image

Nieuwe Metasploit bedreigt Cisco routers

donderdag 16 december 2010, 10:27 door Redactie, 3 reacties

Er is een nieuwe versie van de populaire hackertool Metasploit verschenen, die nu ook Cisco apparatuur kan aanvallen. Als de routers, switches of andere netwerkapparatuur over authenticatie bypass kwetsbaarheden beschikken, zal Metasploit automatisch proberen toegang te krijgen. Hiervoor gebruikt het een brute-force aanval via Telnet, Secure Shell, HTTP en SNMP.

Is de aanval succesvol, dan downloadt Metasploit configuratiebestanden en zal automatisch wachtwoorden, VPN sleutels en wireless inloggegeven extraheren. Deze inloggegevens zijn dan te gebruiken om verder toegang tot het netwerk te krijgen.

Verder beschikt versie 3.5.1 over exploits voor recente lekken in Exim4, Internet Explorer en ProFTPd en zijn ook de Java payloads verbeterd. Daarnaast laat de tool aanvallers kwaadaardige PDF- en MP3-bestanden aan e-mailberichten toevoegen, is het in staat om IDS/IPS en virusscanners te omzeilen, kan het stilletjes actieve netwerken ontdekken en Unix-services zoals VNC en SNMP brute-forcen. Metasploit 3.5.1 is via deze pagina te downloaden.

Reacties (3)
16-12-2010, 10:47 door Syzygy
Duh

Via BF , dan is de kans van slagen wel klein want als je een slim (je weet wel wat ik bedoel) wachtwoord kiest kan dat jaren duren en dan hebben ze je al opgemerkt.

De security hash van Cisco op e apparaten stelt weliswaar niet veel voor maar in grote bedrijven met dito netwerken maken ze meestal gebruik van een Centrale Authenticatie Server


Daarnaast laat de tool aanvallers kwaadaardige PDF- en MP3-bestanden aan e-mailberichten toevoegen, is het in staat om IDS/IPS en virusscanners te omzeilen, kan het stilletjes actieve netwerken ontdekken en Unix-services zoals VNC en SNMP brute-forcen. Metasploit 3.5.1 is via deze pagina te downloaden.

Leuk maar een BF valt toch echt wel op hoor.
16-12-2010, 11:49 door Anoniem
Zaten er niet al exploits in voor Cisco?
16-12-2010, 14:02 door Preddie
Door Anoniem: Zaten er niet al exploits in voor Cisco?


Dit zaten er al tijden in maar metasploit bood geen ondersteuning voor het uitbuiten/testen van de kwetsbaarheden.
De meeste cisco exploits waren in een soort van package verenigd met alle cisco exploits..... Nu alles in metasploit beschikbaar is zal het een stuk makkelijkere te worden om de lekken te testen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.