image

Politie arresteert Rotterdams hacker-duo

woensdag 7 maart 2012, 14:46 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft twee inwoners uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het hacken van computers en afpersingspraktijken. Vorige week deed een internetgebruiker op de Veluwe aangifte van poging tot afpersing. Tijdens het bezoeken van een chatsite, zo bleek later, waren zijn privégegevens vastgelegd. Vervolgens werd de computer van de Veluwenaar gehackt. De twee Rotterdamse verdachten zouden het slachtoffer onder druk hebben gezet. Als hij geen geld betaalde, zouden zij de informatie openbaar maken.

Tijdens het politieonderzoek ging het spoor naar twee inwoners uit Rotterdam, een 25-jarige man en een 24-jarige vrouw. Dit duo werd tijdens een politieactie in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden toen zij het geld kwamen innen. Uit een eerste onderzoek blijkt dat er meer mensen door het duo zijn afgeperst. Het vermoeden bestaat dat niet iedereen, vaak uit schaamte, aangifte bij de plaatselijke politie heeft gedaan.

Waarschuwing
De politie waarschuwt bezoekers van internetsites om altijd voorzichtig te zijn met het vrijgeven van persoonlijke informatie. In deze zaak is zelfs gebleken dat de verdachten via chatsessies privégegevens van de computers van hun slachtoffers wisten te halen, aldus de politie.

Reacties (1)
08-03-2012, 09:29 door Crypt0r
Wat een schande.
Als je iemand afperst, Doe het dan goed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.