen laat dan ook weten dat de kans op identiteitsdiefstal zeer klein is.

Nee, volgende week krijgen ze allemaal een email met een link waar ze een prijs kunnen winnen omdat ze geselecteerd zijn uit de promotie groep.
Vervolgens worden ze even naar een fake site geleid waar een en ander aan info wordt gevraagd en hoepla opeens zijn ze wel de sigaar.
11-12-2010, 20:38 door Anoniem
Hoe de hacker precies toegang tot de database wist te krijgen is onbekend. Volgens McDonalds wist de aanvaller de aanwezige beveiligingsmaatregelen te omzeilen.

... Oh really ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.