image

Security.nl Pencak Silat team wint zilver op WK

zondag 2 januari 2011, 15:40 door Redactie, 7 reacties

Tijdens de wereldkampioenschappen Pencak Silat in zuid-Jakarta is het door Security.nl gesponsorde team Bongkot meerdere keren in de prijzen gevallen. Eddy Clements (85-90kg) en Emil Nuninga (95+) wonnen een bronzen medaille. Na winst op Australië en vervolgens Nieuw Zeeland eindigde Clements op de derde plaats na de halve finale tegen Maleisië. Emil Nuninga pakte op zijn eerste WK brons in een gelijke halve finale strijd tegen Maleisië. Na achterstand in de eerste ronde kwam Nuninga furieus terug en versloeg Singapore in de voorrondes.

Martijn Houwerzijl (75-80kg) kreeg in de eerste ronde India als tegenstander. Deze tegenstander werd op de weegschaal gediskwalificeerd wegens overgewicht. In de volgende ronde trof de huidige Europees kampioen Singapore. Na een aftastende eerste ronde met licht verlies voor Houwerzijl, pakte de Groninger dubbele punten in de tweede ronde. Twee vegen en tal van harde stoten en voorwaartse trappen gaven Martijn de winst.
De derde ronde deed de partij helaas alsnog draaien. Singapore scoorde evenveel als Holland, Holland bleef aan kop en bleef op de aanval (achteraf wellicht te veel). Houwerzijl werd vervolgens een prima veeg (volle punten) onthouden onder druk van de hoofdjury. Een vreemde jurybeslissing in het nadeel van Houwerzijl die met een veeg tegen in de derde ronde het toernooi moest verlaten.

Remi Grooten (80-85) en Roy Schut (90-95) moesten hun meerdere erkennen in Maleisië na beide prima prestaties in hun partijen op hun eerste WK. Grooten verloor van de latere wereldkampioen Faizal uit Maleisië.

Zilver
Harriet Zuidland (finalist Wk 2007 70-75kg) bereikte de finale ten koste van Maleisië. De finale in een volgeladen Pencak Silat arena tegen Vietnam ging helaas verloren (4-1). Ook in Zuidlands partij werden er duidelijk minder punten geschreven voor de Hollandse dan voor de Vietnamese en was het eindresultaat zilver.

Het feit dat jurybeslissingen in Azië een grote rol kunnen spelen heeft derhalve de Hollandse equipe in sommige partijen parten gespeeld. Niet in alle gevallen en niet uitsluitend. De kwaliteit van Aziatische teams is ook buitengewoon, professionele teams die tweemaal daags trainen, het jaarrond. Terwijl de Hollanders het klaarspelen met één dagelijkse training tijdens studie en werk. Het WK in Jakarta blonk uit in aankleding en kwaliteit van de wedstrijden. Zeer technische vechters die in het geval van thuisland Indonesië door vierduizend supporters gesteund werden.

Dat het in dit spanningsveld ook uit de hand kan lopen blijkt wel uit een kwalijke 'supportersactie', waarbij een toeschouwer uit protest tegen de Vietnamese jury het veld op rent en de hoofdcoach van Vietnam knock-out probeert te trappen.

Reacties (7)
02-01-2011, 17:13 door xy22
Gefeliciteerd met de mooie prestatie!
02-01-2011, 18:21 door Syzygy
Toppie mannen dat is maar goed ook anders had ik jullie allemaal even een draai om de oren moeten geven ;-)
03-01-2011, 10:17 door Anoniem
Super zeg! Mijn vader deed dit ook :))) Mooie sport om te sponsoren
03-01-2011, 11:44 door Anoniem
complimenten!
03-01-2011, 11:46 door anoniem lafbekje
Goed hoor! Nu al jaren consequent winnaars, net als security.nl.
03-01-2011, 11:51 door Anoniem
Het jaar is dus goed begonnen! Gefeliciteerd met de super prestatie!
28-02-2011, 12:21 door Anoniem
Jammer Oekie.... Volgende x beter!! Grtjes Marum
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.