image

Nep-virusscanner verspreid via Twitter

donderdag 16 december 2010, 11:17 door Redactie, 2 reacties

Na zoekmachines lijkt het erop dat cybercriminelen nu ook Twitter gaan gebruiken voor de verspreiding van nep-virusscanners. Verschillende nep-profielen en gehackte Twitter-accounts werden onlangs ingezet voor een kleinschalige campagne die reclame voor scareware maakte. De tweets bestonden uit de tekst "a very good anti-virus", gevolgd door een door Google verkorte link. De link komt uit op een pagina die een Firefox-achtige waarschuwing toont en de bezoeker laat weten dat zijn of haar systeem geïnfecteerd is. Voor het verwijderen van de infecties moet men uiteindelijk betalen.

"Dit was een relatief kleine campagne, maar het is normaal voor cybercriminelen om eerst iets uit te proberen voordat ze in het diepe springen. We verwachten volgend jaar nog veel meer social media malware campagnes te zullen zien", zegt Sean-Paul Correll van Panda Security.

Reacties (2)
16-12-2010, 11:45 door Mysterio
http://www.security.nl/artikel/35495/1/Internet_Explorer_9_blokkeert_99%25_malware.html Maar met IE zit je safe! Heus!

Van Twitter heb ik nooit de toegevoegde waarde gezien. Misschien dat 'cybercriminelen' die nu gevonden hebben?
16-12-2010, 14:02 door musiman
...
Van Twitter heb ik nooit de toegevoegde waarde gezien. Misschien dat 'cybercriminelen' die nu gevonden hebben?

Dan zal ik je vertellen waar ik het voor gebruik. Ik heb van sites als security.nl, microsoft.com, technet, microsoft training (ik geef les), Novell, SuSE, exploit-db etc. direct de meest courante informatie, krijg bij een nieuwe posting van security.nl netjes een tweet, weet welk trainingsmateriaal NU op het internet gezet is etc. Mijn werkgever verstuurt middels twitter lastminute aanbiedingen voor trainingen die gegarandeerd doorgaan, maar waar nog plekken zijn tegen gereduceerd tarief. Zelf stuur ik af en toe een bericht over security gerelateerde zaken.

Ik luister NIET naar mensen die via twitter berichten dat ze op de wc een krantje zitten te lezen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.