image

"Lek in bodyscanner laat metalen objecten door"

woensdag 7 maart 2012, 14:09 door Redactie, 5 reacties

Een kwetsbaarheid in de bodyscanners die op Amerikaanse vliegvelden in gebruik zijn, zorgt ervoor dat metalen objecten probleemloos kunnen worden meegenomen. Jonathan Corbett, een criticus van de Transport Security Administration (TSA), stelt dat objecten aan de zijkant van het lichaam niet door de scanners worden waargenomen. Als proef stopte hij een metalen object in zijn kleding en ging op verschillende vliegvelden door de bodyscan, zonder dat er alarm werd geslagen.

Volgens Corbett toont dit aan dat de bodyscanners en de TSA een groots opgezette fraudecampagne zijn, die jaarlijks miljarden dollars kosten, maar de veiligheid en privacy van burgers niet ten goede komen. Als bewijs maakte Corbett deze video, die hij eerst aan de TSA liet zien, met het verzoek de bodyscanners weer door metaaldetectoren te vervangen.

Reacties (5)
07-03-2012, 14:27 door Anoniem
Maar vloeistoffen worden niet doorgelaten, en daar ging het om!
07-03-2012, 14:57 door DeliciouslyImperfect
Door Anoniem: Maar vloeistoffen worden niet doorgelaten, en daar ging het om!
Zelfs dat vraag ik me af. Het lijkt mij dat ook de vloeistoffen zwart oplichten en dus niet zichtbaar zijn aan de zijkant van het lichaam.
07-03-2012, 15:47 door Mysterio
Door Anoniem: Maar vloeistoffen worden niet doorgelaten, en daar ging het om!
Onzin, de bodyscanners hebben ook de metaaldetectoren vervangen.
07-03-2012, 16:49 door Anoniem
de fout zit dan in de voor en de achterkant scan en omdat de achtergrond zwart is ,dit zou simpel op te lossen zijn om de voor werpen een kleur te geven of nog beter een scan van 360 graden omdat je zij niet word ge scant eigenlijk wel maar dat denk ik puur komt door de zwarte voor werpen met zwarte achter grond

en over die vloestoffen zo ver ik weet herkent het apperaat meteen over welke soort vloeistof het gaat , maar dit misschien per apperaat verschillend ?
08-03-2012, 14:46 door Anoniem
Ongelofelijk!


Goed gedaan!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.