image

"Google gevaarlijkste website van 2010"

zondag 2 januari 2011, 13:42 door Redactie, 3 reacties

Google was de gevaarlijkste website van 2010, dat stelt anti-virusbedrijf Trend Micro. Volgens onderzoeksdirecteur Martin Roesler zorgde de "ongekend populariteit" ervoor dat criminelen massaal de zoekmachine probeerden te manipuleren. Daardoor werden gebruikers aan allerlei malwaredreigingen blootgesteld, waaronder nep-virusscanners. Verder verspreidde het Google advertentienetwerk regelmatig geïnfecteerde advertenties.

Roesler noemt PDF vanwege alle beveiligingslekken in Adobe Reader en Acrobat het gevaarlijkste bestandsformaat van het afgelopen jaar. Internet Explorer met scripting ingeschakeld werd tot gevaarlijkste "runtime" omgeving uitgeroepen. Volgens de virusbestrijder verschijnen nog altijd de meeste exploits voor Microsofts browser, maar kan dat in 2011 veranderen. Java wordt een steeds geliefder doelwit voor cybercriminelen en zou dit jaar mogelijk het meest aangevallen platform kunnen worden.

Net als voorgaande jaren was de browser het meest gebruikte infectiekanaal. Ruim tweederde van alle infecties vindt via de browser plaats. De invloed van besmette USB-sticks en geïnfecteerde e-mailbijlagen was volgens het anti-virusbedrijf minder sterk dan voorheen.

Apple
Wat betreft "riskante besturingssystemen" was Apple's Mac OS X vorig jaar het meeste riskant, aldus Roesler. Zo bracht het bedrijf in november een gigantische patch uit die ruim 640MB woog en meerdere beveiligingslekken verhielp. Ook het stilzwijgen van Apple over te patchen beveiligingslekken en het niet hebben van een vaste patchcyclus vormt volgens de virusbestrijder een risico voor gebruikers.

Reacties (3)
02-01-2011, 17:16 door xy22
Google was de gevaarlijkste website van 2010, ...
En voor al uw zoek-privacy al wat langer ... :p
02-01-2011, 17:47 door Eerde
Martin Roesler is een M$ shill !
a. Google is geen website !
b. Apple is nog altijd een *nix en inherent veiliger dan M$-zooi.

P.S. Wat is het nut voor www.security.nl om dit soort onzinnige koppen te plaatsen ?
Dit is niveau "Weekend', 'Privé" en (k)Albert V. etc.
03-01-2011, 09:29 door Anoniem
Open source \ Open formats is mijn ogen veilig, Apple niet. ik vertrouw hun code niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.