image

Man steelt 120.000 euro via onveilige WiFi-netwerken

zondag 2 januari 2011, 15:55 door Redactie, 6 reacties

In Amerika is een Nigeriaanse man opgepakt die onbeveiligde draadloze netwerken gebruikte voor het stelen van zeker 120.000 euro. De 26-jarige Imoukhuede Ohiwerei Ehimika was uit Nigeria naar de VS gekomen om aan de Universiteit van Californië te studeren, maar is daar geen student meer. Hij vond zijn slachtoffers door naar onbeveiligde draadloze netwerken te zoeken. Volgens de autoriteiten gebruikt Ehimika zijn "computervaardigheden" voor het stelen van belangrijke persoonlijke informatie.

Daarmee opende de Nigeriaanse man bankrekeningen in naam van zijn slachtoffers. Vervolgens logde hij in op de rekening van het slachtoffer en werd het geld naar de frauduleus geopende rekening overgemaakt. Met het overgemaakte geld kocht Ehimika "money orders" bij supermarktketen Wal-mart. Money orders zijn vergelijkbaar met een cheque, behalve dat er geen bankrekening voor benodigd is. Het onderzoek naar de Nigeriaanse man duurde bijna negen maanden.

Reacties (6)
02-01-2011, 18:26 door Syzygy
vaak is het niet zo moeilijk het geld te stelen, het risico ligt hem in het opnemen of verder weg sluizen
02-01-2011, 21:43 door digitalegevaren
En dat terwijl een draadloos netwerk zó simpel te beveiligen is.
02-01-2011, 22:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-01-2011, 08:18 door Syzygy
Door Steuntrekker:
Door Syzygy: vaak is het niet zo moeilijk het geld te stelen, het risico ligt hem in het opnemen of verder weg sluizen
FF polisie bellen, want deze goser weet alles van geld jatten (de oen)

Je zou eens naar mijn seminar moeten komen !!!
03-01-2011, 10:04 door Anoniem
Seminar?
04-01-2011, 09:08 door Anoniem
Een seminar is een omvangrijke bijeenkomst rond een bepaald onderwerp, waarin deskundigen, meestal via workshops en lezingen, kennis met elkaar delen. Een seminar met een wetenschappelijk karakter wordt ook wel symposium of conferentie genoemd.

Maar even serieus, het beveiligen van je wifi netwerk wordt nog steeds door veel mensen nagelaten.
De wifi routers die 'gratis' door ISP's worden geleverd zouden allemaal standaard op WPA(2) moeten worden geconfigureerd, en dat alle mindere beveilingsmogelijkheden niet eens meer mogelijk zijn om te kiezen. En verplicht worden om de standaard sleutel te wijzigen en dan ook nog eens geen dictionary based password toestaan. Dan komen we ergens :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.