image

Microsoft patch veroorzaakt Outlook-problemen

maandag 20 december 2010, 13:39 door Redactie, 7 reacties

Microsoft heeft een update voor Outlook 2007 teruggetrokken omdat die voor allerlei problemen zorgt. Update (KB2412171) verscheen tijdens de afgelopen patchdinsdag en werd door Microsoft als een "nonsecurity update" omschreven, bedoeld voor stabiliteits- en prestatieverbeteringen.

In een blogposting laat de softwaregigant weten dat er tot nu toe drie problemen zijn geïdentificeerd die zich na installatie van de update voordoen. Het gaat om het niet verbinding kunnen maken met een account als een mailserver geen Secure Password Authentication ondersteunt, terwijl dit toch is ingesteld. Ook zorgde de update voor prestatieproblemen en werkte de AutoArchive optie niet meer naar behoren.

Excuses
Microsoft heeft de update inmiddels teruggetrokken en adviseert gebruikers met problemen om de update te verwijderen. Daarnaast biedt de softwaregigant ook excuses aan wegens het niet ontdekken van de problemen voor het uitbrengen van de update.

"We weten dat je daarom op Outlook vertrouwt, we testen elke update grondig. We hebben gefaald in onze eigen kwaliteitsverwachtingen en die van onze klanten," aldus het Outlook-team. Inmiddels wordt er aan een nieuwe update gewerkt die niet voor problemen zorgt.

Reacties (7)
20-12-2010, 13:54 door Syzygy
Snel handelen dus van MS

Er waren maar 3 problemen en de boel werd meteen teruggedraaid.
Hieruit kunnen we dus deduceren dat er dus neven omstandigheden moet zijn waaronder dit probleem zich openbaart want de rest van de goegemeente heeft nergens last van.
Dat is altijd de makke met het vooraf testen, je kunt het nog zo goed doen maar er zijn natuurlijk altijd mensen die net een combinatie van applicaties(factoren) hebben draaien waarbij er iets fout kan gaan die je niet van te voren kan inschatten of testen.
20-12-2010, 16:52 door Anoniem
Hier ook last van gehad, moest Outlook paar keer herstarten elke keer anders kwam er geen mail meer binnen.
20-12-2010, 23:23 door Anoniem
Mijn Outlook reageerde vooral traag wanneer ik in de verschillende onderliggende mappen wisselde. Deze patch de-installeren en 't zaakje was verholpen!
21-12-2010, 00:27 door Anoniem
Had hier ineens last van trage IMAP, duurde ettelijke seconden voordat ik m'n mail zag, ongeacht welke server.
Verwijderen van deze update heeft dit opgelost.
21-12-2010, 13:57 door Anoniem
Zelfde probleem als bij Anoniem van 00:27, plus sychronisatie problemen tussen Outlook en PDA.
Fernand Geldrop
06-01-2011, 09:00 door Anoniem
Ik begrijp alleen niet waarom ik zo op zoek moet naar een oplossing en Microsoft dit niet goed communiceert naar zijn miljoenen klanten. Gelukkig kwam ik via Google hier terecht en heb ik het op kunnen lossen...
14-01-2011, 12:07 door joepe
Ik kon de "foute" update niet deïnstalleren. Dus lange wachttijden. Gelukkig zijn er fora om dit soort problemen uit te leggen.
Eerder deze week update geïnstalleerd. Alles werkt weer gewoon.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.