image

Veel consumenten delen USB-sticks

maandag 3 januari 2011, 17:24 door Redactie, 6 reacties

Uit een klein online onderzoek blijkt dat het delen van USB-sticks met bekenden zeer populair is. Alle 229 door Credant ondervraagde internetgebruikers waren in het bezit van tenminste één USB-stick. 123 mensen hadden tussen de drie en zes USB-sticks, en 48 van de deelnemers hadden zelfs meer dan tien USB-sticks.

Verder bleek dat 156 mensen regelmatig hun mediadrager met collega's, vrienden en gezinsleden uitwisselen. 119 mensen wisten niet eens meer wat ze op hun USB-stick hadden bewaard. Opmerkelijk genoeg gaven 48 mensen toe dat ze nooit bedrijfsgegevens van de sticks verwijderen, ook al hebben ze die niet meer nodig. Bijna 23 van de ondervraagden hadden wel eens USB-stick verloren, maar in driekwart van de gevallen werd dit niet gemeld aan de werkgever.

Reacties (6)
03-01-2011, 17:36 door xy22
niet helemaal On-Topic, maar toch leuk "als toppunt van mallotigheid" http://datenform.de/blog/dead-drops-preview/ kunstenaar die usb-sticks in een muur metselt en dan kan iedereen "file-sharen".

Door Redactie: Opmerkelijk genoeg gaven 48 mensen toe dat ze nooit bedrijfsgegevens van de sticks verwijderen, ook al hebben ze die niet meer nodig. Bijna 23 van de ondervraagden hadden wel eens USB-stick verloren, maar in driekwart van de gevallen werd dit niet gemeld aan de werkgever.
Vraag is: van de 23, hoeveel bevatten nooit verwijderde bedrijfsinfo, of wisten de online reagerenden niet meer wat er op stond (zoals 119 respondenten).
[irritante modus aan] En nee, natuurlijk zullen de meesten dat niet melden "Baas, ik ben zo dom dat ik zelfs een usb-stick niet kan bewaren, mag ik nu ontslagen a.u.b.?" [irritante modus uit]
t zal de besten een keer overkomen, maar een beetje zorgvuldig mens verliest z'n usb-stick bijna niet

Kortom, goede reden om gewoon te verbieden om bedrijfsinfo mee te nemen op usb-sticks voor thuiswerken en dergelijke, tenzij beveiligd.
03-01-2011, 18:18 door Syzygy
t zal de besten een keer overkomen,

Nee hoor het is MIJ nog nooit overkomen ;-)

Wel leuk die USB stik in de muur
03-01-2011, 21:29 door cyberpunk
Ik heb hier verschillende USB-sticks liggen, maar die heb ik toch nooit aan iemand uitgeleend. Wel geeft een collega me soms zijn USB-stick om een filmpje of zo op te zetten...
04-01-2011, 08:49 door Pandit
Grote probleem met USB sticks vind ik dat er op 99% van de USB sticks geen mogelijkheid is om ze te beveiligen tegen schrijven , zoals bij de voorganger (Floppydisks) standaard was. Dit maakt het risico van besmetting alleen maar groter.
04-01-2011, 12:01 door Mysterio
Het hele idee van de USB stick is toch dat je data eenvoudig kunt delen en meenemen? Zo te zien gebruiken de consumenten het product waar het voor is bedoeld. Data die gevoelig is moet je uiteraard anders behandelen dan de foto's van je nieuwe auto. De normale USB stick is daar niet voor bedoeld.
04-01-2011, 18:57 door cyberpunk
Door Mysterio: Data die gevoelig is moet je uiteraard anders behandelen dan de foto's van je nieuwe auto. De normale USB stick is daar niet voor bedoeld.

Voor zo ver ik weet kan je op elke "normale" USB stick gewoon (portable) TrueCrypt gebruiken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.