image

Man aangeklaagd wegens lezen e-mail vrouw

dinsdag 28 december 2010, 11:27 door Redactie, 10 reacties

Een 33-jarige Amerikaanse man die de e-mail van zijn vrouw las, moet mogelijk de gevangenis in. Leon Walker logde in op het Gmail-account van zijn vrouw Clara, die twee keer eerder was getrouwd, en ontdekte dat zij met haar tweede man vreemdging. Die man was eerder al een keer gearresteerd wegens het slaan van Clara voor de ogen van het zoontje van haar eerste man.

Walker gaf de e-mails aan de vader van de jongen en liet weten dat hij zich zorgen over de veiligheid van het kind maakte. "Ik deed wat ik moest doen. We hebben het hier over het in gevaar brengen van een kind." Toen Clara Walker ontdekte dat haar e-mails waren gelezen en doorgegeven aan de autoriteiten, stapte ze naar de politie.

Gevangenisstraf
De Walkers zijn inmiddels gescheiden. Volgens Walker ging het om een gedeelde computer in het huishouden, maar de vrouw houdt vol dat het haar eigen computer was. "De openbare aanklager zit goed mis", aldus de advocaat van Walker. "Ik ben al 34 jaar een advocaat en heb nog nooit zoiets meegemaakt." De aanklacht tegen Walker is namelijk gebaseerd op wetgeving die normaal wordt gebruikt tegen mensen die de op de systemen van overheden en bedrijven proberen in te breken.

Het is de eerste keer dat de openbare aanklager de wet voor een conflict tussen man en vrouw gebruikt. Walker hangt een maximale gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd, hoewel juridische experts denken dat de man een goede kans maakt. Op het moment van de "inbreuk" leefden de twee samen en had Walker vaker toegang tot de computer. De rechtszaak komt in februari voor.

Reacties (10)
28-12-2010, 12:03 door Anoniem
"De aanklacht tegen Walker is namelijk gebaseerd op wetgeving die normaal wordt gebruikt tegen mensen die de op de systemen van overheden en bedrijven proberen in te breken. "

Zijn systemen van overheden en bedrijven juridisch gezien belangrijker dan systemen van particulieren (algemeen gesteld, dus wanneer het niet gaat om 'hacken binnen een relatie') ? Voor het misdrijf maakt het toch niets uit of het systeem van een particulier, bedrijf of overheid is ? Of is de wet er over het algemeen enkel om bedrijven en overheden tegen de burgers te beschermen ? ;)
28-12-2010, 12:05 door Anoniem
Leon Walker moet niet veroordeeld worden, maar een lintje krijgen! Die man denkt aan het belang van het kind en licht hierbij de vader in. Hulde!!! Zouden meer mensen moeten doen ipv passief staan toekijken hoe het dan uiteindelijk voor de zoveelste keer fout gaat...
28-12-2010, 13:24 door Anoniem
Door Anoniem: Leon Walker moet niet veroordeeld worden, maar een lintje krijgen! Die man denkt aan het belang van het kind en licht hierbij de vader in. Hulde!!! Zouden meer mensen moeten doen ipv passief staan toekijken hoe het dan uiteindelijk voor de zoveelste keer fout gaat...

En zijn motief om de mail van zijn vrouw te lezen, was het feit dat hij zich zorgen maakte dat de vader van dat kind het kind sloeg? Right... Leuke smoes achteraf dus.
28-12-2010, 13:47 door Syzygy
Net als in Nederland: Daders krijgen alle hulp, slachtoffers moeten hun mond houden !!
28-12-2010, 14:13 door Anoniem
Door Anoniem:
Zijn systemen van overheden en bedrijven juridisch gezien belangrijker dan systemen van particulieren (algemeen gesteld, dus wanneer het niet gaat om 'hacken binnen een relatie') ?

Het gaat helemaal niet om belangerijker of niet. De situaties zijn gewoon heel erg anders en dus zijn er verschillende wetten voor. Als jij thuis een machine heb staan die een dienst levert aan 100,000 mensen dan geniet jij dezelvde bescherming als en server bij Leaseweb. Maar als jou thuis PC gehackt wordt en niemand inclusief jij heeft het in de gaten dan is er wettelijk gezien minder aan de hand. Namelijk, geen (of nauwelijks) schade.

Aangezien de doel van wetten vaak is om schade te beperken, is het niet minder dan normaal dat acties die schade opleveren zwaarder gestraft worden.
28-12-2010, 14:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-12-2010, 14:54 door SirDice
Door Anoniem: Leon Walker moet niet veroordeeld worden, maar een lintje krijgen! Die man denkt aan het belang van het kind en licht hierbij de vader in. Hulde!!!
Niet echt hoor. Hij dacht in het belang van zichzelf. De reden dat hij de mailbox kraakte was dat'ie z'n vrouw verdacht van vreemd gaan. Dat was de reden dat hij het deed, niet omwille van het kind.

Dat die gast een keer is opgepakt geweest omdat hij z'n vrouw sloeg betekend ook niet dat dat nu weer het geval is. Daar wordt verder niet over gesproken dus je kunt aannemen dat dat niet het geval was.

M.a.w. hij probeert zich met een "denk aan de kinderen" smoes er uit te werken.
28-12-2010, 15:18 door SirDice
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Zijn systemen van overheden en bedrijven juridisch gezien belangrijker dan systemen van particulieren (algemeen gesteld, dus wanneer het niet gaat om 'hacken binnen een relatie') ?

Het gaat helemaal niet om belangerijker of niet. De situaties zijn gewoon heel erg anders en dus zijn er verschillende wetten voor. Als jij thuis een machine heb staan die een dienst levert aan 100,000 mensen dan geniet jij dezelvde bescherming als en server bij Leaseweb. Maar als jou thuis PC gehackt wordt en niemand inclusief jij heeft het in de gaten dan is er wettelijk gezien minder aan de hand. Namelijk, geen (of nauwelijks) schade.
De Nederlandse wet maakt dat onderscheid in ieder geval niet. De schuldvraag (of iemand wel of niet schuldig is) is niet afhankelijk van de geleden schade. Een eventuele strafbepaling is dat wel.
28-12-2010, 17:21 door WhizzMan
Hoe de wetgeving in de USA in elkaar zit wordt niet duidelijk uit het verhaal en de comments. Of deze meneer de USA wetgeving ook overtreden heeft, is dus ook niet zoveel over te zeggen.

Dat je 5 jaar kan krijgen voor het lezen van de e-mail van iemand waarmee je (in gemeenschap van goederen?) getrouwd bent, vind ik vreemd. Privacy zou ook binnen het huwelijk moeten kunnen bestaan, maar als je daar een issue mee hebt, moet je geen aangifte doen van een strafbaar feit, maar een echtscheiding nemen, lijkt me. Als je de schending van je privacy als argument opgeeft om te willen scheiden vind ik helemaal valide, maar stafbaarheid? Als dit inderdaad is hoe de Amerikanen het geregeld hebben, heb ik medelijden met de mensen die met deze wetgeving moeten leven.
29-12-2010, 10:10 door Anoniem
Wat me hier opvalt, is dat eigenlijk niemand denkt hoe dit op het kind overkomt...

Haar derde man vermoede waarschijnlijk dat zijn vrouw hem bedroog. Hij las daarom haar email. Hoe hij dat deed, is niet duidelijk. Misschien wachtwoord geraden... of hij wist het... etc.
Hij kwam erachter dat zijn vrouw dus vreemd ging. (of hij haar hiermee geconfronteerd heeft, is niet duidelijk)
Maar degene met wie ze vreemd ging, was haar 2e man. De man die ten overstaan van haar zoon, haar op het gezicht sloeg.
Haar 3e man (veel mannen in dit verhaal, pfff) waarschuwt de vader van het kind, dat zijn ex weer aan het rotzooien is met haar 2e man. Is bezorgd hoe dat overkomt op het kind.

Het is dus wel duidelijk dat de 3e man (word gek van die mannen) meer van het kind houdt, dan zijn eigen moeder.
Zijn moeder lag liever te rommelen, dan te denken hoe het zou overkomen op haar zoon, dat ze wederom met de man aan het rommelen was die haar eerder geslagen had (beetje rare zin)

En dat wijf naait dus nu haar 3e ex ook nog ff lekker na. Van: jij hebt me gesnapt, dat ik mijn 2e ex letterlijk naaide, dus nu naai ik jou ff figuurlijk terug, met deze aanklacht.

En wat WhizzMan ook al zegt, niet te begrijpen dat dit met deze wetgeving dus kan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.