image

Adobe patcht Photoshop DLL-lek

zondag 19 december 2010, 07:59 door Redactie, 3 reacties

Adobe heeft het na Illustrator ook het DLL-preloading-lek in Photoshop CS5 gepatcht, waardoor aanvallers kwetsbare systemen konden overnemen. Het probleem werd halverwege augustus dit jaar geopenbaard en wordt veroorzaakt door de manier waarop Windows-applicaties DLL-bestanden laden. Een groot aantal programma's zoekt ook in de geopende directory naar DLL-bestanden, die voor het uitvoeren van het te openen bestand nodig zijn.

Een aanvaller zou zodoende kwaadaardige DLL-bestanden door het programma kunnen laten uitvoeren. Hiervoor moet het slachtoffer bijvoorbeeld een kwaadaardig bestand in een gedeelde WebDAV of SMB map openen. Adobe adviseert gebruikers dan ook om de update te installeren.

Reacties (3)
19-12-2010, 08:29 door Syzygy
De install duurt 30 seconden en verloopt vlekkeloos en PS start zelfs gewoon nog op ;-) hetgeen niet het geval was toen ik Adobe Acrobat Pro wilde installeren.:-(
19-12-2010, 12:26 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-12-2010, 07:24 door Syzygy
Ik ben zelf ooit (>10 jaar geleden) begonnen met Micrografx Picture Publisher. Dit pakket werd echter door Corel opgekocht en raakte een beetje in het slop. Op een bepaald punt heb ik toen maar de overstap naar Photoshop gemaakt. Je raakt dan zo gewend aan de tools en technieken en er zijn natuurlijk enorm veel Plugins, Brushes, Tutorials en ander pakketten die zich makkelijk laten koppelen met PS.
De creativiteit zit echter in de mens en niet in het pakket dus maakt het niet uit wat je neemt zolang je het gewenste effect maar kunt bereiken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.