image

Experts: Backdoor in OpenBSD is onzin

donderdag 16 december 2010, 09:58 door Redactie, 6 reacties

De FBI heeft niet betaald voor een backdoor in OpenBSD, dat zegt voormalig FBI-agent E.J. Hilbert op Twitter. "Stel je de gevolgen voor als dat was gedaan. Het kan niet gedaan worden. De FBI valt onder de regels van het ministerie van Justitie en elke methode moet voor de rechter stand houden", aldus Hilbert, die tegenwoordig president van Online Intelligence is. Gisteren openbaarde Theo de Raadt, de man achter OpenBSD, een brief waarin werd gesteld dat de opsporingsdienst bedrijven had betaalde die weer opensource-ontwikkelaars betaalden om meerdere backdoors in het besturingssysteem te verstoppen.

Steeds meer experts denken dat het verhaal van Perry niet waar is. "De geloofwaardigheid van Gregory Perry wordt steeds slechter naarmate ik verder graaf. Ik noem dit een trol en ga verder", aldus beveiligingsonderzoeker H.D. Moore.

Audit
Het sterkste bewijs komt nog wel van Jason L. Wright, de man die meeschreef aan het document over het OpenBSD Cryptographic Framework in 2003 en door Perry in de e-mail aan De Raadt wordt genaamd. Op de OpenBSD mailinglist laat Wright weten dat hij niets van een backdoor in het besturingssysteem weet.

"Ik heb geen backdoors aan het OpenBSD besturingssysteem of het OpenBSD crypto framework (OCF) toegevoegd. De code waaraan ik heb gewerkt betreft voornamelijk device drivers om het framework te ondersteunen. Ik geloof niet dat ik ooit aan isakmpd of photurisd heb gezeten, en ik kom zelden aan de kern van ipsec. Ik sta echter open voor een audit van alles wat ik aan OpenBSD heb toegevoegd", aldus Wright.

Clinton
Inmiddels heeft ook Perry op het incident gereageerd. Het was niet zijn bedoeling dat De Raadt zijn e-mail met de rest van het internet deelde. "Maar ik blijf achter mijn originele e-mail aan hem staan." Perry merkt verder op dat de regering van Clinton destijds "stilletjes achter de schermen werkte" om backdoors in allerlei technologieën aan te brengen.

Reacties (6)
16-12-2010, 10:21 door Syzygy
De FBI heeft niet betaald voor een backdoor in OpenBSD, dat zegt voormalig FBI-agent E.J. Hilbert op Twitter. "Stel je de gevolgen voor als dat was gedaan. Het kan niet gedaan worden. De FBI valt onder de regels van het ministerie van Justitie en elke methode moet voor de rechter stand houden", aldus Hilbert, die tegenwoordig president van Online Intelligence is.

Zo ook de CIA en NSA en die hebben ook nog nooit iets fout gedaan.

Even denken ....... Israël, Syrië, Midden Oosten, Midden Amerika, Zuid Amerika, Verre Oosten nee daar is nooit iets illegaal door deze instanties gebeurd of toch wel ...
En wat is illegaal als je boven de wet staat (als het zo uitkomt)

Los van het feit of dat van DEZE backdoor wel of niet waar is , ga nou niet de PAUS spelen als je hoorntjes op je hoofd hebt.

Maar gelukkig komt de waarheid weer boven

Clinton
Inmiddels heeft ook Perry op het incident gereageerd. Het was niet zijn bedoeling dat De Raadt zijn e-mail met de rest van het internet deelde. "Maar ik blijf achter mijn originele e-mail aan hem staan." Perry merkt verder op dat de regering van Clinton destijds "stilletjes achter de schermen werkte" om backdoors in allerlei technologieën aan te brengen.

Clinton, was dat niet die eerlijke snuiter met die buitenechtelijke affaire.

Off topic:
De Mossad wist dit eerder dan wie dan ook want die hadden al een tap op de telefoon van Monica Lewinsky.
Israël zat dus met een stuk info waar ze niets mee konden want je gaat niet even de President van Amerika blackmailen.
Maar het kwam wel lekker uit bij de besprekingen over de zaak in het Midden Oosten.
16-12-2010, 11:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-12-2010, 12:47 door ej__
Sterker nog, Perry werkte niet voor netsec in de bedoelde periode ook al beweert hij anders. Lees het stukje van Jason Wright maar eens. FUD dus. Daarnaast betrof het geen backdoors. Zucht.
16-12-2010, 17:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-12-2010, 11:09 door Anoniem
Het feit dat de FBI dit zo hardnekkig ontkend, zegt voldoende!
17-12-2010, 22:13 door Anoniem
Door Anoniem: Het feit dat de FBI dit zo hardnekkig ontkend, zegt voldoende!

Inderdaad, ik zou me ook veiliger voelen als ze zeiden het wel te doen. Want zou het waarschijnlijk brak zijn, die backdoor.

Ik ben ook niet paranoia, alleen zo interessant dat iedereen zich voor mijn doen en laten interesseert.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.