Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Gevaarlijke windows update KB976902

17-01-2011, 18:19 door NumesSanguis, 12 reacties
Ik ze mijn Windows update niet op automatisch installeren en ik kijk altijd wat er voor uitleg word gegeven.
Bij update KB976902 werd er aangegeven dat die niet meer verwijderd kon worden, dus ik was van plan er mee te wachten totdat een andere update aangaf dat ik die nodig zou hebben.
Maar toen werd ik geattendeerd op de volgende info:
http://www.placebeau.nl/article/530/PAS_OP_VOOR_KB976902_Blackhole_Update.html

Inhoud link:
Het is niet zeker, maar het is mogelijk dat de rede van de update was om illegale Windows te detecteren (net als update KB971033, maar persuasiever), maar het andere wat het miss zou kunnen doen is veel verontrustender:
Als Windows op idle gaat voert het een scan uit over heel de harddisk van de computer dat opzoek gaat naar materialen die kunnen duiden op participatie aan terroristische activiteiten. (Misschien iets te maken met Wikileaks)
Reacties (12)
17-01-2011, 18:44 door SirDice
Door NumesSanguis: Als Windows op idle gaat voert het een scan uit over heel de harddisk van de computer dat opzoek gaat naar materialen die kunnen duiden op participatie aan terroristische activiteiten. (Misschien iets te maken met Wikileaks)
Wat een ongelofelijke onzin. Kun je dat ook bewijzen?

Wat er af gaat is de indexing service (Windows Search)...

http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Indexing_Service
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Search


Sommige mensen zien echt overal spoken...
17-01-2011, 19:07 door NumesSanguis
Dit was een mededeling, wat er onder het kopje Inhoud link staat gaat over de info van de site. Ik was alleen benieuwd wat de mensen op dit forum er van vonden en er is een kans dat er iets van waarheid inzit.
@SirDice een persoonlijke aanval is niet meteen nodig, dat maakt de sfeer op het forum niet beter ;)
17-01-2011, 19:56 door Syzygy
Door NumesSanguis: Dit was een mededeling, wat er onder het kopje Inhoud link staat gaat over de info van de site. Ik was alleen benieuwd wat de mensen op dit forum er van vonden en er is een kans dat er iets van waarheid inzit.
@SirDice een persoonlijke aanval is niet meteen nodig, dat maakt de sfeer op het forum niet beter ;)

Het is ook onzin en SirDice vraagt alleen of je het kan bewijzen.
Jij meldt het dus is de vraag aan jou geadresseerd, dus persoonlijk ??

Als je hier al wat vaker komt (op het forum) dan heb je al zoveel van dit soort onzin gezien dat je je zelf afvraagt: Denken mensen zelf nou nooit eens na ??

Maar als je nog niet overtuigd bent dan raad ik je aan van aluminiumfolie een hoed je te vouwen en die tijdens het computeren op te doen. Het schijnt ontzettend goed te werken tegen allerlei complottheorieën. ;-)
17-01-2011, 20:23 door Martijn2
http://cubicspot.blogspot.com/2010/10/kb976902-black-hole-update.html , niks kwaadaardig ;) Als je paranoide bent, waarom installeer je geen alternatieve OS? Desnoods een dual-boot als je Office of wat dan ook nodig hebt...
17-01-2011, 20:56 door NumesSanguis
Ik kan het ook niet bewijzen en daarom schrijf ik dit ook niet in betoog vorm, noch heb ik de kennis of middelen op dit zelf te testen. Ik meld dit alleen omdat de vorige update (namelijk KB971033) ook al voor problemen zorgde.

@Martijn2 jou artikel geeft ook aan dat de update vreemd was, wat ik zelf ook dacht, maar dit betekend niet dat ik de artikel geloof dat ik in de main post linkte. Het was meer een indicatie dat er iets vreemds aan was en ik weet ook niet wat er in de grote bedrijven als microsoft afspeelt.

btw je kan wel alles afschrijven als een complot (wat dit waarschijnlijk wel is, daargelaten), maar dat houd niet in dat alle complot theorieën niet kloppen.
17-01-2011, 22:31 door Ilja. _V V
Ten eerste is het mij een eer SirDice te kunnen mededelen dat die er deze keer naast zit voor de verandering. ;-)

Volgens mij heeft het niets te maken met de Indexing Service, die je overigens op diverse manieren kan uitschakelen.
Geef mij trouwens maar de Good Old Search Companion, die vindt nl. wel wat je zoekt (& ik vind dat hondje leuk).
Windows Search daarintegen gaat uit van de gebruikersconventie & kijkt niet verder dan de standaard documentenmappen & dan alleen nog de zichtbare bestanden. Met de huidige grootte van (externe) opslagmedia pure No(n)Sens(e), kortweg: Prut.

Via dit op Wednesday, October 27, 2010 1:47 http://social.answers.microsoft.com/Forums/en/vistawu/thread/ebd18ad2-cae7-4513-91d1-35b45467446d heb ik hierover dit http://support.microsoft.com/kb/937287 gevonden met betrekking op Vista met wat uitgebreidere beschrijving dan die voor 2K8/7 http://support.microsoft.com/kb/976902.

Als toetje dan nog deze Beschrijving van wijzigingen in de inhoud van Software Update Services en Windows Server Update Services voor 2011 http://support.microsoft.com/kb/894199

Als het goed is, is iedereen nu weer bij, & blij... ;-)
17-01-2011, 22:37 door Rene V
Door Ilja. _\\//: Ten eerste is het mij een eer SirDice te kunnen mededelen dat die er deze keer naast zit voor de verandering. ;-)


Onmogelijk!
Er zijn namelijk regels.

regel 1. SirDice heeft altijd gelijk
regel 2. Wanneer SirDice geen gelijk heeft, gaat automatisch regel 1 in werking.
regel 3. Wanneer toch onomstotelijk wordt bewezen dat SirDice ongelijk heeft, gaat automatisch regel 2 in werking.

Dusss.. SirDice kan nooit ongelijk hebben, tenzij... hij dat zelf toegeeft. Maar wanneer dat gebeurt, dan zullen Pasen en Pinksteren op 1 dezelfde dag vallen. :-)
17-01-2011, 22:37 door Anoniem
Iemand al opgevallen dat dit het meest recente bericht op Placebeau is...
18-01-2011, 15:25 door SirDice
Door René V:
Door Ilja. _\\//: Ten eerste is het mij een eer SirDice te kunnen mededelen dat die er deze keer naast zit voor de verandering. ;-)


Onmogelijk!
Er zijn namelijk regels.

regel 1. SirDice heeft altijd gelijk
regel 2. Wanneer SirDice geen gelijk heeft, gaat automatisch regel 1 in werking.
regel 3. Wanneer toch onomstotelijk wordt bewezen dat SirDice ongelijk heeft, gaat automatisch regel 2 in werking.

En zo is het maar net! Hahaha....

Alle gekheid op een stokje, ook ik zit er wel eens naast. Maar in dit geval denk ik dat toch niet.

Aan de OP, het was gewoon een vraag. Misschien had ik het anders moeten formuleren maar het zij zo. Op de man spelen laat ik aan anderen over omdat het geen moer toevoegt aan een discussie ;)
18-01-2011, 15:51 door Mysterio
Pfffff... de omschrijving en documentatie van Microsoft is erg summier. Het zou je systeem voorbereiden op toekomstige updates en het systeem stabieler houden bij het installeren en verwijderen van updates.

Ik vind het wel schattig dat de Windows krakers (of gebruikers daarvan) beginnen te miepen over Wikileaks en terrorisme. -zucht- Het lijkt mij gewoon een update op de eerder genoemde patch die illegale Windows gebruikers (of gebruikers van een illegale Windows) het leven zuur moet maken.

Lijkt me een goede zaak.
18-01-2011, 16:57 door Preddie
Door Mysterio: Pfffff... de omschrijving en documentatie van Microsoft is erg summier. Het zou je systeem voorbereiden op toekomstige updates en het systeem stabieler houden bij het installeren en verwijderen van updates.

Ik vind het wel schattig dat de Windows krakers (of gebruikers daarvan) beginnen te miepen over Wikileaks en terrorisme. -zucht- Het lijkt mij gewoon een update op de eerder genoemde patch die illegale Windows gebruikers (of gebruikers van een illegale Windows) het leven zuur moet maken.

Lijkt me een goede zaak.

Altijd fijn zoon patch, na mijn ervaring zorgt het maar voor 1 ding, namelijk extra risico's. Gebruikers die illegaal windows draaien worden huiverig om te updaten omdat ze bang zijn voor de zuur makerij. Met als gevolg dat systemen steeds verder achterop raken en dus ook steeds vatbaarder worden. Buiten het feit dat de gebruiker dit zelf gaat merken door bijv. malware, vormt deze gebruiker ook last voor anders door bijv. het versturen van malware........

Wie weet komt er ooit iemand die MS van de troon stoot op PC OS. Misschien krijgen we dan gratis besturingssystemen voorzien met advertenties en als je betaalt verdwijnen ze .......

Ik heb zoon niemand daar moeite voor hoeft te doen als de tablet daadwerkelijk te plek van de PC gaat vervangen, MS heeft die boot namelijk al gemist voor mijn gevoel.
18-01-2011, 17:29 door Syzygy
Het is inderdaad wel meer voorgekomen dat MS een update stuurt die niet terug te draaien is via de normale weg.
Waar ze wel voor zorgen is dat er dan eerst een restore punt wordt gegenereerd zodat je langs die weg de oude situatie terug kunt krijgen.
Als je dat niet aan hebt staan (uit heb gezet eigenlijk) dan ben je in ieder geval gewaarschuwd.

Maar er zijn natuurlijk altijd weer mensen die paranoia zijn en die roepen dan iets, dat wordt vervolgens geheel uit de context getrokken, opgeblazen en gaat een eigen leven leiden en voor dat je het weet vliegen de UFO's door de lucht en is het een voorteken van Armageddon.

Als je op de site van MS KB976902 zoekt kan je er veel over lezen.

Dan nog even dit: Sir Dice heeft wel eens meer ongelijk gehad, maar ook hij heeft recht op zijn zwakke momenten.
Ik heb zelfs wel eens horen beweren dat "Niets menselijks hem vreemd is" ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.