image

Opera 11 introduceert "stiekem" patchen

donderdag 16 december 2010, 20:32 door Redactie, 6 reacties

De Noorse browserbouwer Opera heeft een nieuwe versie geïntroduceerd, die gebruikers de keuze geeft of ze "stiekem" patches willen ontvangen. Via de keuze kunnen gebruikers niet alleen geheel automatisch de browser laten bijwerken, maar ook geinstalleerde extensies, die ook nieuw in Opera 11 zijn. Hoewel Opera 11 net uit is, is een Adblocker, net als bij Firefox en Chrome, inmiddels de populairste extensie.

Google heeft met Chrome laten zien hoe effectief het is om automatisch updates te installeren, zonder dat de eindgebruiker hiervan weet of toestemming voor moet geven. Nu is niet iedereen van dit model gecharmeerd, maar de oplossing van Opera lijkt aan beide kanten tegemoet te komen. Gebruikers hebben namelijk de keuze om het "stiekem" patchen in te schakelen.

Een andere verbetering is een "verbeterde adresbalk", die via een gekleurde balk de kwaliteit van de gebruikte encryptie laat zien. Verder kunnen gebruiker nu kiezen welke cookies ze willen accepteren en welke niet, waarbij men verschillende instellingen voor verschillende servers kan instellen. Opera 11 downloaden kan via deze pagina. Op dit moment heeft Opera een marktaandeel van zo'n 2,2%.

Reacties (6)
16-12-2010, 21:52 door Martijn2
A.K.A automatisch updaten...
17-12-2010, 07:49 door Syzygy
Bij browsers verkies ik toch liever enige controle te hebben

maar wie zit er op mijn mening in deze te wachten ;-)

Het is natuurlijk ook weer een stukje Marketing wat er achter zit," kijk bij ons heb je de keus " en daar vallen mensen dan weer voor.
17-12-2010, 08:53 door Anoniem
Ik begrijp nooit waarom mensen *niet* zouden willen upgraden? Ik heb zelf nog maar één situatie meegemaakt waarbij ik het bewust uit heb gezet, en dat was om een CMS te onderhouden welke alleen met Firefox 2 te benaderen was. Maar voor de rest... Goede keuze van Opera dus. Mensen upgraden vaak niet omdat het ze afleid van de werkzaamheden, iets wat nu dus voorkomen wordt.
17-12-2010, 14:10 door Mysterio
Standaard stiekem updaten aan en mogelijkheid tot uitzetten. Prima toch?
17-12-2010, 14:48 door Dev_Null
Dit voorspelt niet veel goeds van Opera (en mogelijk andere browsers en internet gerelateerde programma's)

Wie zegt mij dat dit "stiekum patchen" niet alleen en breed als hidden feature zit ingebakken en ze er nu pas mee naar buiten willen komen als "nieuwe ontdekking" op Opera V11??

Als je er nu in toestemt dat er automatisch "extensies" bijgewerkt kunnen worden dan kun je erop wachten dat er straks"extensies" door je strot gedrukt worden die zich stiekum laten installeren en dan ben je echt zuur :-)


Hoog tijd voor over te schakelen op de aloude
- bootable cdrom met OS +
- voogeinstalleerde browser

om nog betrouwbaar en veilig te kunnen internetten..
17-12-2010, 16:19 door Anoniem
De flash plugin werdt bij de laatse update van opera / ubuntu 10.4 al stiekum geinstalleerd.

Voor de update: opera 10.63 zonder flash plugin.
Na de update: opera 11 met flash plugin

zucht, ben bang dat opera ook geen bruikbaar alternatief meer is....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.